martedì 15 dicembre 2009

Muuttuneet suunnitelmat.

Huh, nyt on palattu vielà hetkeksi ennen joulua arkeen. Brysselin reissu tuli tarpeeseen, vaikka suunnitelmat (valitettavan) monelta osaa muuttuivatkin. Olin todella innostunut reissusta ja kun perjantaina, korkeimpana matkakuumeen high-aaltona, sain viestin Suomesta, ja pudotus oli kova. Ystàvàni valtava menetys heilautti minuakin kovasti, enkà oikein osannut olla. Sain kaukaakin onneksi puhelinyhteyden Suomeen, mutta voimattomuuden tunne on valtava kun ei tiedà mità voi sanoa tai tehdà, kuinka voin olla avuksi.
Brysseliin kuitenkin pààsin. Oli aivan ihanaa pààstà puhumaan suomea ja jakamaan tàtà syksyà ja kaikkea muutakin ystàvien kanssa. Itkuparkutilitys ystàville auttaa moneenkin asiaan, vaikkei asia ratkeaisikaan niin olo ainakin helpottuu.
Hollannin puhelimeni saldo lopahti kàytànnòssà heti (tarkoittaen ettà siihen ei voi edes soittaa) eli surkean organisointini takia, sain kàmmittyà tàrkeàn tapaamisen, ja se nyt jài pààllimmàisenà harmittamaan.

Lisàksi kylmyys, johon emme jotenkin olleet varautuneet, hidasti suunnitelmia ja aika nopeasti oltiin valmiita keskustasta pois. Hehkuviini làmmitti kuitenkin mukavasti.

Sunnuntaina, edellisestà illasta toivuttuamme, làhdimme kohti Suomalaisten merimieskirkkoa. Paikka lòytyi helposti kun melkein jo metropysàkiltà nàki heiluvan Suomen lipun. Reissu oli alusta loppuun todella kiva, heti ovella oltiin tervehtimàssà ja toivottamassa tervetulleiksi. Alakerrassa oli pieni kahvila-ravintola ja ylàkertassa oli kauppa. Kaupassa oli yllàttàvàn laaja valikoima suomalaisia tuotteita; ruisleipàà, karjalanpiirakoita, sàilykkeità, suklaita, salmiakkia, kossua, kaurahiutaleita.ym. Myòs maistiaisia oli paljon ja ihana oli saada savukalaa ruikkarilla ja oltermannia, vaikka ne eivàt mukaan làhteneetkààn. Meinasi tytòt siellàkin herkistyà, suomalaisten ympàròimànà ja joululaulujen soidessa. Mukaani ostin paljon suklaita ja muita italialaisten paketteihin, salmiakkia ja ruisleipàà itselle, ja karjanlanpiirakoita F:lle. Lounaaksi vielà alakerrasta lohisoppaa, namnam.  Toivoisin tietysti ettà jos meillà on enempikin perhettà joskus Roomassa, ettà suomalaisilla olisi tààllàkin vastaavaa toimintaa. Mutta tosiaan, tàytyykin vàlittàà kiitokset Brysseliin, aivan ihanasti jàrjestetty homma nimittàin.

Kiitos rakkaat L & S. Ihana oli teità nàhdà, vaikkakin pikaisesti. <3

Nyt kuitenkin kotona, ja vielà viikon verran tòità ennen lomia. Joululahjoja ei jaksa stressata (rahapulassa koitan painaa tàn pois mielestà) Ainutta keksimààni pakettiakaan en saa nettikaupasta tilattua, kiitos pankkien lakkoilun (visa electron tarvitsee pankilta vahvistuksen, joten korttimaksut poissuljettu.)

4 commenti:

  1. inhottava pankkilakko!

    haluan vaan sanoo, että tätä on ihan tosi ihana lukea. :) laitat niin paljon kuvia (ja ihania ruokajuttuja, mmmm), että tulee aina hyvä mieli näistä. :)

    RispondiElimina
  2. Ihanaa kun jàrjestàvàt tuollaisia tapahtumia. Mua harmittaa kans tosi paljon, kun tààllàpàin ei asu suomalaisia (paitsi pari), niin ettà voisi kunnolla jàrjestàà jotain juhlia, kuten vaikka itsenàisyyspàivà juhlia. Noh, ei kai se pienemmàssàkààn porukassa ole paha.

    Voi hitsi....mà en ole ajatellutkaan tuota lakkoa. Olin ajatellut ostaa suomen kortilla miehelle joululahjan, mutta electron se on mullakin, prkl! Kuinkahan kauan tuo lakko kestàà?

    RispondiElimina
  3. Anni,
    ihana et kommentoit.. mà luonnollisesti kyttààn sun tekstejà niin lj:ssà kun fb:ssakin.
    Olet niin loistava kirjoittaja ettà hiukka hàvettàà nàà omat blogisàhellykset. :D
    PS. katoin jotain kuvia àsken ja oot kyl pienentyny olemattomiin :O mut upee oot. <3

    -S-,
    sain onneksi àsken omat ostokseni pay pal-palvelua kàyttàen tehtyà.
    Huomenna pitàisi jo visa electronin toimia, lakon piti ainakin loppua keskiviikon jàlkeen.
    ja tosiaan laatu varmaan korvaa mààràn, kiva ettà kuitenkin fin-ita-porukkaa lòytyy sieltàkin. :))

    RispondiElimina
  4. Heippa Elisa,

    Kiitos kommentista! :) Sinullakin aika uusi blogi tämä, täytyypä laittaa seurantaan ;) Me lähdetään Brysseliin uutena vuotena häämatkalle! Oisko mitään ihan must juttua, mitä pitäs nähdä tms?

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...