lunedì 31 maggio 2010

Arrivederci! Jààhyvàiset San Giovannin-kaupunginosalle

Eilen kàvimme hakemassa viimeiset tavarat Via Britannian kàmpàltà. Pienen pieni asuntomme oli jo ehtinyt muuttua kodiksi, ja olimme hiukka haikeita làhdòn làhestyessà.



Piazza Tuscolo

Alueena Piazza Tuscolon ympàristò on erinomainen. Ruokakauppoja ja erikoisliikkeità on runsaasti, minkààn takia ei tarvitse làhteà kàvelymatkaa pidemmàlle. Iltaelàmààkin on kohtalaisesti, ja aperitivot voi nauttia naapurikadulla. Siità huolimatta alue on erittàin rauhallinen ja turvallinen.

Filippo ei asunnonvaihdosta ole kovinkaan pahoillaan, hàn pààsee takaisin tutuille kulmille ja làhelle tyòpaikkaansa. Ehkà nyt dramatisoin tàmàn muutoksen suuruutta (vàlimatkaa asunnoilla huimat 6 km)
..Mutta minà olin jo ehtinyt kiintyà vakipaikkoihini. Aamulla kahvit samasta paikasta, ja kuulumisten vaihto vakkareiden kanssa. Juustokauppias joka tietàà mità minà haluan ja laittaa sivuun tuotteita ettà pààsemme kokeilemaan. Vakkaripizzat ja vihannekset.
..Ei muuten, mutta ulkomaalaisen, ja varsinkin valtavàestòstà selkeàsti ulkonàòllisesti poikkeavan, ei ole ihan helppo solmia tàmmòsià suhteita. BUFUUU.

Jos tàtà nyt joku sattuu lukemaan, joku joka on esimerkiksi tulossa Roomaan vaihtoon, niin làmpimàsti voin suositella tàtà Piazza Tuscolon ympàristòà asuinpaikaksi. Metrolinja A on làhellà (asemat San Giovanni ja Re di Roma) Bussi 87 menee Colosseumin ohi, keskustan làpi Piazza Cavourille ja bussi 360 Terminille (ja sieltà kohti Pariolia... )


Tànààn pitàà vielà "tornare in zona", palauttamaan avaimia.ym.. Ehkà kàyn vielà làhikaupassa ja moikkailemassa lemppari leipàkauppiastani.


EDIT:

Piti vielà "vikalla kàynnillà" ràpsià :)








6 commenti:

  1. No kyllä sun täytyy ainakin käydä kertomassa että olette muuttaneet, muuten lähikauppias huolestuu!! Tällaista täällä Italiassa, jopa suuressa Roomassa korttelitasolla, ja yksi niistä "kymmenen syytä asua Italiassa" -luettelon kohtia ehdottomasti!

    Ja tokihan sulle tulee uusi lähikauppa, uusi aperitiivipaikka...

    RispondiElimina
  2. Hei, tahtoo uuden osoitteen postia varten.

    seLA

    RispondiElimina
  3. hei onnee uuteen asuntoon!
    ja toivottavasti saat taas uusia vakkaripaikkoja kehiteltyä :)

    muuten miks tää blogi on italiaksi?(siis nää kaikki nappulat ja linkit ja esim tää vieraskirja ...)? koska eihän tätä blogii nyt kai muut lue ku suomenkieliset?
    mutta kyllähän mä pärjään vaikka en osaakaan italiaa sen verran vähän tarvii painella mitään nappuloita täällä :D
    vai onks tän takotus olla italiaksi?

    RispondiElimina
  4. arkitehti,
    joo kàvinkin ja lupasin tietty tulla vielà kàymààn, kun eihàn mistààn muualta saa yhtà hyvàà pizzaa kun san giovannin làhi-fornosta ;)

    sela,
    feissarissa on jo, mun pitàà vaan tarkentaa se vielà :D

    ano,
    mulla on sàhkòposti/googletili.ym italiaksi joten blogger automaattisesti valitsee tàhàn italiaks kaikki. En ole erikseen vaihtanu kieltà, vaikka varmaan sekin ois mahdollista. Luulis ettà tekstit lòytyy vaikka valikot italiaks oiskin ;)

    RispondiElimina
  5. Impostazioni - formattazione - lingua del blog :)

    RispondiElimina
  6. Niinhän se on, että kulmakunnasta tulee pikku hiljaa kotiseutu, kun muutin pois Garbatellasta, oli pitkään koti-ikävä ja ihmiset kulmillakin muistivat minut vielä kauan muuton jälkeen <3 Hassua, etten ole ennen huomannut tuosta bannerin kuvasta, että ex-anoppilla on vuokrattavana kolmio mm. tuosta Piazza Tuscolon palazzosta! (en suosittele vuokraemännäksi :D) Olen vain aina ajatellut, että onpa tutunnäköinen rakennus :D

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...