domenica 12 luglio 2009

Mitä teen ensi vuoden Roomassa?

Tutkintoihin mitä teen, kuuluu osana 12kk työharjoittelu (60 cre / ~1600h) joka on tarkoitus suorittaa ns. kolmannessa maassa (BBA-tutkinnot suoritetaan Hollannissa ja Suomessa)
Koska F. on vielä opiskelemassa Roomassa, olen asunut siellä jo aiemmin ja luen vieraana kielenä eli ns. sivuaineena Italiaa oli valinta aika looginen. Eniten tässä nyt ehkä tietysti painoi se että halusin taas asua F:n kanssa, ja koska Rooma on mulle hirveän tärkeä enkä osaisi itseäni kuvitella muualle Italiassa.

Harjoittelupaikan hankkiminen osoittautui erittäin hankalaksi ja palkallisen harjoittelun käytännössä mahdottomaksi. Kriiterinä mulla oli se että halusin jonnekin kansainväliseen ympäristöön, jossa pääsisin työskentelemään sekä italiaksi että englanniksi. Tämmöisenä aikana, kun työntekijöitä on lähes kaikkialla jouduttu laittamaan pihalle, harva firma haluaa sitoutua vuodeksi internin kouluttamiseen ja pitämiseen. Tästä syystä lähes varma harjoittelupaikka peruuntui, eivät tänä vuonna voineetkaan ottaa internejä näin pitkäksi aikaa. Toinen paikka, hyvin mielenkiintoinen lentoyhtiö, jonka marketing&sales-puolelle olisin ollut menossa, joutuikin jälleen kerran in the middle of "big reorganizational process" eli sekin vaihtoehto meni sitten siinä. Mutta jolinat sikseen, pääsin toivomaani paikkaan.

Aloitan siis syyskuun alusta stagistana Sapienzan yliopiston Ripartizione IX Relazioni Internazionali-toimistolla. Ne järkkää kämppää ja saan lounaskortin (opintotuen ja erasmustuen lisäksi) joten kaipa sillä nyt elää, vaikka Rooma aivan prkleen kallis onkin asua. Mun työtehtäviin kuuluu esim. muualta tulevien opiskelijoiden ja delegaatioiden vastaanottaminen, nettisivujen ja tietokantojen päivitys.ym
Olen tosi innostunut aloittamaan hommat siellä :) Toimisto sijaitsee ihan Rooman keskustassa ja mulla on ilmeisesti myös mahdollisuus opiskella italiaa töitten ohessa, siis jollain niitten yliopiston kurssilla. Yliopisto on Euroopan toiseksi suurin, joten hommaa luulis riittävän. (yli140.000 opiskelijaa!)

Haha, eikä tuolla töissä oleminen luulis haittaavan, jos haetaan 2010/2011 F:lle vaihtopaikkaa. (F. opiskelee samaisessa yliopistossa arkkitehtuuria) Luulis että info ainakin löytyy.

EDIT:
Jos joku Sapienzaan tänä vuonna vaihtoon lähdössä oleva eksyy tän lukemaan niin laittakaa ihmeessä mulle viestiä. :)

3 commenti:

  1. Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta ja jännittävältä! Onnea paikasta!

    RispondiElimina
  2. Moikka!

    Löysinpä tuurilla sun bloginkin :) Tuun Roomaan ensi viikon keskiviikkona, kämppäkin löytyi viime perjantaina, kun kävin Roomassa. Ja rakastuin kaupunkiin, nyt en malta odottaa sinne tuloa! :)

    Emmi

    P.S. Kävin myös La Sapienzalla ilmoittautumassa - tunti meni ja käteen jäi pienenpieni opiskelijakortti sekä A4 kera mun kuvan ja yliopiston leiman. Mitään muuta niiltä ei oikein herunutkaan... Italia, mmm!

    RispondiElimina
  3. Emmi, haha pakko myòntàà ettà oon kohtuu yllàttyny ettà oot noinkin paljon saanu aikaiseksi tunnissa.

    Kohta nàhdààn!

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...