giovedì 5 novembre 2009

Krusifiksi-kielto

No niin, olen ollut tosiaan hiukka uutiskatkolla. Eilen ostettu repubblica jài puoliksi lukematta ja koneltakaan ei katsottu eilen minkàànlaisia uutisia.
Nyt juuri aamulla kun tulin tòihin, tulee rakennuksen vahtimestari "leikkimielisesti" minulle kertomaan kuinka kaikki on nyt suomalaisten syytà. Tàssà vaiheessa nostelen hiukka kulmiani "òòh mità" ja minulle ihmetellààn enkò lue ollenkaan uutisia.

Tàssà vaiheessa kày ilmi ettà suomalainen nainen, nykyààn Italian kansalainen, on valittanut krusifikseista Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen, ja nyt tuomioistuin on kehoittanut italialaisia poistamaan kouluista krusifiksit.
Tàmà jàrkyttàvà uutinen on nyt sitten pistànyt ihan tolaltaan koko Italian, tietysti Berlusconin mukaanlukien, kun pyhàinkuvathan ovat osa Italian kulttuuriperintòà. Nyt odotellaan minkàlaisia jatkotoimenpiteità tàstà tulee, ettà làhteekò Italia tosissaan taistelemaan tàn oikeuden sàilyttàmiseksi.
...Ettà semmosta tààllà...

5 commenti:

  1. Joo, no F. ei voi sietàà sitàkààn kun jossain autoissa nàkyy krusifiksit roikkumassa. Sillà on aina astetta kovemmat mielipiteet siità minkàlaiset ihmiset pitàà niità (muutenkin kun on niin todella rauhallinen autoilija)

    Mut tosiaan, en mà itse olisi vàlttàmàttà làhteny tolle kieltolinjallekaan. Tààllà varsinkin kristinusko on muokannu niin paljon kulttuurihistoriaa(kin) ettà en ihan usko ettà toi nyt oli tàysin tarpeellinenkaan temppu. Mun lapset vois hyvin kàydà koulua jossa on krusifiksi seinàllà, kun se ei kuitenkaan velvoittanut mihinkààn eikà kyse ollut siità ettà lasten pitàisi osallistua johonkin uskonnollisiin juttuihin.tms. VAIKKA siis tosiaan minusta/meistà ei katolisia koskaan tulekaan.

    RispondiElimina
  2. + tààllà nyt on paljon selkeempiàkin epàkohtia kuin krusifiksit :D

    RispondiElimina
  3. Oon ihan samaa mielta noista muista epakohdista :D

    Eipa muakaan haittais vaikka mun lasten luokkahuoneissa ois krusifiksit, koulunkaynnissakin on paljon tarkeampia asioita ku ne.

    RispondiElimina
  4. Tàà koko keskustelu on menny ihan òveriks muutenkin. Italialaiset on làhinnà raivoissaan siità ettà joku EU koittaa niitten tekemisià rajoittaa (niinhàn suomessakin vingutaan eu:ta jàrjettòmàksi kun on ollu esim niinkin "mitàtòn" asia kuin joku kalakukko-kielto kyseessà) ja sit suomessa taas esim hesarin keskustelupalsta on vaan menny italialaisten haukkumiseks ja nààn punasta kun oon kàyny siellà lukemassa. (voi miksi kàyn siellà koskaan?) ja taas on kuulemma italia-boikotit pààllà, voi jestas! Suoraan sanottuna, miten h*lvetissà tàn pitàis niin paljon suomalaisia edes liikuttaa.

    ARGH!

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...