Pikainen ravintola-postaus näin tuoreeltaan..
Tänään pääsimme vähän yllättäenkin lounaalle Rooman vanhimpaan ravintolaan, La Campanaan.
Ravintola edustaa perinteistä roomalaista keittiötä, erityisesti friteerattuja ruokia. Paikka meille olikin jo vuosien takaa tuttu, ja pikkuveli-Edon toiveesta sinne taas palasimme.
Filippo ja Elisa |
La Campana sijaitsee vanhassa keskustassa, Piazza Navonan ja Teveren välissä (Vicolo della Campana, 18).
Ravintola on tunnettu, ja jos haluaa kokeilla perusroomalaista ruokaa niin suosittelen.
Etualalla minun alkuun ottama salaattini, eli rucolaa ("rughetta") ja tomaatteja, takana näkyy Edon häränhäntä-pasta |
Saltimbocca alla Romana con funghi |
Etualalla kuuluisat Carciofi alla giudia, eli friteeratut artisokat |
Edoardon secondo - trippa |
Oooo, kerro heti mitä mieltä olit artisokista!
RispondiEliminaArtisokat alla giudia on aina ihania - vaikka nyt tietysti olikin vähän väärä ajankohta.
RispondiEliminaPojat ei vaan voinu noita vastustaa ;)
Tervetuloa lukijakseni. Saanen linkittää blogisi omaan sivustooni! Tämän postauksesi kohdalla tuli nälkä, vaikka just olen syönyt. Tuo trippa esim on herkkuani, saapasmaalaisen ystävättäreni valmistamana. Itse en osaa sitä valmistaa. Artisokkaa laitan usein, kunhan taas tulee sen aika. Parin viikon kuluttua olen vuoristomajani (Sabiinassa) keittiössä miettimässä, mitä laittaa ajankohtaisista vihanneksista. Toisella kädellä nappaan suuhuni tuoreita viinirypäleitä.
RispondiEliminaKiitos :) ja toki saa linkittää.
RispondiEliminaParhaat artisokat saakin kotona! ..muttei mekään trippaa valmisteta. Paras trippa mitä olen tähän mennessä syönyt on ollut Checchino dal 1887-ravintolassa Testacciossa.
Nyt olen ottanut kaiken irti kun zucchina romanesca on vielä "in stagione" :)