giovedì 14 luglio 2011

Cake and the City

Koska EN ole tätä mieltä, olen nauttinut kesälomastani rentoutumalla kotona ilmastoinneissa ja tyhjentänyt päätä lukemalla laatukirjallisuutta. Mikäpä olisikaan parempi pääntyhjentäjä tenttikirjojen ja muun liibalaaban jälkeen kuin The Carrie Diaries - eli ns. esiosa (prequel) Sex and the City-kirjoille.


Vaikka kirjassa ei vielä New Yorkissa ollakaan, sain kirjasta idean tehdä ns. New York-style juustokakkua anoppilaan viemisiksi kun meidät on sinne tänään kutsuttu illalliselle. Tuorejuustotäytteinen kakku paistetaan uunissa, ja tarjoillaan jäähtyneenä esimerkiksi tuoreiden marjojen tai hillojen kera. 

Sovelsin reseptiä, mutta aika peruslinjalla mentiin siis. 

Pohja:
  • n. 200gr murennettuja Digestive-keksejä tai vastaavia
  • 100gr sulatettua voita


Täyte:
  • 2 purkkia (250gr/prk) Philadelphia-tuorejuustoa
  • 2,5dl purkki kuohukermaa (/hapankermaa/rahkaa.tms) 
  • 1 luomu sitruuna (kuori raastettuna + mehu)
  • Reilu 1dl sokeria
  • 4 munaa
  • 1-2 ruokalusikkaa perunajauhoa
  • vaniljaa
Sekoita pohja-ainekset ja painele hyvin irtopohjavuokaan. Jähmetä kylmässä (tai paista yksinään n.10min)
Sekoita täyteainekset sileäksi massaksi ja kaada pohjan päälle. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 45-60min (riippuen vuoan koosta)  Pinnasta ei ole tarkoitus tulla tummaa, joten peita tarvittaessa foliolla. Jätä kakku uuniin lämpöjen nollaamisen jälkeen jäähtymään.  Kun kakku on saanut rauhassa jäähtyä uunissa, nosta jääkaappiin viilenemään.


 Halusin tehdä jonkun hilloke-tyyppisen lisäkkeen kakulle sesongin marjoista, ja koska mansikat.ym eivät ole täällä enää parhaimmillaan päädyin ostamaan tuoreita kirsikoita. 
Googlailin "cherry pie filling"-juttuja kun sitä usein juustokakun kanssa tarjotaan, ja päädyin tekemään versioni aika perinteisesti heittämällä kattilaan tuoreita kirsikoita (puolikkaina, kivet poistettu), vähän sokeria, vettä/tilkka punaviiniä/muuta nestettä, maissijauhoa, ja sitruunamehua. Keittelin seosta hetken aikaa ja hyväähän siitä tuli.

Nyt toivon, että kakku tekee kauppansa illalla vaikka anoppi ei kuulemma juustokakuista tykkää ollenkaan, heh.  (kuulin asiasta liian myöhään, I swear)

EDIT:
Iskällä on tänään synttärit, joten suukkoja Suomeen - kohta nähdään!

Nessun commento:

Posta un commento

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...