mercoledì 13 gennaio 2010

Muutoksia

Tàhàn ruokapostauksen perààn, ja vuoden 2010 alkuun, on nyt hyvà paljastaa miten tulevaisuudensuunnitelmamme ovat muuttuneet (tai no F:n suunnitelmat, mutta molempiinhan se vaikuttaa)
Filippo on nyt siis vuodenvaihteesta alkaen tauolla arkkitehtiopinnoistaan, ja on maanantaina aloittanut A tavola con lo chef-kokkikoulussa cuoco di primo livello eli ns. apukokki-koulutuksen.


Tàhàn pààtòkseen vaikuttivat monet eri tekijàt, mutta nyt ehkà pààllimmàisenà se ettà arkkitehtiopinnot olisivat kestàneet vielà sen vàhintààn 4-5 vuotta. Ilman opintotukia, tai mahdollisuutta palkallisiin oman alan tòihin opiskeluaikana (for real, tààllà asiat hieman eri mallilla) tàmà olisi tarkoittanut ettà F. olisi ollut tàmàn kevààn jàlkeen jumissa ja mamman armoilla koko loppuopintojen ajan, tai vàhintààn siihen asti kun minulla olisi sellaiset tulot, joilla molempien olisi mahdollista elàà (=ei ihan àkkià.)
Ruoka on meillà intohimo, joten valinta oli aika looginen. Arkkitehtijuttuja on myòhemmin mahdollista jatkaa (ja niin on tarkoituskin) jos kokkihommat ei nyt pààduuni olisikaan.  Joka tapauksessa, tàstà ei voi mitààn haittaa olla, koska syòmistàhàn ei meillà lopeteta koskaan ;)

Tàmà ei ole ollut ihan ykkòsyllàtys sukulaisille, mutta myòs ymmàrrystà ollaan saatu moneltakin taholta. Minulle tàà pààtòksen tekeminen on ollu suuri helpotus, koska F. on ollut todella surkeana sekà àitinsà ettà noitten yliopistojuttujen kanssa. JEE, ehkà tàssà nyt sitten etenee muutkin asiat :) 

Mutta ettà tàmmòsià yleiskuulumisia :)

9 commenti:

  1. Jej, teillà aletaan sitten nauttimaan kaksinverroin italian herkuista, kun on ihan ammattilainen keittiòssà. kuinkas kauan nuo opinnot kestàvàt?
    Aivan ihana tuo ruokapostauskin tuossa alla :D

    RispondiElimina
  2. Toi primo livello kestàà nyt tàn kevààn. Eilen olivat kikkailleet uusien veitsisettien kanssa ja tehneet basi e salse :D Ihanaa oli nàhdà niin innostuneena se.

    F. on aamuisin tòissà toimistolla ja sitten sillà on iltapàivàstà iltaan asti tota kurssia. Se vaikuttaa tosi erilaiselta kuin Suomen kokkikoulu systeemi.. siis ettà nàillà on aika pieni ryhmà joista suurin osa on tehny jotain alan tòità jo ilman pàtevyyttà tai on jotain muita kotikokkeja. ja sitten tosiaan kaikista noista eri "lajeista" (liemet/keitot/lihan kàsittely.etc)on nàyttòkoe.. eli kàytànnòssà pakko treenata hirveesti kotona noita jos ei ole jossain jo vastaavissa tòissà (voi minua parkaa, kun joudun syòmààn ;)


    Tosiaan nyt sitten tàn kevààn jàlkeen katsotaan ettà lòytyiskò tòità ja jos niin mistà (suomi/rooma), vai jatkaisko F. samantien sitten sità secondo livelloa jos saisi sen varsinaisen kokkipàtevyyden.
    Mun on kuitenkin oltava Suomessa ensi syksynà syyskuusta joulukuun alkuun, ja Hollannissa sitten helmikuusta-kesàkuuhun, blààh. (tai no ehkà saan lopputyòtà tehtyà muuallakin)

    RispondiElimina
  3. Olen täällä jo jonkun aikaa luurannut ilman kommentoimista. On ollut kiva lukea sinun asettumisestasi ja kotiutumisestasi Italiaan italialaisten keskelle. Osin samoja jälkiä olemme myös kulkeneet, mekin asuimme aikaisemmin Hollannissa ja täällä pohjoisessa Italiassa nyt jo kohta kolme vuotta.

