venerdì 23 settembre 2011

Rooma FAQ

Kasaan tähän Rooma-kyssäreitä ja editoin niitä sitten tarpeen mukaan.

Kysymyksia ja vastauksia Roomasta


Millainen sää on joulukuun alkupuolella Roomassa? 
Lyhyesti sanottuna sää joulukuun alussa on epävakainen.  Viime (vai toissa?) vuonna joulukuun alussa oli ihania, aurinkoisia päiviä - mutta yleisesti marras-joulukuun vaihde on valitettavan sateinen.

Osaatko sanoa tästä hotellista ja/tai alueesta, jolla hotelli sijaitsee, jotain: Duke Hotel Rome - Boutique Hotel, Via Archimede, 69, Rome, 00197 ?
Hotelli on sikäli tuttu, että menen siitä usein ohi - muuta kokemusta ei valitettavasti löydy. Alue on tokikin tuttu, kun samassa kaupunginosassa asun itse vaikkakin vähän eri suunnassa. Hotelli on Piazza Eucliden läheisyydessä, oikein kauniilla ja rauhallisella alueella.  Hotellilta näyttäisi olevan myös olevan ilmainen kuljetus Via Venetolle, eikä sijainti nyt muutenkaan ole ongelma.Tai osaatko suositella jotain hotellia tai edes aluetta josta hotelli kannattaa buukata?
Alueita voin suositella moniakin, hotelleja en niinkään.

Suurin osa turisteista majoittuu Terminin ympäristöön, josta en itse niin suuresti välitä. Rooman yksi epämiellyttävimmistä alueista, siitä ei ole epäilystäkään. Jos kuitenkin aikoo viipyä Roomassa vain lyhyen aikaa, ja arvostaa yhteyksien takia aseman läheisyyttä voi tätäkin vaihtoehtoa hyvin harkita. Tarjontaa on ainakin runsaasti.

Alueista suosittelisin tietenkin koko vanhaa keskustaa (Piazza Navona, Campo de' Fiori, Piazza di Spagna, Trevi) sekä Trastevereä. Alueen valintaan vaikuttavat monetkin seikat;  matkan kesto ja mitä matkaltaan toivoo? onko kaupunki entuudestaan tuttu? arvostaako enemmän turistikohteiden läheisyyttä, vai toivooko näkevänsä vilauksen kaupunkilaisten "oikeasta" elämästä? Jos aikoo viettää runsaasti aikaansa Vatikaanin museoissa, saattaa esim. Prati olla hyvä yöpymisvaihtoehto.

NB. Jos viipyy Roomassa pariakin päivää pidempään tai low seasonin aikaan, suosittelisin ehdottomasti huoneiston vuokraamista. Mitä enemmän ihmisiä, sen parempi. Esimerkiksi RentalinRome on hyvä sivusto, ja hinnat erittäin kilpailukykyiset.Mikä Roomassa on kaikkein parasta,eli miksi haluat asua juuri siellä?
Vai asuisitko muualla jos saisit heti päättää, niin missä?

 Jos asuttais jossain päin Italiaa, niin ehdottomasti Roomassa. Meille ratkaisun tekee helpoksi se, että meillä on täällä "kaikki". Filippo on asunut koko ikänsä Roomassa ja tuntee kaupungin sen mukaisesti, lisäksi tietysti kaikki sukulaiset ja ystävät ovat Roomassa. En rehellisesti sanottuna haluaisi asua Italiassa missään muualla, vaikka monista paikoista toki tykkäänkin.
Käytännönjutuista lisäksi tietty se, että on hyvät lentoyhteydet Suomeen ja muualle Eurooppaan.
Rooma on mielestäni upea kaupunki. Historiantäytteisen vanhankeskustan lisäksi Roomassa on runsaasti keskenään hyvinkin erihenkisiä asuinalueita. Rooma on kodikas suurkaupunki, josta löytyy aitoa Italiaa, sekä kansainvälistä tunnelmaa. 
Sitten ne miinukset - asuminen on helvetin kallista, ja jos asuu kaupungin ulkopuolella on työmatkat ruuhkissa jotain ihan järkyttävää.
Summa summarum, jos olisi taloudellisesti mahdollista niin asuisin Roomassa. Perheen kanssa vois harkita jotain lähialueita.Viihdytkö paremmin Rooman keskustassa vai sivummalla esim.pienemmissä kylissä?
Rooman keskustan ja pienten kylien välillä on onneksi sen verran matkaa, että voin sanoa viihtyväni siinä välissä ;) Jos pitäis valita niin viihdyn kyllä Rooman keskustassa erittäin hyvin.


Lempipaikat Roomasta ja seudut joista et tykkää? 
En tykkää Terminin ympäristöstä, enkä välttämättä liiemmin EURista ja kaikkein eteläisimmistä alueista.  Mun lempialueet Roomassa on San Giovanni ja Garbatella. Yksittäisistä lempipaikoista on pakko mainita Gianicolo.

1 commento:

  1. Moikka! Muutan viikon päästä Italiaan (iiks) aupairiksi ja sen myötä mulla onkin muutama kysymys, johon toivoisin sun vastaavan jos jaksat:)

    Ensinnäkin mulla on vähän ongelmia ton pakkaamisen kanssa. En osaa yhtään kuvitella minkälainen sää siellä on talvella. Kerroit tässä postauksessa aikaisemmin, että joulukuu on sateinen ja sitä rataa. Tarvitsenko toppaliiviä yms Suomen talvivaatteita sinne ollenkaan mukaan? Pakkasen puolelle siellä ei taideta mennä ollenkaan?

    Toinen mikä kiinnostaa, on se että ootko sä huomannut jotain eroja suomalaisten ja italialaisten välillä? Vaikka jotain hassuja käytännön eroja tms.

    terv. Hanna

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...