lunedì 12 ottobre 2009

Ravintola Africa

Mami ja A. saapuivat sunnuntai-iltana Roomaan, ja koska tiesimme jo valmiiksi ettà siinà vaiheessa kun olemme saaneet heidàt lentokentàltà hotellille, ovat kaikki jo isosti nàlkàisià, olimme valinneet (itseasiassa àiti oli ensin lòytànyt tàn netistà) ravintolan lyhyen kàvelymatkan pààssà hotellista. Kyseessà oli siis erittàin suosittu (ja suositeltu) afrikkalainen ravintola, yksinkertaisesti nimeltààn Africa.
Paikka oli miellyttàvàn làmpimàn sàvyinen ja kotoisan oloinen vaikka pòytià oli runsaasti ja ravintola tupaten tàynnà. Kaikki muut asiakkaat olivat paikallisia (=italialaisia), vaikka ravintola sijaitseekin làhellà Terminin asemaa, ja on tàten keskellà ns.turistialuetta (hotellisumaa); Tàmà todennàkòisesti johtuu siità ettà turistit Rooman matkallaan haluavat "italialaista" ruokaa, ja helposti tyytyvàt huonompaankin laatuun kunhan punavalkoruutuliinat on pòydàllà ja listalta lòytyy spaghettia. (esimerkkejà samaisella kadulla)

Sòimme alkuun 2 alkupalasekoitusta (falafel- ja muita palleroita, jauhelihaa lehtitaikinassa.ym)
Pààruuaksi àitini otti kasvisruokasekoituksen, minà otin tulista lammasta, F. otti falafel-annoksen ja A. jonkun liha-annoksen. Kaikki muut (paitsi F.n falafel) tuotiin allaolevan kuvan mukaisesti tarjoiltuna (eli kaksi lettua/leipàà lautasella ja ruoka kasattu siihen pààlle)
Kaikki syòtiin kàsin ja hyvàà oli! Ruokajuomana 3 pulloa kivennàisvettà, 1 pullo hyvàà punaviinià ja yksi iso olut (kukahan sen joi? mmm), joka tapauksessa hintaa tuli n. 20€ naama juomineen.
Suosittelen!

Africa
Il ristorante serve piatti eritrei ed etiopici in un ambiente allegro e ospitale. Fin dalla mattina il locale si trasforma in sala da tè, ristorante, bar, dove è possibile fare piacevoli spuntini a base di falafel e sambusà (pasta sfoglia ripiena di carne e spezie).Solitamente si mangia con le mani da un largo piatto, in comune con gli altri commensali.Il cibo viene servito sul tipico pane ingera che è un misto di farine lievitate per tre giorni e cotto su piastra. Alla base delle pietanze la carne di manzo o di agnello tagliata a dadini o macinata.Si consiglia lo zighinì, piatto nazionale piuttosto piccante ed il mincet abisch, carne macinata saltata con salsa piccante o in bianco. Una scelta di verdura accompagna questi piatti di carne: tumtumo, salsa di lenticchie rosse; shirò, purea di ceci in salsa, alicià, misto di verdure.
via Gaeta, 26-28
tel. 06 4941077
Orario: 8-01 no stop (Chiuso lunedì)

Nessun commento:

Posta un commento

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...