lunedì 19 settembre 2011

Viisi asiaa

Blogeissa on jo jonkun aikaa pyörinyt ns. viiden sanan-haaste, jossa kommentoimasi blogitekstin kirjoittaja antaa sinulle 5 asiaa, jotka yhdistää sinuun - ja sen jälkeen sinun pitää kertoa näistä asioista. 

Sarri antoi minulle tämmöiset: Eka kerta Italiassa, Italiaanon tapaaminen, Ura, Kielitaito, Unelmamatkakohde


1. Eka kerta Italiassa
 Matkustin Italiaan ensimmäistä kertaa heinäkuussa 2004, ystäväni Silvian kutsumana. Olimme edellisenä kesänä olleet "host-sisaruksia" Dublinin kielikurssilla ja pitäneet tiiviisti yhteyttä myös kesän jälkeen. 
En ole siis koskaan ollut Roomassa ns. tavallisena turistina, vaan heti ensimmäisestä kerrasta lähtien olen ollut paikallisten vieraana ja päässyt tutustumaan kaupunkiin roomalaisten kanssa. Ehkä juuri siksi Rooma vaikutti minusta heti valtavan kodikkaalta, ja sain varmasti reissusta enemmän irti, kuin jos olisin itse järjestänyt matkan ja ohjelman.

Heinäkuu 2004

Silvia ja Elisa - 2004

 Reilun viikon aika ehdin rakastua Roomaan ja kun heitin kolikkoa Trevin lähteeseen olivat toiveeni paluusta kovat.. en kuitenkaan olisi arvannut kuinka pitkälle sainkin toiveeni toteutumaan...


2. Italiaanon tapaaminen
 Oletan, että tällä Sari viittasi Filippoon ;) Vaikka tapaamisestamme olenkin kertonut jo mm. täällä,  niin kerrataan nyt sen verran, että tapasimme tosiaan heti ensimmäisenä päivänäni Roomassa. Filippo on Silvian vanha koulukaveri ja tapasimme siis F:n kotona, jonne meidät oli kutsuttu käymään.. ja se oli sitte siinä.


 
3. Ura
Tästä kun osaisinkin kertoa.
Jotain kansainväliseen yhteistyöhön  ja yhteiskuntaan liittyvää, ehkä järjestötoiminnan kautta. Haluan tuntea itseni tarpeelliseksi ja olla hyvä jossain.
Kerrankin toivoisin, että horoskooppini on oikeassa...
"Sinulla on kyky myydä unelmia ihmisille, ja menestyt todennäköisesti erityisen hyvin mainosalalla tai joukkoviestimien palveluksessa. Toisaalta saatat valita humanitaarisen työn, jossa voit huolehtia muista ihmisistä. Osoitat ymmärtämystä muita kohtaan riippumatta siitä, millainen oma elämäntilanteesi on. Et ole erityisen kiinnostunut aineellisesta menestyksestä, koska tiedostat selvästi, että elämässä on tärkeämpiäkin arvoja. Toisaalta saavutat mielikuvituksesi ja visualisointikykysi ansiosta menestystä, jos olet valmis pysyttelemään maanpinnalla ja laatimaan konkreettisia suunnitelmia. Saat eniten aikaan, kun toimit jonkin haaveen inspiroimana ja kun tekosi parantavat ihmisten elämänlaatua. Joudut ehkä ammattisi vuoksi tekemisiin yhteiskunnallisten muutosten kanssa.
Jos käytät nyt tilaisuutta hyväksesi, voit toteuttaa työssäsi idealismiasi sekä sosiaalisesti että ehdottamalla uusien menetelmien käyttöönottoa. Provosoivat käsitykseksi voivat olla haaste vallitsevan järjestelmän kannattajille. Olet kosmopoliitti ja haluat vaikuttaa myös muiden maiden asioihin. Pärjäät hyvin kansainvälisissä järjestöissä ja haluat tehdä humanitaarista työtä, joka mahdollistaa uudistusten toteuttamisen ja tietoisuuden laajentamisen."

4. Kielitaito
 • English (Full professional proficiency)

 • Finnish (Native or bilingual proficiency)

 • Italian (Professional working proficiency)

 • Swedish (Elementary proficiency)

 • Spanish (Elementary proficiency)

 • German (Elementary proficiency) 

   

Käytännössä puhun sujuvasti suomea, englantia ja italiaa. Suomea hetki hetkeltä huonommin (Asiat tekee järjeä ja niin edelleen, eli Andy McCoy-ilmiö) Englantia toivon, että olisi mahdollisuus päästä käyttämään töissä (että pysyis vahvana) ja italiaa pitäis tietty vielä vähän viilailla.

Ruotsia en (valitettavasti) puhu enkä ymmärrä. Sen jälkeen kun olen päässyt tuurilla kirjoitukset läpi, en ole ruotsin eteen tehnyt mitään.. meillä kun ei ruotsi kuulunut opintoihin edes sen pakollisen virkamieskurssin vertaa. 
Espanjaa olen lukiossa tehnyt vissiin kurssin verran, yhtään en puhu mutta italian perusteella pystyn seuraamaan keskustelua suhteellisen helposti. Saksaa olen lukenut pari vuotta, äiti puhuu natiivitasoista saksaa ja meillä on sitä runsaasti kuultu kotona - Hollannissa huomasi, että joku hyöty tästäkin passiivisesta kielitaidosta on. En edes väitä, että saksaa (saati hollantia) osaisin, mutta toivonpa sen vielä oppivani johonkin kuntoon. 


5. Unelmamatkakohde
Jos joku ei ole vielä kuullut, niin aina jos voisin valita niin destination olisi New York. Autoreissu jenkkien halki (esim. Route 66) olisi erittäin jees.  Myös erilaiset Aasia ja Etelä-Amerikka tourit kiinnostais.
Yleisesti unelmamatkakohteeni tarjoaisi minulle uusia elämyksiä - erityisesti niitä kulinaristisia. 

PS. Muistakaa kysymyspostaus

2 commenti:

 1. route 66:han alkaa chicagosta josta meille ei ole kuin muutaman tunnin koukkaus, eli tulkaa seuraavan parin vuoden aikana niin paasette meille kylailemaan samalla!

  RispondiElimina
 2. oooh Sari, oiskin ihanaa tulla teille kylään!

  RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...