mercoledì 13 luglio 2011

Heinäkuinen Trastevere


Eilen vietimme ihanaa, helteistä kesäiltaa Trasteveressä koska tänään reilaaja jatkaa matkaansa Saksan suuntaan.  Trasteverestä on ollut puhetta moneenkin otteeseen, onhan se yksi lempialueistani Roomassa Garbatellan ja San Giovannin lisäksi. 

Monien mielestä alue on kärsinyt turisteista, ja tottahan se onkin. Jenkkien alueella sijaitseva John Cabot-yliopisto ei myöskään tätä vähennä. Kaikesta huolimatta Trastevere on onnistunut säilyttämään vetovoimansa. 

Pienen tutustumiskierroksen jälkeen pysähdyimme vakkaripaikkaani HappyHour cocktaileille. (Heti Piazza Trilussan takana)


Cocktaileilta siirryimme, yllätys yllätys, Da Augustoon.  Saimme pöytäseuraksemme hurmaavan toscanalaismiehen iranilaisen rouvansa kanssa. Keskustelukieli vaihteli sujuvasti italiasta ranskaan saksaan ja englantiin. He olivat jo vuosikymmeniä asuneet Trasteveressä ja vahvistivat alueella selkeästi tapahtuneen muutoksen (hintojen nousu.ym)

Erittäin onnistuneen aterian jälkeen siirryimme vikoille cocktaileille. Tiber-joen ranta on kesäisin täynnä kojuja ja ravintoloita, mutta tällä kertaa tyydyimme ihastelemaan Isola Tiberinaa ja koko "Lungo il Tevere"-tapahtumaa sillalta.


3 commenti:

  1. Moi Elisa,

    kiva kun olet taas päivittelemässä blogiasi. Sulla oli varmaan aikas rankka kevät opiskelujen suhteen, ainakin mitä sun päivityksistä sai lukea. Joten oikein Super paljon Onnea valmistumisen johdosta. Olen lukenut sun blogia alkuajoista asti ja pidän tosi paljon kirjoituksistasi ja kuvista. Katselin noita Trasteveren kuvia ja tuli ihan sellainen fiilis etten vai olisi viime kesänä käynyt samaasa paikassa. En muista nimeä, mutta ruoka oli taivaallisen hyvää. Hyvää kesää Sinulle!

    RispondiElimina
  2. tuolla pitäisi joskus käydä, entä tykkäätkö Ostian alueesta? odottelen spostiasi

    RispondiElimina
  3. Riikka,
    kiitos viestistä ja hyvää kesää!

    -SL,
    hei HYVÄ että muistutit. Käytän tosi harvoin tota sähköpostia ja valmistumisen/maanvaihdon kanssa unohdin selvittää asiaa.

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...