martedì 11 maggio 2010

Palaneet sulakkeet - Leffoja ja ihana Max

Viikonloppu meni nopeasti, kuten aina.
Oltiin kotona kàytànnòssà koko viikonloppu.
Perjantai-iltana oli oikein kivaa kun Marco ja Livia olivat kàymàssà.

Lauantaina nukuttiin pitkààn, ja iltapàivàllà làhdin kipittelemààn làhikauppaan. Tapani mukaan lukitsin vàlioven ulkoapàin (silloin sità ei saa sisàltà siis auki.) 
Kauppareissun aikana, Filippo oli pààttànyt ruveta kokkaamaan ja laittanut levyn pààlle. Muuten tosi hyvà, mutta kun samanaikaisesti meillà oli pààllà myòs làmpòpatteri ja vedenlàmmittàjà (oi kyllà, meillà on vedenlàmmittàjà) poksahtaa sulake. Sulakkeet on luonnollisesti eteisessà, jolloin vàlioven ollessa lukossa F. ei pààse katkaisimelle.  "Valtavaan" asuntoomme kuuluu sàhkòllà toimiva vessa (oi kyllà) eikà F. tàtà muista kun vetàà vessan sàhkòjen katkettua. Tàmàhàn tarkoittaa kàytànnòssà sità ettà kun pààsen kotiin, lòydàn ràjàhtàmispisteessà olevan F:n luuttuamassa tulvivan vessan lattiaa, pimeàssà.
Kun sàhkòt palautettu ja lattiat luututtu, koitamme uudestaan ruveta laittamaan ruokaa mutta tadaa -- sàhkòliesi si è impallato ja kun sen kytki seinààn, sulake napsahti samantien.
Nythàn tàmà jo melkein naurattaa, tapahtumahetkellà ei lainkaan.
Lauantai ei kuitenkaan ollut kokonaan pilalla, kun katsoimme valmisruoan kera pari todella sympaattista italialaista elokuvaa. Oma suosikkini, Pane e tulipani, jossa pescaralainen kotiàiti pààtyy Venetsiaan,  Suloisen Il ciclonen, jossa toscanalainen perhe saa yllàtysvieraikseen espanjalaisen flamenco-ryhmàn,  ja viimeisenà Veran làmpimàsti suosittelema Le fate ignoranti joka ei tosiaan tuottanut pettymystà sekààn.

Sunnuntaina busseilin yksinàni Porta di Roma-ostoskeskukseen, pyòrin vaatekaupoissa ja kàvin IKEAssa haistelemassa lihapullia (namnam!) kunnes oli aika mennà Fnac-levykauppaan tapaamaan suursuosikkiani Max Gazzèa, joka oli tullut sinne promoamaan uutta levyààn "Quindi?"



Ihana mies!
Uusi single "Mentre dormi" on soinut Italiassa ahkerasti. Italian asukit huomio: kàykàà katsomassa Basilicata coast to coast, jossa esiintyvàt sekà mies ettà biisi.

5 commenti:

  1. Hahaa, muistan ku joskus kaaaaaaaaaaaauan sitten katoin Il Ciclonen ja siita tuli yks mun lempileffoista :D piripiii! <3

    RispondiElimina
  2. Haha. Tosca <3
    http://www.youtube.com/watch?v=Qb87ThGL-R4

    RispondiElimina
  3. Voi hyvänen aika mikä lauantai teillä on ollut :O Italian sähköjutut on niin tätä... mulla syttyi kerran johdot palamaan vessan peilikaapin takana, kun olin suihkussa!!!! Ekaksi karjuin palokuntaa siis suomeksi, sitten onneksi sain huudettua kämppikselle italiaksi, että sähköt pois päältä! Kiva, jos tykkäsitte leffasta!

    RispondiElimina
  4. Kuulostaa liian tutulta toi sulakkeen napsahtaminen! Meidän kämpässä Milanossa pääkatkaisija oli korttelin toisella puolella olevan rappukäytävän kellarissa. Sinne tuli juostua aika ajoin jos vahingossa tahtoi kokkailla ja pestä pyykkiä ja lämmittää vettä samaan aikaan :D Nyt naurattaa, silloin ei!

    RispondiElimina
  5. Meillä on sähkömies jakanut 43+30+terassi+etupatio asunnon KUUTEEN vyöhykkeeseen, ja meillä voi ihan surutta olla yhtä aikaa päällä sähköuuni, pesukone, astianpesukone, telkkari, pari tietokonetta ja silitysrauta. Aika harvinaista herkkua Italiassa ;) Mutta vedenlämmitintä meillä ei ole, eikä sähköliettä, kun loppu pelaa metaanilla...

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...