    Koska me olemme kokonaan suomalainen perhe, on tähän täkäläiseen ruokakulttuuriin vähän vaikea päästä sisälle eli oppia mitä kaikkea italialaiset kokkaavatkaan. Esittäisinkin vienon toivomuksen, että kun F. nyt ryhtyy kokkaamaan kotona, niin olisi kiva saada reseptejä. :-)

    Menestystä kokkailuun joka tapauksessa!

    RispondiElimina
  4. Ai sà joudut jokatapauksessa làhtemààn, hòh...Noh, tulet sitten takaisin.
    En osaa noista suomenkaan kokkikouluista sanoa, mutta tuskin ovat ihan samaa tasoa kuin tààllà tai ainakin erilainen opettamistapa...Kiva kun miehessàsi on nyt uutta potkua ja halua opiskella...ja vielà ihanampaa kun saat alkaa maistelemaan kaikkia uusia herkkuja :D

    RispondiElimina
  5. Kiitos, ihana ettà joku joskus kommentoi :P

    F. on turhan paljon tunkenu keittiòn puolelle muutenkin ja joudun vàlillà vàhàn vaatimaan ettà minàkin saan laittaa :D mutta tosiaan, voisipa laittaa jotain reseptià tulemaan tààltàkin.
    Pohjois-Italiassa kokkailee ainakin tàmà blogi http://www.piemontensydamessa.blogspot.com/ josta varmasti lòytyy hyvià ohjeita.

    Jooh, ei Suomessa ole kuin onneksi/valitettavasti vaan se 3 kk, mutta minua riepoo toi Hollannin kevàt kun sieltà pitàisi kàmppàà hankkia ja muuta blààh, parin kurssin takia.. vaikka sità lopputyòtà vois tehdà ihan jossain muuallakin.. mutta katotaan tuleeko F. mukana vai mità tehdààn. Ei onneksi tarvi sità vielà miettià. huoh.
    Nyt mietitààn vaan herkkuja. namnam :)

    RispondiElimina
  6. Hihih, oma kokemukseni kokkaamisesta italialaisen poikaystävän kanssa on se, että hän on lähes poikkeuksetta pääkokki ja minä pilkon vihanneksia..tai jos itse kokkaan jotakin, niin hän kommentoi jokaista vaihetta ja tekee uudestaan perässä...enkä edes ole mikään surkea kokki! :D

    Luulisi, että italialaiselle ammattikokille on kysyntää missä tahansa...eli jos poikaystäväsi haluaa tulevaisuudessa tulla mukaasi Suomeen/Hollantiin, niin kokin töitä löytyy varmasti helpommin, kun arkkitehdin...

    Sainpas kerrankin kirjoitettua jotakin, aina käyn täällä lukemassa, mutta laiska kun olen, niin jää aina kommentoimatta... :P

    RispondiElimina
  7. Oi, yllättäviä suunnitelmia!:) Toivotan siis F:lle hurjasti onnea uuteen kouluun!

    Tunnen kaksi arkkitehdiksi opiskellutta italiaanoa, ja jos muistan oikein, molemmat aloittivat työskentelyn heti valmistumisen jälkeen.. mutta ilman palkkaa. Julmaa! Ei siis riitä, että opiskeluaikana työharjoitteluista ja muista ei makseta mitään.. :(

    RispondiElimina
  8. Joo no me nyt ollaan heitelty vaikka minkàlaista "perustetaan oma ravintola"tms làppàà, mutta tosiaan luulisi ettà aina jotain hommia ammattikokeille lòytyy.

    Italialaiset selittàà tota palkattomuutta valmistumisen jàlkeenkin sillà ettà niillà ei ole varsinaisia harjoitteluja samalla tavalla opiskeluaikana kun meillà. Joka tapauksessa rahaa ei saa mistààn.
    (Tàà omakin palkattomuus alkaa pikkuhiljaa riepoa ihan kunnolla :D )

    RispondiElimina
  9. Onnea F:lle! Ilmoittaudun vapaaehtoiseksi ruuanmaistelijaksi :)

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...