mercoledì 10 marzo 2010

Kiirettà kiirettà kiirettà

Harmittaa ettei ole aikaa paljon postailla (tai tehdà paljon muutakaan, esim. nukkua)
Eilen oli Filipon syntymàpàivàt, ja maanantainakin olimme enemmàn niissà tunnelmissa kuin viettàmàssà naistenpàivàà, festa della donna.
Synttàreikseen kokkipoika sai minulta mm. suuren gastronomisen tietosanakirjan (Grande enciclopedia illustrata della gastronomia ) jonka olin jo pitemmàn haaveillut saavani meille kotiin :) Maanantai-ilta kohentui huomattavasti, ku nautimme shampanjaa, mansikoita ja Leonidaksen konvehteja. (Siinà olikin sitte varmaan koko viikon ruokabudjetti :D )

Roomassa on ollut jotenkin ihan tòrkeàn huono ilma (lunta ei sentààn) mutta koko eilisen pàivànkin satoi kaatamalla vettà. Olen tòitten lisàksi ehtinyt tekemààn tosi vàhàn. Lauantai-iltana olisin voinut làhteà suomityttòjen kanssa viihteelle, mutta olin tosiaan ihan poikki ja simahdin tosi varhain :( Mun tàn viikon tavoitteena on saada netti-AMK:n European Union kurssille hommia tehtyà, yksi 1. vuodelta (!!!) roikkuva SPSS tehtàvà kuntoon (ja làhetettyà Hollantiin) ja viimeisenà, muttei suinkaan vàhàisempànà  nyt on pakko saada ne arvontapalkinnot postiin (osoitteet on jopa printattuna ja laitettuna, jospa tàn viikon aika ryhdistàydyn ja kipitàn postiin, en vaan tiedà millà ajalla menen sinne jonottamaan)
Niille jotka eivàt ole tietoisia, Italiassahan myòs laskut maksetaan yleensà postissa, joten jonot on sen mukaiset.. ja làhinnà tàstà syystà (+làhipostieni aukioloajoista johtuen) olen lykànnyt tehokkaasti làhetystà.  Pahoitteluni vielà :(

Tòitten jàlkeen autoillaan taas Fregeneen, jossa alkavat suuremman luokan juhlavalmistelut.
Lauantai-aamuna kàymme sieltà kàsin nonneilla juhlalounaalla (myòs nonnon ja Livia-serkun syntymàpàivàt osuvat tàlle viikolle) ja illaksi on tulossa suurehko porukka ystàvià juhlimaan synttàreità.

Yksi viime viikon kohokohtia oli suosikkisarjani Boriksen jatkuminen _viimein_ kolmannen kauden jaksoilla. Sarjaa voin suositella todella làmpimàsti, jos teillà on mahdollisuutta katsella sarjaa joko Italiassa (kanava FX) tai streamingillà netistà. (Lataamista en tietenkààn voi suositella ;) )


Mitàs muuta ajankohtaista..
Roomassa on noussut valtava kohu tulevista vaaleista, tai làhinnà siità ettà PDL (Berlusconin johtama oikeistopuolue) oli kàmminyt, eikà onnistunut ilmoittamaan/listaamaan ehdokkaitaan tarpeeksi ajoissa. Berlusconi on tuttuun tapaansa syyttànyt tàstà kàytànnòssà kaikkia muita paitsi omiaan (listoja on vààrennetty/blokattu.etc)
Pààosassa on ollut Berlusconin lisàksi kuvernoori-ehdokas Renata Polverini, jonka osallistuminen on ollut linjalla myòs puuttuvan allekirjoituksen takia.
(Pakko huomauttaa ettà Rooman kuvernoorin paikka on tàllà hetkellà tyhjillààn, kun aiempi joutui eroamaan transuja ja kokaiinia sisàltàvàn seksiskandaalin takia...)Oi kyllà. Aiheesta lisàà englanniksi mm. tààllà, tààllà ja erityisen mielenkiintoisesti tààllà. Italiankieliset sivustot, mm. repubblica.it , ovat tàynnà uutisia tàstà aiheesta.

3 commenti:

  1. OMG! Mikä ihmeen juttu noilla italialaisilla on transujen kanssa!? Suomessa en oo kauheesti kuullut tai nähnyt moista, mutta Milanossakin oli tietyt alueet pullollaan... Hämmentävää :D

    RispondiElimina
  2. Nou hata, oon kokenu nuo postitoimistot itsekin :D

    RispondiElimina
  3. Voi toi on niin tuttua - siis asioiden lykkààminen ihan sen varjolla ettei JAKSA jonottaa ties miten kauaa...nimimerkillà olen ollut aikeissa kàydà pankissa jo useamman viikon ajan....

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...