lunedì 25 gennaio 2010

Italoruokien vesitetyt versiot

Parmesao, Regianito e Cambozola. I cibi italiani “strapazzati” all’estero

Haha, italialaiset ovat listànneet tòrkeimpià ruokahirviòità joita italialaiseksi ruoaksi vàitetààn. Vaikka juttu onkin italiaksi niin lòytyy Suomalaisille tuttuja juttuja ihan kuvienkin perusteella ;)


1. Spaghetti Meatball eli amerikkalaisille tyypillinen lihapullasoosin ja pastan yhdistàminen.
2. Spaghetti Bolognese ..valmiit bolognese-kastikkeet jotka usein ovat todella kaukana oikeasta Ragu-soosista. (Vààràt yrtit, vààrà valmistustapa.ym)
3. Spaghetti alla Carbonara (oikeaan carbonaaraan kuuluvat kananmunan lisäksi pancetta ja pecorino, kun taas sipuli eikà kerma missààn nimessà pààse mukaan) Hirveimmàksi virheeksi sanotaan paistetun kananmunan heittàmistà annoksen pààlle.
4. Pasta al pesto, jossa pinjansiemenet ovat korvattu manteleilla tai muilla pàhkinòillà/siemenillà, parmigiano/pecorino korvattu "yleisjuustolla" tai jopa pestoa jossa basilika korvattu jollain muulla (rucolalla)
5. Pasta alla Norma, làhes aina valmistetaan "vààrin" korvaamalla ricotta tavallisella juustoraastella.
7. Pizza al Ketchup. Tarviiko tàssà mitààn kommentoida. Hyi.
8. Chicken Pizza. Jenkkien suosikki, ei lòydy italiasta. Oma suosikkini olisi ollut ananaksen lisààminen pizzaan.
9. Caprese. Tomaatti-mozzarella-salaatti, ilman oikeaa mozzarellaa.
10. Formaggi taroccati (=fake cheese) eli italialaisten juustojen jàljitelmàversiot, tòrkeimpànà Parmesan joka on moneen otteeseen ollut oikeudessakin jo.
11. Cotoletta alla Milanese. Pitàisi olla vasikkaa mutta usein kanaa tai possua. (Ne cotolette di pollo on oikeesti hyvià ;)
12. Tiramisù. Vààrànlaisella pohjalla ja làhes aina mascarponen sijasta kermavaahtoa.

4 commenti:

  1. Minàkin tykkààn laittaa ananasta pizzaan, mutta tààllà sità ei saa. Kotona kun pizzaa teen on pààllisenà aina ananastakin. Myòs mieheni tykkàà ananaksesta pizzassa, vaikka ensin sità epàròikin.

    RispondiElimina
  2. Hei, onkohan tuosta Carbonarasta täällä useampia versioita :) Meillä ja anoppilassa se tehdään aina sekoittamalla raaka kanamuna kermaan ja lisäämällä pekoni?

    RispondiElimina
  3. mm. ranskalaiset laittaa carbonaraan kermaa, ja sieltä se on tullut myös pohjois-italialaiseen keittiöön. Mutta Roomassa ei ainakaan (mistä resepti on kotoisin, tai niin mulle on ainakin väitetty) ei kermaa voi MISSÄÄN NIMESSÄ lisätä, tai kyseessä ei ole enää carbonara. :D

    Kurkkaa keskustelua esim täältä http://forum.giallozafferano.it/la-compagnia-del-gusto/403-la-carbonara-vera.html

    RispondiElimina
  4. Mielenkiintoista, aina oppii uutta :) Täytyypä koittaa tuota oikeata reseptiä ensi kerralla!

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...