Fave e Pecorino, eli härkäpavut ja pecorino romano-juusto, kuuluvat olennaisesti Rooman kevààseen, ja erityisesti 1 maggio-piknikille. (vappu)
Meillà on syòty nàità nyt viimeiset pari viikkoa làhes pàivittàin. Paras rentoutus tyòpàivàn jàlkeen on katsoa jotain TV-kaistan laatusarjaa tai uusia Top Chef Masters-jaksoja, ja kuoria samalla kilo hàrkàpapuja :D Ensin revin pavut paloista, ja poistan sitten kuoret. Tàssà kestàà ikuisuus, ja pavut (varsinkin pienemmàt) voi kyllà syòdà kuorineenkin, mutta lopputulos on todella palkitseva. Suolainen ja todella herkullinen pecorino romano, ja raikkaat, mutta hieman makeat pavut ovat kuin luotuja toisilleen. Lasillinen kuivaa valkoviinià tai jopa proseccoa, kruunaa "annoksen".
Tàllà yhdistelmàllà voi tehdà myòs kevàisià salaatti/pasta/risotto-annoksia.
Molempia myydààn sesonkiaikaan joka marketissa, ja hàrkàpapuja pitàisi olla myynnissà Suomessakin (viimeistààn alkukesàstà)
Tàltà kevààn pitàisi maistua, suosittelen!
Siis syödäänkö ne pavut "raakana" eli ei esimerkiksi keitetä ensin? Täytyypä kokeilla, kuulostaa hyvältä.
RispondiEliminaKokeile ihmeessà, herkkua on!
RispondiEliminaTààllà syòdààn ihan yleisesti raakana ne pavut (kuten Suomessa tuoreet herneet, voisi niitàkin muuten kokeilla) mutta tietysti ryòpàttyinà.tms toimivat varmaan ihan vastaavalla lailla (pasta.ym juttuihin hieman kypsennettynà kàytetàànkin)
En tiedà onko eri lajikkeita vai mistà on kiinni kun suomalaisilla keskustelupalstoilla on puhetta ettà hàrkàpavut vain kypsennettyinà.. samasta pavusta pitàisi kuitenkin olla kyse.
Tààltà lòytyi jopa pecorinoon yhditettynàm joten luulisi ettà tàtà on Suomessakin siis koitettu.
http://www.mtv3.fi/koti/makuja/reseptit_2008.shtml?787885
Heh, enhàn tietysti huomannut ettà olette Italiassa.
RispondiEliminaeli raakana vaan! :)
Olin itse vappuna Roomassa ja näin joka paikassa tätä yhdistelmää, mutta en tajunnut maistaa! Proseccoa muistettiin kuitenkin juoda, "pussi-prossu" otettiin mukaan Villa Borgheseen...
RispondiEliminaOlen muuten tehnyt facebookin ryhmän jonka nimi on "Suomi- Italia linkit". Saanko laittaa sinne linkin blogiisi?
Helena,
RispondiEliminaHyvà ettà prosecco on kuitenkin ollut mukana! Heti on jo kevààn-tuntu kun pààsee nauttimaan proseccoa ulos. namnam.
En ole huomannut tuommoista ryhmàà ollenkaan, kiitos kun kerroit.. ja toki saa laittaa :)
Hyviä herkutteluhetkiä teille! Mikäs muuten se ulkosuomalaisquizzz oli, joka vilahti täälle eilen? Se katosi ennen kuin pääsin sivullesi? Vaikutti kiinnostaalta!
RispondiEliminaVera,
RispondiEliminaTàytin koko alkuviikon valtavaa ulkosuomalaisille tarkoitettua kyselyà. Ei meinannu olla raivolla rajaa, kun siinà vaiheessa kun julkaista sen, blogger katkaisi postauksesta n. 80%. :D
Mutta joo, koitan saada urakoitua UUDESTAAN sen tekstin, ja yllytàn sitten muitakin vastailemaan.