mercoledì 20 luglio 2011

Prati

Prati on heti Vatikaanin pohjoispuolella sijaitseva rauhallinen ja korkeatasoinen asuinalue, jonka varsinkaan pohjoisempaan osaan harva turisti päätyy Rooman reissullaan. Alueena se on monessa mielessä samanhenkinen kuin oma asuinalueemme Parioli.
Alueen tunnetuin katu on Via Cola di Rienzo, joka on Pratin ns. pääkatu ja vilkas ostoskatu.
Pratissa sijaitsevat myös Piazza Cavour ja  Piazza della Libertà



Eilen illalla teimme kuitenkin pienen iltakävelyn Pratin vähemmän tunnetussa pohjoisosassa, Piazzale Clodion ja Piazza Mazzinin lähellä. Olimme nimittäin jälleen kerran menossa Da Dante-trattoriaan, Filipon isän seurueessa. Roomalaista ja peri-italialaista ruokaa tarjoava ravintola on liikemiesten ("commercialisti"), asianajajien ja televisio/elokuvaväen suosiossa, kun RAIn toimisto ja isoja tuotantoyhtiöitä sijaitsee alueella. Pöytävarausta suositellaan.
Ruoka on hyvää ja ravintola on ns. varma, mutta ei  hypetyksen arvoista.

Mutta niitä kuvia..
 
Prati

Filippo odottaa kuvaajaa
Another beautiful building taken over by americans - no eiiii, mut rahalla saa ja niin edelleen..
Sisäpiha
Hauska juomalähde
Kivisellä pihalla kukkii kuitenkin
Trattoria Da Dante - Via MONTE SANTO 36/a

5 commenti:

  1. Kiva nàhdà Roomasta noita paikkoja joihin turistina ei ole mennytkààn. Toi video kotipihaltanne alaspàinkin oli kiva :D

    RispondiElimina
  2. Heh, kiva jos tykkäät. Toki haluankin esitellä sitä ns. mun Roomaa. Harmittaa välillä kun niin moni luulee, että Rooma on vaan se turistien täyttämä ulkoilmamuseo-alue vaikka asuinpaikkana tää on ihan muuta. :)

    RispondiElimina
  3. nyt taytyy tulla puolustamaan nykyista asuinmaata :)

    noista lipuista siis: suomessahan se olis ihan vihoviimeinen persu-ele laittaa lippu johonkin jatkuvasti nakyville, mutta amerikkalaiset on sen suhteen erilaisia. taalla se siis ei merkkaa sellaista "ai sa et kuulu meidan syntyperaiseen juokkoon???" -fiilista vaan enemmankin sellaista "kaikki siskot, veljet, maahanmuuttajat ja muut yhtykaamme maailman parhaan lipun alla, jee!" - mentaliteettia. sita on ollut aika vaikea sisaistaa, mutta onhan toi nyt kivempi lippuun liitettava symboliikka kuin vaikka suomenlippuun liittyva.

    amerikkalaisesta estetiikantajusta mulla ei ole ihan hirveasti positiivista sanottavaa, mutta onneksi ne usein eivat nayta juurikaan valittavan asuinymparistostaan etta ehka jattavat asunnon (ja rakennuksen) entisenlaiseksi? taytyy ainakin toivoa :)

    RispondiElimina
  4. Haha, hyvä Sari että puolustat ja toi lippujuttu onkin hauska kyllä :)
    Tällä en siis kuitenkaan viitannut niinkään lippuihin tai että se minua olisi ärsyttänyt mitenkään ;)
    Lähinnä siihen, että Roomassa on valitettavasti käynyt niin, että kaupungista on ulkomaisella rahalla ostettu ihan valtava määrä asuintaloja. mm. Amerikkalaisilla yliopistoilla on huomattava määrä asuntoja vanhassa keskustassa, joissa sitten majoittavat "Eurooppaan tutustuvia" opiskelijoitaan (joita ei voisi vähempää kiinnostaa se, että ikkunasta näkyy Piazza Navona..) ..ja tämä on johtanut siihen, että paikallisilla ei ole mitään mahdollisuuksia ostaa asuntoja kun hinnat on pilvissä (ei sillä, että olisi paljon tarjontaakaan.)

    RispondiElimina
  5. ah ok.

    mielenkiintoinen ilmio tuollainen kaanteinen ghettoutuminen, eli se etta tietyille alueille muuttaa lahinna maahanmuuttajia mutta yllattean siksi etta niilla on enemman rahaa kuin paikallisilla. pitaiskohan mun tehda tasta joku tutkimus :)

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...