giovedì 28 ottobre 2010

Day 16 –Your favourite movies

Lempielokuvani of all times on ehdottomasti Cherbourgin sateenvarjot. Olen nähnyt sen lukemattomia kertoja (lähemmäs 30?), enkä kyllästy siihen kohtaan. Monet kavahtavat jo leffan ranskalaisuudesta, saati siitä että elokuva on kokonaan laulettu. Oi kyllä, ranskalainen musikaalielokuva vuodelta -64. Enkä edes ole mikään suuri musikaalien ystävä, mutta tätä koskettavampaa leffaa saa hakemalla hakea. Helmi. 



 Toinen suursuosikkini on spaghettiwesternien kuningas, Sergio Leonen klassikkofilmi Il buono, il brutto e il cattivo (= hyvät, pahat ja rumat) "Dollaritrilogian" viimeinen osa. Ennio Morriconen musiikki, upea Clint Eastwood ja leffahistorian paras loppukohtaus. 




muita kestosuosikkeja:

3 commenti:

  1. Minäkin tykkää ihan yli kaiken Cherbourgin sateenvarjoista! En ole ikinä ennen kuullut kenenkään muun mainitsevan sitä lempileffakseen. Useimmat tuttavani eivät ole tainneet sitä edes ikinä nähdä. Se värimaailma, musiikki, kieli ja tarinakin kaikessa yksinkertaisuudessaan... Vaikka katsoisin sen ihan kuinka monta kertaa vaan, niin aina se on yhtä liikuttava!

    RispondiElimina
  2. Cherbourgin sateenvarjot ON hyvä! Ei nuo muutkaan huonoja ole, mutta ei ehkä editoimattomalla ja julkaisemattomalla suosikkilistallani kuitenkaan.

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...