domenica 7 febbraio 2010

Italiasera vol. 3 : Leffat

Elokuvavalintani on vuodelta 2006, Il mio miglior nemico  - Komedia

Achille de Bellis (Verdone) on suuren hotelliketjun omistaja. Hànellà on kaunis talo ja vaimo, kaikki mità mies voi haluta. Eràànà pàivànà Achille erottaa hotellinsa siivojan Annaritan varkaudesta epàiltynà. Annaritan poika, Orfeo (Muccino), joka on vakuuttunut àitinsà syyttòmyydestà, pààttàà kostaa..

Leffan nimi on sanaleikki. Italiaksi "paras ystàvàni" = Il mio migliore amico.  Nemico on ystàvàn vastakohta, vihollinen. Eli leikkisàsti, lempi viholliseni, ehheh.  

Miksi tama elokuva?
1) Carlo Verdone on legendaarinen roomalaisnàyttelijà (/ohjaaja/ koomikko /tuottaja/ dubbaja.etc) joka on tàssà elokuvassa yhdistànyt voimansa uudenpolven roomalaishottiksen Silvio Muccinon kanssa.

2) Vaikka kyseessà ei ole mikààn varsinainen laatuleffa, on juoni toimiva, ja helppo seurata vàhàn huonommillakin italiantaidoilla.  Kàvimme katsomassa tàmàn 2006 leffateatterissa, ja tàmà oli varmaankin ensimmàinen elokuva, josta ymmàrsin kaikki vitsit. :D

3) Leffa kuvattu Roomassa. 


1 commento:

  1. Haha, tää serata toimi loistavasti, sain niin monta hyvää uutta leffavinkkiä! Tänkin haluan assolutamente katsoa! Grazie Elisa!

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...