mercoledì 2 settembre 2009

Takaisin Roomassa

Olen tòissà nyt toista pàivàà, ja istun nyt sisàllà syòmàssà sàmpylàà ja pàivittàmàssà tàtà kun muut on ulkona syòmàssà. Halusin tààltà laittaa àkkià postauksen koska se kàmpillà oleva netti ei toimi.
Pitàà katsoa miten teen jatkossa ton lounaan kanssa mutta hiukka tylsàà kun ne kày tunnin ulkona syòmàssà kaikki, mut ei voi talo tarjota kun noikin kày omilla rahoillaan.


Kaikki on alkanut oikein kivasti sikàli ettà ne 2 naista jotka jo aiemmin nàin ovat tosiaan nytkin oikein mukavia. Nyt alkuvaiheessa varsinkin mulle opetetaan kaikki erasmus mundus projektiin liittyvià juttuja. Vastailen nàitten maileihin sitten ja aika paljon pitàà skannalla ja kopioida ja làhettàà eri lupalappuja ja hakemuksia ymàpàri. Tòissà kàytetààn làhes pelkàstààn italiaa (joo APUA), jotkut vaihtarit/tutkintoopiskelijat puhuu vaan englantia kyllà joten niitten kanssa sitten eri. Yhden Makedonialaisen tytòn kanssa vaihdoin jo puhelinnumeroita, ja sovittiin ettà làhdetààn jonnekin ulos viim. ensi viikolla.

Sairaan kuuma on vaikka on syyskuu! Onneksi F. sai haettua meille rantakàmpàltà viime yòksi tuulettimen, tai en olisi taaskaan nukkunut yhtààn. Nyt takaisin tòitten pariin ettà tààltà pààsee joskus poiskin. buuh.
Toivokaa ettà saan nopeasti nettiyhteyden toimimaan kotona!!

3 commenti:

  1. Onnea uuteen työpaikkaan! Sinun työtehtävät kuulostaa mukavilta!

    Ja hyvähän se on, että joudut käyttämään paljon italiaa! Tiedän, että itsekin olisin kauhuissani tuossa tilanteessa, mutta loppujen lopuksi tulet oppimaan super nopeasti vaikka mitä uutta! :)

    Mitä kieltä te muuten puhutte F:n kanssa kotona?

    Paljon terkkuja Milanosta!

    RispondiElimina
  2. Onnea tosiaan minunkin puolestani uusiin tehtäviisi! Toivottavasti saat netin pian toimimaan ja jaksat raportoida ahkerasti kuulumisiasi! :)
    t. Tuulia

    RispondiElimina
  3. Pippuri,
    kiitos kiitos. Eikòhàn nàà tyòtehtàvàtkin tàstà nyt kehity, hirveesti ois asioita mitkà pitàà muistaa .ym.
    Mutta siis joo, mulla ei italianymmàrtàmisongelmia yleensà ole. mutta voi apua kun omalla ei-làhellàkààn-natiivi-italialla koitan selostaa jollekin ulkkarille (jonka italian taito on usein tàysin olematon) jotain lupalappuhommaa tms.

    ..ja siis F. puhuu mulle pelkkàà italiaa, minà puhun làhes pelkkàà italiaa paitsi jotkut erikoissanastohommat, jotka koitan selittàà parhaani mukaan kaikilla kielillà mitkà osaan :D


    Tuulia, kiitos! Koitan varmasti pàivittàà usein kun saan sen netin kuntoon :)

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...