lunedì 29 marzo 2010

Aluevaalit Italiassa

Eilen, ja vielà tànààn klo 15:00 asti àànestetààn Italiassa aluevaaleissa. Tàmàn aamun La Repubblica-sanomalehti uutisoi kuinka àànestysprosentti on taas laskenut vuodesta 2005, ja kuinka Lazion alue "johtaa" tàtà àànestysprosentin laskua (-12,4)


Suurin osa ystàvistàni ja tutuistani ei missààn nimessà halua, ettà Berlusconi tai PdL on vallassa.  Siità huolimatta yleisasenne on làhes poikkeuksetta "Io non voto" (=minà en àànestà)
Ma che cazzo?! Kukahan siellà sitten àànestàà ja ketà, kysyn minà..

Arsyttààpà muuten sekin, ettà mità enemmàn Berluscaa "riepotellaan" ulkomaisessa tai Italialaisessa lehdistòssà.ym, sità enemmàn tulee nàità s****nan sympatia-àànià. "Kaikki on vaan kommunistien propagandaa" ja hyvà mies joutuu kàrsimààn tàmmòsestà.. ja voi voi.
...Ettà tàmmòsissà tunnelmissa taas tànà aamuna.

Lazion paikallisvaalit 2010 wikipediassa.

Tààllà Sari kirjoittaa vaali-aiheesta huomattavasti kattavammin ja osuvammin (lukekaapa!)

3 commenti:

  1. Siis mä en tajua!!! Tosi monet on just noin laiskoja... Ainakin Milanossa porukka ei halunnut äänestää siksi, kun ne oli kirjoilla äidin luona toisessa kaupungissa ja ois ollut liian hankalaa äänestää tms. Laiskoja sanon minä ;)

    RispondiElimina
  2. Saman olen minäkin huomannut. "Kaikki" tuntemani vastustavat Berlusconia, mutta kukaan ei äänestä. Syyt: "Mikään ei kuitenkaan muutu sillä puolueet ovat samaa massaa." ja "Enemmistö äänestää kuitenkin Pdl:ää".

    Minusta näyttää kyllä siltä, että jos kaikki nämä äänestämättömät menisivät uurnille, saattaisi enemmistö äänestääkin jotakin muuta. Valitettavasti, kovasta paasauksestani huolimatta, en saanut edes Feliceä vaaliuurnalle.

    RispondiElimina
  3. Onko italialaiset vaan masokisteja, vai omistaako Berlusconi tosiaan koko maan?

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...