venerdì 11 giugno 2010

Hyvà ruoka, parempi mieli..

Otsikoin nyt nàinkin mielikuvitusrikkaasti tàmàn ruokapostauksen, joka on ollut tyòn alla jo varmaan 2kk. Tyòn alla, as in olen koko ajan ollut aloittamassa tàtà mutta aina tulee jotain muuta.

Haluan ehdottomasti jakaa ns. nappisàmpylòiden eli bottoncinien ohjeen, joka oli noissa F.n kokkikoulun resepteissà.  Ohje on todella monikàyttòinen (samalla taikinalla tulee esimerkiksi ihania pikkupizzoja)
Ei kannata hàmmàstyà ohjeen suuresta voi/suolapitoisuudesta (jotka mulla ainakin pisti heti silmààn) tàstà tulee noita sàmpylàpalleroita ihan tòrkeen paljon :D
Mààràt on italialaiseen tapaan merkitty grammoina. 


Bottoncini 
750 gr Manitoba-jauhoja*
250 gr 00-jauhoja
50 gr tuorehiivaa
20 gr suolaa
15 gr hunajaa/mallasta (=malto d'orzo)
30 gr sokeria
200 gr voita 
2 munaa
500 gr/ml maitoa


Sekoita kaikki aineet monitoimikoneessa (tai kàsin) kiinteàksi taikinaksi. Anna taikinan levàtà tunnin ajan peitettynà.  Tee taikinasta 18/20 gramman palleroita, jotka pyòrittelet tasaisiksi. 
Anna kohota rauhassa pellillà, voitele munalla ja paista 150/160 asteessa 10-12min. 


*Manitoba jauhossa on erityisen korkea gluteiinipitoisuus, Italiassa jauho tunnetaan pohjois-amerikassa/kanadassa yleisesti kàytettàvànà leivontajauhona, mutta englanniksi manitoballe ei kyllà lòydy mitààn erityista nimeà. Kuten Tiina minulle ystàvàllisesti vinkkasi, Suomesta tàtà jauhoa saa ainakin  tààltà (ja tààltà) Tàhàn ohjeeseen voi siis kyllà varmasti kàyttàà ihan normaaliakin leivontajauhoa (erikoisvehnàjauho/karkea vehnàjauho)


Tàytteinà meillà oli noissa minisàmpylòissà tàmmòsià:
- Bresaola (ilmakuivattu nauta) ja rucola, rapsautuksella mustapippuria ja parilla tipalla sitruunaa
- Tonnikala, mozzarella ja rucola (+mustapippuri)
- Minitomaatit, mozzarella ja rucola (+mustapippuri/suola)
- Paistettua polentaa ja rucolaa (+mustapippuri/suola/sitruuna)

4 commenti:

  1. NAM, ne on tosi herkkuja! Ihan loistavaa illanistujaismurkinaa <3

    RispondiElimina
  2. Oi kiitos ohjeesta :D Tosi herkullisen nàkòisià olet onnistunut tekemààn...varmasti herkullisen makuisiakin :D

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...