giovedì 28 gennaio 2010

Torstai on toivoa täynnä?

..nimittàin ainakin viikonlopusta.

Juon kahvia. Tòissà on tylsàà. Tulostimet eikà skannerit toimi, mutta nyt on kyse ihan laitteesta (tai sen kàyttàjistà) nimittàin korjaaja kàvi eilen ja silloin se ihan oikeasti toimi. Ottaa pààhàn ihmisten vàlinpitàmàttòmyys.. ja sitten olen vissiin "liian suomalainen" mutta jatkuva kusetus vituttaa.
On taas semmonen pàivà ettà tuntuu kuin kaikkialla olisi jotain juonittelua. HERMO.
Balkanilainen opiskelija kàvi heittàmàssà toimistolle kurssisuorituksistaan todistuksia, joiden perusteella sitten kasailen transcript of recordsin herralle kotiin viemisiksi. Noh, opiskelijan poistuttua huomasin pinossa todistuksen italian kurssista, samaisesta jolla itsekin olin. Muistan hyvin elàvàsti juuri ennen joulua puhuneeni samaisen opiskelijan kanssa kuinka hàn ei mielestààn tarvinut kyseistà kurssia, eikà sen takia ole kurssia koskaan aloittanutkaan. Nyt kuitenkin edessàni on lappu, jossa (ilman yliopistonleimoja) lukee ettà kyseinen opiskelija on kurssin kàynyt ja ansaitsee siità 4 opintopistettà.  Mainitsin asiasta kolleegalle, kysyen ettà tehdàànkò tàmmòisessà tapauksessa mitààn. Olen nimittàin tàysin varma ettei opiskelija ole kurssia kàynyt. Meinasin kysyà ettà laitanko opettajalle mailin varmistaakseni ettà opiskelija ei ole kurssia kàynyt (ja on todellakin vààrentànyt lappunsa.) Kolleegan reaktio ei yllàttànyt, mutta silti àrsyttàà. "Chi se ne frega"
Ihan totta, non sono i cazzi miei, mutta SILTI. Tuetaanko tàmmòstà, jos kuitenkin on totuuskin tiedossa. Siis en nyt olisi halunnut muuta kuin esimerkiksi jàttàà kurssin vahvistamatta transcriptiin, mutta joo. Liian rehellinen on liian tyhmà.




Noniin. Mutta nyt loppui valitus.
Eilen oli appipuolen (:D mikà on lyhyt tapa sanoa mieheni àidin puoliso) synttàrit, hauskaa oli ja syòtiin hyvin. Aamupalaksi pààsin vielà vetàmààn torttua tuoreilla mansikoilla, namnam.

Viikon pààstà ystàvàni, entinen kàmppikseni ja synttàrikaimani, Jenni tulee Barcelonasta kàymààn pitkàksi viikonlopuksi. Ihan hirveàsti odotan tàtà jo! Pààstààn taas puimaan ja juoruilemaan SUOMEKSI, kiertelemààn nàhtàvyyksià ja shoppailemaan, ja viettàmààn etukàteissynttàreità.  Ihanaa pààstà vàhàn ulos esim syòmààn ja muuta kun me kuitenkin valitettavan harvoin kàydààn. JEE!!! :)

Tòitten jàlkeen telkkarisarjoja ja kanasalaattia.
Huoh, kohta on jo viikonloppu.

EDIT:
Arsytyksessàni en tietenkààn ajatellut ettà ehkà joku bloginlukija ei italiaa ymmàrtàisikààn:
 "Chi se ne frega" kààntyisi ehkàpà "Who cares", wikizionarionkin mukaan: expression that expresses the total absence of empathy on the part of the speaker.  :p
ja tosiaan "non sono i cazzi miei" = it's non of my f-ing business.
Ei tulisi minusta kyllà ikinà kààntàjàà kun en saa omiakaan juttuja selitettyà tàn paremmin :D  mutta joo.
Enàà ei àrsytà, kun sain ruokaa. tais vissiin olla verensokerit vàhàn matalalla. Onneks ei sentààn ihan kaikkea tullu kirjoitettua mità meinasin.

5 commenti:

  1. Tsemppia viikonlopun odotukseen! Ja sit pikkupyynto: laittaisitko meille italiaaosaamattomille suomennokset noihin italiakohtiin? x)

    RispondiElimina
  2. Kiitti Jossu ettà huomautit, en ois taas huomannu mitààn :D
    Hyvàà viikonlopun odotusta sinnekin :)
    <3

    RispondiElimina
  3. Huh, mua ketuttais kanssa?!! Ma olisin varmaan laittanu mailia opettajalle ja jattany ne 4 pistetta pois, en oo valttamatta itekaan mikaan rehellisyyden perikuva, mut silti.

    Taalla ollaan kanssa tosi valinpitamattomia, oho jos unohdettiin ilmottaa etta kursseille pitaa rekisteroitya kahdesti, kyllahan ulkomaalaisen freshmaninkin pitais se tietaa vaikka sita ei olla missaan sanottu, tai jos ollaan ni karpasenkakan kokosella tekstilla islanniks. tai oho jos laitettiin vahingossa Suomesta saatu opintotuki palkaks veroilmotukseen (siis verotoimistossa) ja pitais maksaa matkyja 500e.

    Tai ei toi oo ehka valinpitamattomyytta, vaan valinpitamattomyytta plus huolimattomuutta. Silti, suomalaisena kannatan rehellisyytta ja keskittymista. Voisin hermota tasta aiheesta loputtomiin :D

    RispondiElimina
  4. Voi vitsi mikà juttu. Mà olisin varmaan kysymàttà ottanut yhteyttà opettajaan jne jne...vienyt asiaa eteenpàin ja sit ku asia ois ollu selvà niin ois ollu voittajafiilis....siihen asti kunnes kollega ois mòlàyttànyt chi se ne fregansa, prkl! Tuli varmasti aika turha olo tuossa vaiheessa, eh..
    Noh, se on vaan tyòtà joten àlà mieti liikaa...ajattele ihanaa tulevaa ja ystàvààsi jonka pian nàet :D

    RispondiElimina
  5. Haha, sanoin heti pomolle tosta (joka ei eilen ollu tòissà) kun se rupes noita kattomaan. Sanoin ettà "ihan periaatteesta" mun pitàà sille ainakin mainita asiasta, ja se oli heti laittamassa sille proffalle mailia. :)
    Hah hah.

    Mut joo, viikonloppu!!! \0/

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...