giovedì 24 settembre 2009

A Roma, la Lazio, c'è solo la Lazio


Suhtautumiseni jalkapalloon on tàysin muuttunut ajasta ennen Filippoa.. vai pitàisikò nyt sitten kuitenkin sanoa ettà ajasta ennen Paolo Di Caniota..




Ennen kuin tapasin F:n, katsoin urheilua ja làhinnà jalkapalloa pelkàstààn pelaajien ulkonàòn takia. Juuri tàstà syystà, nimenomaan Serie A, oli tuttu. Jo ennenkuin asia minua suuremmin kiinnosti tai siità mitààn tiesin, kannustin S.S. Laziota, koska mielestàni Francesco Totti (A.S. Roman hyòkkààjà,) oli vastenmielinen typerys.

Roomassa on kaksi Serie A tasoista jalkapallojoukkuetta: S.S. Lazio ja A.S.Roma. ja kaupunki on jakautunut kahtia Lazion ja Roman kannattajiin. Kàrjistettynà Roman kannattajat ovat perinteisesti poliittisesti enemmàn vasemmalla ja working class-vàkeà, kun taas Lazion kannattajat usein tulevat Rooman ns. paremmilta alueilta (+làhialueilta) ja joukkue on usein yhdistetty jopa ààrioikeistoon (ei kiva.) Joukkueet jakavat yhteisen kotikentàn, Stadio Olimpicon. A.S Roman kannattajat, tai làhinnà ultrat, curva sudissa (etelàpààty) ja S.S. Lazion curva nordissa (pohjoispààty.)


F.n perheen kaikki miehet ovat Lazion kannattajia. Kun olin tottunut katsomaan matsit F:n kanssa, katsoin ne aina Suomessa yksinànikin. Varsinainen "lazialeksi" tuleminen tapahtui 2006 kevààn aikana. Roomassa asuessani minullekin oli hankittu abbonamento (kausilippu) ja kaikki olimme katsomassa kaikki kotipelit. 2005/2006 oli Paolo Di Canion, Lazion legendaarisen hyòkkààjàn aktiiviuran viimeinen kausi. Olin itsekin aika yllàttynyt siità, kuinka vaikuttunut olin. Di Canio on ankarasti kritisoitu henkilò ja hàntà on syytetty mm. fasismin kannattamisesta. Mutta oksettavuudet sikseen, mies on uskomaton pelaaja. Grande Paolo!

Keskiviikko-iltana, olin tuhansien ihmisten ympàròimànà Stadio Olimpicolla. Tàmà kausi 09/10 on ensimmàinen, kun olemme ostaneet kausiliput pààtykatsomosta. Kokemuksena pelin seuraaminen Curva Nord:ssa on vielà paljon vahvempi. Lazion ultrat, suurimpana ryhmànà Irriducibili, tàyttàvàt Curva Nordin. Edustan ehdottomasti vàhemmistòà ultrien joukossa, n.99% ultrista on miehià ja meno sen mukaista.. mutta tàytyy sanoa, I'm lovin' it!

"Ultraryhmille ominaista on äänekkyys ja värikkyys katsomossa. Ryhmät sanoittavat omia kannatuslaulujaan ja suunnittelevat värikkäitä banderolleja ja korkeita lippuja, joita käytetään tifojen toteuttamiseen.

Ultrakannattajan neljä sääntöä:

Ei lopeta laulamista oli tilanne ottelussa mikä tahansa.
Seisoo katsomossa koko ottelun ajan.
Katsoo mahdollisimman monta suosikkijoukkueensa ottelua kaudessa, niin kotona kuin vieraissa.
Puolustaa joukkuettaan ja omaa ryhmäänsä loppuun asti. "
(làhde:wiki)





NOI SIAMO QUA'
SEMPRE CON TE
UNICA FEDE UNICA PASSIONE
E CANTERO'
FINCHE VIVRO'
FORZA LA LAZIO FORZA BIANCAZZURRI

4 commenti:

  1. olinko vaan näkevinäni vai oliko siinä Suomen lippu? :D

    RispondiElimina
  2. Haha, joo oon màkin kattonu monta kertaa ettà nàyttààpàs Suomen lipulta mut ei se kuulemma oo :D

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...