lunedì 12 settembre 2011

Kuvakuulumisia syyskuun ensimmäiseltä sunnuntailta

Sunnuntai on se päivä, kun keskustaan pääsee ajamaan autolla ilman sen suurempia rajoituksia. 
Viikko sitten sunnuntaina lähdimmekin siis iltapäiväretkelle keskustan halki  Rooman eteläisempään osaan. 

Käytiin siis retkeilemässä puutarhakaupunki Garbatellassa, Maltan ritarikunnan päämajan ovella kurkkimassa avaimenreikään ja lopuksi juutalaisten Ghettossa.

Postauksen vääntäminen kesti ikuisuuden, kun sähläsin kuvien kanssa. Vaikka kuvat olisi käännetty ja tallennettu missä tahansa ohjelmassa niin latausvaiheessa sekä facebook, että blogger heittivät kuvat takaisin väärinpäin. 
-------------------


Garbatella

Yhteinen piha
Ensimmäinen kohteemme oli siis Garbatella, ihana asuinalue eteläisessä Roomassa. Tapasimme erään ystävän, ja vietimme iltapäivää eräällä monista "yhteisistä pihoista" joita tältä persoonalliselta alueelta löytyy runsaasti. Nämä kuvat eivät tee alueelle oikeutta.


Ei lintulauta, vaan lepakkolauta



----------------------------------------

Aventino, eli Rooman eteläisin kukkula oli seuraava stoppimme. Halusimme molemmat käydä sillä kuuluisalla portilla, ja ihmettelemässä viereistä kirkkoa.

Chiesa di Sant’Anselmo all’Aventino


Se kuuluisa avaimenreikä Maltan ritarikunnan päämajan ovessa
Pietarinkirkko avaimenreiästä kuvattuna
-------------------------------------------------------------------
Ghetto 

Rooman keskustassa on myös korttelin laajuinen juutalaisten ghetto, joka on rakentunut suuren Synagogan ja juutalaismuseon ympärille. 
Alueelta löytyy juutalaisia ravintoloita, ja täytyy tietysti mainita, että Rooman suurehko juutalaisväestö on vaikuttanut yleisesti myös roomalaisen keittiön kehitykseen. Juutalaista keittiötä Roomassa edustavat i fritti, eli friteeratut ruoat - Tärkeinpänä tietysti Carciofi alla Giudia.


Bongaa kipa kuvasta!

5 commenti:

  1. Heippa!
    sä kun teit hiljattain sen pizzapostauksen (tai oli niitä pizzoja paljon), niin osaatko kertoa sipulipizzan ohjeen ja nimen? siis päätäyte on sipulia ja saattoi siinä olla jotain muutakin, mutta en muista mitä... se oli taivaallista. vinkkejä? ja lähinnä että miten se sipuli käsitellään ennen pizzaan laittamista, se näytti raastetulta (?) ja oli pehmeää.

    RispondiElimina
  2. missä päin tuo ghetto on? mietin vaan olenko kävellyt siitä joskus ohi.. siellä on varmaan aika lämmin vielä? täällä sataa

    RispondiElimina
  3. Ano,
    Valitettavasti en ole ihan varma kuinka voin auttaa, koska meillä ei tuossa pizzapostauksessa ollut mukana yhtään sipulipizzaa :S
    Mutta tosiaan sipulipizzaa on tehty montakin kertaa. Jos pizzan päällä ei muuta kuin sipuli, juusto + mausteet (suola,pippuri,öljy.tms) niin hyvin voi laittaa ohuina renkainakin sipulin.
    Monta kertaa on laitettu ns. perunapizzan kanssa jossa perunat ja sipulit on esikypsennetty.

    -SL,
    Ghetto on Isola Tiberinan "yläpuolella" kartassa, eli joen itärannalla.
    Lämmin on joo, mut aika pilvistä oli eilenkin välillä.

    RispondiElimina
  4. Tosi mageita nuo avaimenreiàstà otetut kuvat ja tuo lepakkolauta oli hauska. Onkohan siellà oikeasti lepakoita lepàilemàssà tai syòmàssà jotain?!?!
    Onko miehesi alkanut katsomaan Roomaa ja Italiaa yleensàkin enemmàn turistin silmin sinut tavattuasi? Mun miehellà kàvi niin ja nàkee italian paljon kauniimpana nykyààn kuin ennen :D

    RispondiElimina
  5. Ciacy,
    Noita ns. lepakkolautoja oli enemmänkin, ja mulle kerrottiin, että lepakkoja oikein toivotaan "naapureiksi" kun tuhoavat (syövät) hyttysiä niin runsaasti. :)

    Filippo(kin) rakastaa Roomaa, mutta varmasti vielä enemmän kun on mun kanssa käynyt ihmettelemässä erilaisia paikkoja ja siksikin arvostaa enempi.

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...