lunedì 19 luglio 2010

Suomilomailua parhaimmillaan

Keskiviikkona matkasin Prahan kautta Suomeen lomailemaan. Pääsin täydelliseen lomatunnelmaan heti saavuttuani upean kesäiseen Helsinkiin, kun rakas Tuuli oli järjestänyt legendaarisen iltaohjelman. 

Kasiksi meillä oli varaus Etelärannassa sijaitsevaan Raku Ya-japanilaiseen ravintolaan. Valtavat määrät upeita susheja, pääruoaksi suussasulavaa  japanilaista voikalaa ja vielä grillattua nautaa yakitare-kastikkeella. Jotain aivan mielettömän hyvää.. ja täytyy muuten erikseen kehua Yealand Estaten Sauvignon Blancia, joka osui todella namisti niitten sushien kanssa; selkeesti listalla ihan syystä.

Sieltä siirryimme Hotelli Havenin baariin lasillisille kuohuvaa (virtuaaliesittely) ja olin kyllä niin vaikuttunut miljööstä, että mielelläni menisin sinne joku kerta uudestaankin. ;)
 Sieltä Olo:n kesäbaariin ihanille cocktaileille, Loisteen kattoterassille
ja Lasipalatsin terassin kautta kotiin (nauttimaan graavilohileipiä..)

Kesäilta parhaimmillaan: loistavat seura, ruoka ja juoma!!

Torstaina nousimme kuitenkin varhain ja kampesimme itsemme Suomenlinnan paattiin. Siellä olikin sitten ihanaa lepäillä ja viettää kaunista kesäpäivää. Illan vietimme grillaillen partsilla, ja kesäyöstä oli helppo nauttia..


Grillailusta-illasta löytyikin T:n kameralta pari otosta..

Kun seuraavana päivänä sain viimein tempaistua itseni ylös, kävin keskustassa tapaamassa  ystävätärtäni Lottaa (ja ostamassa kameraani uuden muistikortin - tokihan olin unohtanut muistikorttini kiinni tietokoneeseen.. tästä syystä kuvien puute.) Loppupäivä sujuikin kaikin puolin rauhallisissa merkeissä, kummipoikani ja T:n seurasta nauttien. 

 Launtai-aamuna siirryin Turenkiin, jossa olemme nyt iskän porukoiden kanssa viettäneet viikonloppua. Ihana on ollut nähdä Iskää ja Lauri-pikkaraista, ollaankin oltu runsaasti esim tossa pihalla puljailemassa. En nyt ole varma merkistä, mutta tämmonen pieni uima-allas on muuten todella kätevä!

Tiistaina Kotkaan, ja sitten vielä tänne, ennenkuin kuun lopussa Kuopioon ennen paluuta. 
Ihanaa on ollu, ja siksi koitankin olla miettimättä että ois jo tietty vähän ikävä kotiinkin..

8 commenti:

  1. Voi ei, se Hotelli Haven on se Treffit Pimeässä -hotelli :D :D Kai oot kattonu sitä??

    RispondiElimina
  2. :O on vai, haha. Oon nähny siitä vaan mainoksia ja lukenu teidän kommentteja :D
    Pitäisköhän kattoa tv-kaistalta.. ;)

    RispondiElimina
  3. Oi, olet Kotkaan menossa! Voi kun tekisikin mieli aitoa torilta ostettua possoa ja Reittisen rieskaa! Et taida olla Meripäiville menossa? Vaikka eivätpä ne taida enää niin legendaariset kemut ollakaan kuin joskus muinoin :)

    RispondiElimina
  4. Heti keskiviikko-aamuna Karhulan torilta Ihalaisen possoja hakemaan :) ..ja toivon että Reittisen rieska (sekä tietty myös ruisleipää) löytyy jo aiemmin. NAM!

    Meripäivien aikaan olen valitettavasti jo Kuopiossa joo, mutta nekin on niin monena vuonna katsastettu että ehkä selviän tän kesän ilmankin ;)

    RispondiElimina
  5. Mika ihana kulinaristinen ilta Helsingissa, makin haluun!!

    RispondiElimina
  6. Isäsi asuu Turengissa! Sitten varmaan tiedät Tervakoskenkin, missä taasen minä elelen =)

    RispondiElimina
  7. Johanna, oli aivan mieletön ilta! (mutta eiköhän sullekin vastaavia osu kohdalle ;)


    Ainoanniina, tokihan Tervakosken tiedän vaikka en aluetta kummemmin tunnekaan. Puuhamaa nyt ainakin on tuttu paikka ;)
    Oletko sattumalta käynyt täällä koskaan`? http://www.ristorante-lafattoria.com/2.html

    RispondiElimina
  8. Voi, piti monta kertaa mennä miehen kanssa tuohon ravintolaan, mutta se sulki ovensa melko aikaisin, olisiko ollut klo 21 tai 22, niin emme oikein koskaan ehtineet. Sitten yllättäen huomasimme, että se olikin kaikessa hiljaisuudessa muuttanut pois! Se oli kyllä suosittu ja sinne tuli ihmisiä kauempaakin. Mutta eipä sille kai tarpeeksi riittänyt asiakkaita näin pienellä paikkakunnalla sitten kuitenkaan.

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...