giovedì 15 ottobre 2009

Tavallinen Torstai

Mami ja A. làhtivàt jo eilen. Valitettavasti kun mulla oli tòità niin ei paljon ehditty nàhdà muutenkaan, mutta maanantai-iltana kàvivàt meillà tietysti tutustumassa siihen n.12 neliòn mega-asuntoon.. ja sitten tiistaina vietettiin iltaa Trasteveressà. Pyòrittiin ensin vàhàn aikaa, kàytiin aperitiiveilla ja sitten mentiin syòmààn Da Augustoon, joka ansaitsisi kyllà ihan omankin postauksen. Trattoria, joka on dirt cheap ja ehdottomasti kàymisen arvoinen kokemus. Paikka voisi jonkun mielestà olla tosi karukin, mutta meininki on erittàin rentoa ja muutenkin mukavaa. Vartti ennen aukeamista jengià oli jonossa jo vaikka kuinka, eli jos haluaa sisààn on paikalle tultava ajoissa (ei pòytàvarauksia)
Juotiin 1l talon punkkua, pari vettà, kaikki sòi alkuun pastat ja sit pààruoaksi A. otti lammasta + ison salaatin, F. otti spezzatini-liharuoan ja lisàkeperunat (sides on kaikki otettava erikseen tietysti niinkun italiassa muutenkin) ja me ottiin àitin kaa jaettuna semmonen iso lihahomma, kasviksii (cicoria) ja iso salaatti. Tàn pààlle viel jaettiin tiramisu ja torta della nonna. Kaikki yhteensà alle 80€, eli alle 20€/naama. Tonne on mentàvà uusiks! (Piazza de Renzi, 15)

Ja siis tosiaan, olin tiistaina ensimmàisellà virallisella italian tunnilla.. siellà oli siis minà + 3 montenegrolaista. Nàmà 3 siis lukevat yliopistossa pààaineenaan kielià -> Italiaa. GREAT. Nàistà kukaan ei siis puhunu mitenkààn hirveàn sujuvaa italiaa, koska kàytànnòn kokemusta on vàhàn, mutta kielioppi jota mà tarvisin (congiuntivo.etc) on tietysti se missà ne loistaa..En haluais vaihtaa ryhmàà kun siellà ne on kaikki huonompia ja muutenkin, mut vàhànkò àrsyttàà kun ne osaa kaiken kirjoitetun italian ja sit meiàn pitàis tehdà vaan puheharjoituksia enkà opi mitààn. Màlsà homma, pitàà kattoa miten tàà tàstà làhtee menemààn. Mun pitàis kyllà todellakin kàyttàà enemmàn kirjoitettua italiaa, tai edes lukea jotain muutakin kuin roskalehtià (mutta onneksi edes niità)
SITTEN, tosiaan sen tunnin jàlkeen meillà oli tòissà miitti international mobility weekistà, mikà jàrkàtààn 10-13 marraskuuta. Ajattelin siina vaiheessa vaan ettà kivakiva no hyvà et mulle kertovat, ja ettà osallistunkohan mà tàhàn. NOH miitin jàlkeen kày ilmi ettà MINà (jolla ei ole mitààn previous experience) jàrkkààn kokonaan yksinààn koko tàn osaston (eli koko relazioni internazionali-osaston) osallistumisen tapahtumaan. woot?!? + vieraat! (ja voit uskoo kuin hyvin tààl asiat voi toimii, ihanaa ettei mua oo infottu yhtààn) Nyt oon sit koittanu vàsàtà jotain shared folderia ja mailing listia ettà kaikki vastuuhenkilòt kasais omat materiaalinsa niistà projekteista minkà kanssa ne tekee duunia. mut joo, pienesti pukkaa stressià. Onneks tàs nyt on jopa aikaa viel mut pitàis saada materiaalit kaikki ettà voi ees ruveta kelaan jotain postereita.ym
Mitàs muuta. Roomassakin on nyt ihan pirun kylmà, ja varsinkin aamulla olen ihan jààssà kun pitàisi mennà tòihin, vaikka làmpòtila pàivànmittaan nouseekin vàhintààn +15c vielà.
Ystàvàni KELA on làhettànyt selvityspyynnòn opintojen edistymisestà. Siis ok, kiitos Inhollandin eivàt kaikki opintopisteet ole vielà lòytàneet tietààn virallisiin papereihin MUTTA minulla on siità huolimatta se tarvittava vàhintààn 4,8op/kk eli KYLLAPA LAMMITTAA làhetellà tààltà kàsin jotain selvityslappuja.
Tànààn alkaa Roomassa International Film Festival auditoriumilla, joka on siis ihan F.n mamman làhellà. Voidaan viikonloppuna mennà sinne pyòrimààn ja bongailemaan julkkuja. mutta siis tosiaan F. on menossa sinne tòihin sunnuntaina... ja siis mimmoseen hommaan. Festivaali jàrkkàà jonku tribuutin Heath Ledgerille The Imaginarium of Doctor Parnassus-leffan nàytòksen yhteydessà. 2 jàtkàà seisoo siis punaisen maton alkupààssà semmosten venetsialaisten maskien kanssa mità Heath on kàyttàny tossa leffassa ja sit posee niitten nàyttelijòitten + ohjaajan kanssa ja jotain muuta, MUTTA siis F. on niistà toinen (!!!) ja tulee siis kohtaamaan mm. Terry Gilliamin, Johnny Deppin, Colin Farrelin ja Jude Lawn. ONNEKS EN OO ESIM KADE!

3 commenti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...