mercoledì 2 dicembre 2009

Kotona tehdyt raviolit


Raviolit ovat tyypillinen italialaisen keittiòn tuote. Yleensà neliòn muotoinen, tàytetty pasta. Tàytteinà lihaa, vihanneksia ja/tai juustoa, riippuen paikallisista resepteistà.
Me tehtiin (tai F. teki, minà sekoitin tàytteen ja kuvasin) ihania ricotta-pinaatti-ravioleja, ja ajattelin jakaa reseptin koska valmistus oli suht helppoa ja tulos aivan mielettòmàn hyvà. Kaupasta ei tàmmòisià saa.

Raviolien valmistus alkaa pastataikinan tekemisellä. Pastataikinaan tarvitaan munia (1kpl/syòjà) ja durumvehnàjauhoja. Mittaa jauhot pòydàlle tai isoon kulhoon. Tee keskelle syvennys, johon lisàtààn kananmunat, òljy ja suola (vàhàn vettà jos tarvii) ja sekoita taikinaksi.
Taikina kaulitaan erittàin ohueksi levyksi kaulimen avulla (tai kòhkòh viinipullon.)
Tàyte:
150 g tuoretta pinaattia (keittele hetki pienessà mààràssà vettà)
1 prk (250 g) ricottajuustoa
1 muna
raastettua parmesaania
(valkosipulia)
mausteeksi suolaa & rouhittua mustapippuria
Sekoita aineet keskenààn ja laita kylmààn odottamaan.
Kun pastalevy valmis, tàyte jaetaan esim. pikkulusikalla sopivan kokoisiksi palleroiksi.
(Kostuta vedellà taikinaa tàytteen ympàriltà jos vaikuttaa siltà ettà raviolit ei muuten kiinnity)
ja toinen levy tai levyn toinen puoli tàytetyn puolen pààlle.
Taikinapyòràllà rullaillaan tàytteen ympàriltà sopivan kokoiset raviolit. Keitä suolattua vettä isossa kattilassa ja kypsennä raviolit.
Namnam, eikò nàytà hyvàltà?
Soosina meillà oli tavallinen tomaattikastike (=tomaattimurskapurkki, oliiviòljyà, valkosipulia, yrttejà ja muita mausteita) johon oli sekoitettu lopuksi yllàmainittua raviolitàytettà.
Tàstà tuli aivan mielettòmàn hyvàà, ja loppuen lopuksi tosi helppoa valmistaa. Raviolit voi tarjoilla simppelisti esimerkiksi voi-salvia-parmesaani-kastikkeessa. (Katso myòs Koti&Keittiò-lehden ohje)

Buon Appetito!!

Nessun commento:

Posta un commento

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...