lunedì 29 agosto 2011

It's never too late - in fiction or in life - to revise

Pizzaisiin kuviin ja tunnelmiin olikin hyvä päättää tän kesän mässäilyt. Lauantain jälkeisissä hiilarikrapulatunnelmissa oli helppo tehdä lupauksia paremmasta huomisesta.
Pitkään kytenyt muutos tapahtuu siis än-yy-tee NYT! 

Kahvista en luovu
Lupaan itselleni parantaa omaa oloani. Aluksi nyt ruokavaliomuutoksella, ekaksi viikoksi lähtee nyt kokonaan leivät, pastat, perunat.ym. 
Huomattavasti vähennettäviin kuuluvat olennaisesti myös alkoholi ja sokerit, sekä turhat lisäaineet.
Tämän viikon jälken tarkastelen tilannetta uudestaan, mitään täysmuutosta en halua enkä voisikaan täällä toteuttaa. Lähinnä haluan ottaa tarkasteluun määrät - kesällä ruokavalioni on ollut todella hiilaripitoinen ja se näkyy sekä tuntuu koko kropassa. Enemmän ja monipuolisemmin tuoreita kasviksia, sekä proteiineja kalan/lihan/papujen/kananmunien muodossa. 
Koitan lisäksi löytää lähialueelta jonkun yogan tai zumba-tunnin, että saisin kuvioon jonkun säännöllisen urheilun muutakin kuin hyötyliikunnan muodossa.
Katsotaan paranisko olo  (-  ja miten onnistun maassa, jossa pastaa suositellaan dieetin kuin dieetin aikana. ) 
..ja miksikö halusin kirjoittaa aiheesta tänne, no koska itsekurini on nolla ja huomattavasti todennäköisempää on, että pitäydyn lupauksessani jos joku muukin on asiasta tietoinen. :)


Netti on täynnä low carb-reseptejä, juttuja karppauksesta ja sen eri tyyleistä (Atkinsista South Beach dietteihin ja muihin) joten jätän karppauksesta avautumisen muille. 
Hyvä suomalainen sivusto on http://karppaus.info/ ja googlesta lisää.

8 commenti:

  1. Voi joo, toi tekis kyllà niin hyvàà...Itse olen pahasti mietinnàntasolla vasta.....just meni kax lautasta pastaa, aaargh! Pitàs vaan ottaa itteensà niskasta kiinni...hyvà kun sinà olet onnistunut nyt aloittamaan....se on jo paljon se :D
    Niin ja siis etkò sà jo tiedà, ettà pasta on maailman terveellisin ja kevyin ruoka...jos haluat syòdà kevyesti niin syò vain pasta con sugo semplice....Tàmà on se neuvo jonka minà olen kuullut aivan liian usein, eheheheh! Jeps jeps, juuri nàin!

    RispondiElimina
  2. Hahaa, siis KAIKKIHAN tietävät että terveelliseen ruokavalioon kuuluu pasta vähintään kerran päivässä. ;)

    Olen niin monta kertaa kuullut saman "il nostro organismo ha bisogno di carboidrati - non puoi eliminare pasta e pane" ja italialaisten mielestä kasviksista.ym ei tietenkään saa tarpeeksi hiilareita vaan ainoastaan pastasta ja leivästä ;)

    RispondiElimina
  3. :-) kaikkea kohtuudella, no stess!

    RispondiElimina
  4. Tuo kyseinen karppaussivu on meikäläiselle ollut kuin karppauksen suuri raamattu. Hyviä ohjeita ja keskusteluja aiheesta. Kun kaikille ei sovi "kaikkea kohtuudella", virallisterveellisen propagandan mukaan ihmisille aivopestynä, niin on tehtävä muutoksia. Itse en ymmärrä henkilökohtaisesti sitä, mitä hyvää on viljan kuiduissa, kun kasviksistakin saa samaa tavaraa ja paremmassa muodossa. Loppujen lopuksi varsinkin Suomessa on tuo kuitu-hypetys mennyt täysin överiksi, ja kaikki tuntuvat olevan karppausta vastaan kun voin syöntihän on syntiä ja eihän lihaa saa liikaa syödä! :O Mutta pasta/riisi/peruna/leipä on sitten ehdoton MUST! voi morjes sanon minä.. :)
    Omaa kehoaan pitää kuunnella, jotta tietää mikä toimii. Se on pitkä prosessi, mutta palkitseva :)

    RispondiElimina
  5. Itse yritän leivän ja pastan suhteen pitää linjaa "vähän mutta hyvää", ja välttää sokeria kuin ruttoa. Piazzan penkillä nautitusta jääkylmästä iltaoluesta en luovu, vaikka se maksaisi ylimääräisen kävelylenkin... kunhan ilmat vain vähän viilenisivät!

    RispondiElimina
  6. Belgiassa ei muuta syödäkään kuin oikeaa voita ja lihakömpäleitä, että tänne vaan :-)

    Mutta se on totta että eri ihmisille sopii erilaiset ruuat, kokeilemallahan se selviää että mitkä!

    RispondiElimina
  7. Taitaa monella olla kesäsyöpöttelyjen jälkimainingeissa samat mietteet, myös täällä. Mutta olen tosiaan myös miettinyt että eihän italialaisen miehen kanssa asuessa voi mitenkään olla hiilarittomalla dieetillä.. varsinkaan kun se tekee niin hyvää pastaa! :) Kai se on sitä kohtuutta vaan käytettävä täälläkin päässä.

    Huh kun siellä on kuuma! Mä oon tulossa (vihdoin, 8 vuoden tauon jälkeen!!!) Roomaan 11.11 ja mietin että millasetkohan ilmat siellä siihen aikaan mahtaa olla..??

    Tsemppiä tulevaisuuden mietintöihin, isot peukut duunihaastatteluun, forza Elisa!! :)

    RispondiElimina
  8. Meï-ihanaiseni, sinun varsinkin pitäis tietää kuinka hyvin minä pysyn kohtuudessa ;) <3

    Elisa, toi sivusto on kyllä tosi hyvä - oon niin samaa mieltä, että itteensä pitää kuunnella. Mun kroppa ainakin huusi että nyt taukoa valkoseen jauhoon ja sokeriin! :D

    Arkitehti, asia-linja - vähän mutta hyvää on se tavoiteltava linja täälläkin.

    Stellina*, pastattomuus on VAIKEAA! ;)
    Marraskuussa voi olla vielä tosi kivakin sää, toivottavasti ei syysmyrskyt ja sateet ole siinä vaiheessa alkaneet :S
    Kiitos tsempeistä, kaikki tulee tarpeeseen. un bacione

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...