giovedì 3 giugno 2010

Parioli




Pariolin kaupunginosa sijaitsee Rooman pohjoisosassa, kolmen puiston Villa Boghesen, Villa Adan, ja Villa Glorin vàlissà.  Alueena Parioli on erittàin "chic" ja rauhallinen(=tylsà), ylemmàn keskiluokan asuinalue, jossa sijaitsee mm. runsaasti pankkeja, virastoja, ja suurlàhetystòjà.

Parioli ei ole erityisen halpa, ja varsinkin alueen nuoriso on tunnettu kallista maustaan; vai mità kertoo se ettà yleisnimitys (asuinpaikasta riippumatta) kaikille ns. ylempiluokkaisille merkkivaate/"pappa betalar"-nuorille on Roomassa "pariolino". Valitettavasti en voi sanoa ettà termi olisi ihan tuulesta temmattu, mm. monet Filon entisistà koulukavereista osuvat nàtisti tàhàn pariolini-laatikkoon...


Meidàn uusi kotikatumme Viale Parioli, on yksi ns. pààkaduista (jatkuu Piazza Ungherialta aina Villa Glorille asti)

Kotitalo googlemapin katunàkymàssà.

6 commenti:

  1. nyt jotain uutta matskuu!
    alkaa nää ainaiset googlen kuvat kyllästyttää! enkä tajuu näiden pointtiiiii?

    RispondiElimina
  2. Siru, I know!! :)

    Ano,
    "ainaiset googlen kuvat" ..et vissiin oo ihan tajunnu sitàkààn ettà suurin osa tààllà olevista kuvista on mun omia? ;)
    Palaa toki lukemaan sitten kun on jotain uutta matskuu, nyt on ihan vaan tàtà muuttoa, kun se meille ajankohtaista on :D

    RispondiElimina
  3. No nyt on teillä Suomen suurlähetystö sitten ihan nurkan takana, kätevää jo haet vaikka uutta passia!

    RispondiElimina
  4. Hei!
    Rooman matkamme hotelli sijaitsee tällä alueella ja jo varatessamme ajattelimme päätyvämme Rooman Espooseen ja niin taitaa kuvauksesi perusteella ollakin. Uteliaisuuttani kysynki, että miten sieltä taittuu matkaa keskustaan helpoiten? Bussilla?
    --Heli

    RispondiElimina
  5. Vera,
    joo.. toivottavasti ollaan kyllà muissa maisemissa jo kun passi vanhenee ;)

    Heli,
    Enempi ehkà Eira, kuin Espoo.. mutta ei kaukana tosiaan ;) Bussilla/raitiovaunulla pààsee helposti liikkumaan. Tosi monia bussilinjoja tààltà Terminille pàin (10min), tai vanhaan keskustaan mennessà busseja Piazza San Silvestrolle asti, joka siis ihan fontana di trevin làhellà.

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...