martedì 20 settembre 2011

La Campana

Pikainen ravintola-postaus näin tuoreeltaan..  


Tänään pääsimme vähän yllättäenkin lounaalle Rooman vanhimpaan ravintolaan, La Campanaan. 
Ravintola edustaa perinteistä roomalaista keittiötä, erityisesti friteerattuja ruokia. Paikka meille olikin jo vuosien takaa tuttu, ja pikkuveli-Edon toiveesta sinne taas palasimme.


Filippo ja Elisa
 La Campana sijaitsee vanhassa keskustassa, Piazza Navonan ja Teveren välissä (Vicolo della Campana, 18). 
Ravintola on tunnettu, ja jos haluaa kokeilla perusroomalaista ruokaa niin suosittelen. 

Etualalla minun alkuun ottama salaattini, eli rucolaa ("rughetta") ja tomaatteja, takana näkyy Edon häränhäntä-pasta

Saltimbocca alla Romana con funghi

Etualalla kuuluisat Carciofi alla giudia, eli friteeratut artisokat

Edoardon secondo - trippa

4 commenti:

  1. Oooo, kerro heti mitä mieltä olit artisokista!

    RispondiElimina
  2. Artisokat alla giudia on aina ihania - vaikka nyt tietysti olikin vähän väärä ajankohta.
    Pojat ei vaan voinu noita vastustaa ;)

    RispondiElimina
  3. Tervetuloa lukijakseni. Saanen linkittää blogisi omaan sivustooni! Tämän postauksesi kohdalla tuli nälkä, vaikka just olen syönyt. Tuo trippa esim on herkkuani, saapasmaalaisen ystävättäreni valmistamana. Itse en osaa sitä valmistaa. Artisokkaa laitan usein, kunhan taas tulee sen aika. Parin viikon kuluttua olen vuoristomajani (Sabiinassa) keittiössä miettimässä, mitä laittaa ajankohtaisista vihanneksista. Toisella kädellä nappaan suuhuni tuoreita viinirypäleitä.

    RispondiElimina
  4. Kiitos :) ja toki saa linkittää.

    Parhaat artisokat saakin kotona! ..muttei mekään trippaa valmisteta. Paras trippa mitä olen tähän mennessä syönyt on ollut Checchino dal 1887-ravintolassa Testacciossa.

    Nyt olen ottanut kaiken irti kun zucchina romanesca on vielä "in stagione" :)

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...