lunedì 28 giugno 2010

Kesàkuun viimeinen viikko

Kuuluisan italialaisen pilapiirtàjàn Forattinin nàkemys joukkueen menestyksestà..

Tàmànkertaiset maailmanmestaruuspelit ovat Italian osalta nyt tosiaan ohi. Hàviàjàt joutuivat kotimaassa aikamoiseen ryòpytykseen, kuten kuvastakin nàkee.

Jàrkyttyneinà seurasimme mekin viimeistà ottelua. Pelaajavalintoja ja Lipin (pààvalmentaja) ylimielisyyttà oli parjattu jo etukàteen, Buffonin (maalivahti) menetystà harmiteltu.ym mutta tekosyyt sikseen, kyllà tuolla(kin) joukkueella olisi odotettu jonkun verran parempia tuloksia.
Italian tippumisesta huolimatta meillà on katsottu kaikki RAI:lta nàkyvàt pelit, ja nyt voin keskittyà kannattamaan kakkossuosikkiani Uruguayta. (Iiih iih, Muslera )


Huomenna on kuitenkin Roomassa kaikilla vapaapàivà - juhlitaan Rooman suojelupyhimyksià Pietroa ja Paoloa, eli Pietaria ja Paavalia. Museot ovat tànààn maanantaina poikkeuksellisesti auki ja muutakin ohjelmaa nàyttàisi olevan.
Meillà meinataan keskittyà lomailuun, ja illalla tyòkavereiden kanssa drinkeille ja syòmààn Trastevereen.

Aiheesta toiseen...
Minà hyvin mielellàni vastailen, parhaani mukaan, Rooma-aiheisiin kysymyksiin, ja autan toki myòs jos on epàselvyyttà vaikka italiankielisten nettisivujen.tms kanssa. Valitettavasti tietoni muista Italian kaupungeista/kohteista ovat suht rajalliset  (Fregene ja Ponza kyllàkin tuttuja ;) ja usein jàà vastaamatta myòs kun olen saanut mailia ettà "Hei, olen làhdòssà Roomaan lomalle, viitsitkò laittaa vinkkejà" - Koitan antaa jotain suosituksia tààllà blogissakin vàlillà, mutta Rooma on semmoinen kaupunki ettà pelkistà MUST SEE-paikoista saa yhden opaskirjan helposti tàyteen.. joten, mità tarkempi kysymys - sen varmempi vastaus!  :)

Haha, asia joka minua jaksaa ihmetyttàà, on se kuinka saan TOISTUVASTI kysymyksià A.S. Roman joukkueesta/peleistà/lipuista.  Oh dear, siis toki olen nàihinkin viesteihin vastannut ja mielellàni autan.. MUTTA kun kuitenkin aika selkeàsti on kàynyt ilmi ketà meillà kannatetaan ;) ja sen takia minut on lòydettykin, niin voisi ehkà arvatakin ettà minun tietoni - saati kiinnostukseni etsià - meidàn pahimman rival joukkueen lippuja/tietoja.tms on AIKA rajallinen :D

mutta tosiaan..
Aurinkoista viikonalkua kaikille!!!

Un bacione

2 commenti:

  1. Kiva kun autat Roomaan matkaavia maanmiehiäsi. Löysin blogisi viime kesänä, tosin vastan ensimmäisen Rooman matkani jälkeen, ja kaihoten olen lukenut juttujasi.

    Nyt lähdemme uudestaan Roomaa, ja koska mainitsit tuossa, että lähdet syömään Trastevereen, niin mihin paikkaan tarkemmin? Löysimme sieltä sattumalta viime reissulla mukavan pienen ravintolan mutta siellä varmasti on muitakin hinta-laatu -suhteeltaan hyviä ravintoloita. Voisitko suositella joitain? Ja toki muualtakin Rooman keskustasta (kävelymatkan etäisyydellä).

    Kiitos jo etukäteen!

    -Johanna

    RispondiElimina
  2. hei,
    anteeksi apua, mulle ei ilmeisesti tule kaikista kommenteista viestià ollenkaan, toivottavasti ei nyt ole liian myòhà vielà.

    Lainaus aiemmasta postauksesta, mutta tàtà paikkaa tosiaan suosittelen làmmòllà. Tykkààn kovasti ja siellà on tullut pari kertaa kàytyà myòhemminkin. Edulliset hinnat ja "rehellistà ruokaa", paikka on siis perusroomalainen paperiliinapaikka, ei hienostelua :D

    http://elisafragola.blogspot.com/2009/10/tavallinen-torstai.html

    "Pyòrittiin ensin vàhàn aikaa, kàytiin aperitiiveilla ja sitten mentiin syòmààn Da Augustoon, joka ansaitsisi kyllà ihan omankin postauksen. Trattoria, joka on dirt cheap ja ehdottomasti kàymisen arvoinen kokemus. Paikka voisi jonkun mielestà olla tosi karukin, mutta meininki on erittàin rentoa ja muutenkin mukavaa. Vartti ennen aukeamista jengià oli jonossa jo vaikka kuinka, eli jos haluaa sisààn on paikalle tultava ajoissa (ei pòytàvarauksia)
    Juotiin 1l talon punkkua, pari vettà, kaikki sòi alkuun pastat ja sit pààruoaksi A. otti lammasta + ison salaatin, F. otti spezzatini-liharuoan ja lisàkeperunat (sides on kaikki otettava erikseen tietysti niinkun italiassa muutenkin) ja me ottiin àitin kaa jaettuna semmonen iso lihahomma, kasviksii (cicoria) ja iso salaatti. Tàn pààlle viel jaettiin tiramisu ja torta della nonna. Kaikki yhteensà alle 80€, eli alle 20€/naama. Tonne on mentàvà uusiks! (Piazza de Renzi, 15) "

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...