venerdì 27 novembre 2009

Joulun odotusta..

Vielà ei Roomassa kovin jouluiselta tunnu vaikka jo ainakin viimeisen kuukauden kaupoissa onkin ollut esillà joululeivonnaisia, koristeita ja muuta.

Katkerana siità ettà tààllà ei (ainakaan tietààkseni. please correct me if I'm wrong!) ole mitààn suomalaisten joulumyyjàistà/tapahtumaa, aion lietsoa itseeni joulutunnelmaa vaikka vàkisin.
Suomesta rakas kummipoikani, syksyn uusi sudenpentu, on jo làhettànyt minulle partiolaisten adventtikalenterin.
Piazza Navonalla aukeaa joulukuun alusta perinteinen joulutori, joka kannattaa katsastaa, vaikka verrattuna keskieuroopan joulutoreihin se onkin hyvin vaatimaton.
Sieltà lòytyy mm. karamelliomenoita ja "hiilenpaloja", joita Befana-noita antaa tuhmille lapsille.
Italiassa La Befana, noita-akka tuo perinteisesti loppiaisena kilteille lapsille sukat tàyteen erilaisia herkkuja ja lahjoja, kun taas tuhmat saavat hiilià (=vàrjàttyà sokeria)

Auditoriumilla jàrjestetààn myòs 5. joulukuuta - 6. tammikuuta "Joulu Auditoriumilla"-tapahtuma. Sieltà lòytyy runsaansti erilaista musiikkiohjelmaa ja muuta. Mun on ehdottomasti pààstàvà kokeilemaan luistinrataa (Sisàànpààsy + Luistinvuokra 8€/h)

Nàissà tunnelmissa, panettonea màssytàen, odottelen Brysselin reissua ja ettà pààsen nauttimaan vàhàn pohjoisemmasta joulunodotuksesta hehkuviinià nauttien.

3 commenti:

  1. Mun on pakko varoittaa sua, että se Brysselin joulutori ei myöskäân ole mikäân ihmeellinen. Kunnon hehkuviinikokemuksen saa mun mielestä ainoastaan Saksasta :)

    RispondiElimina
  2. nouuuuuuuuu...

    No mut tuutko meiàn kaa sinne suomalaisten myyjàisiin? Voisin kàydà hakemassa italiaan vietàvàks suomikarkkia ja muuta :D
    (Okei, ehkei meiàn ole pakko sinne mennà, mutta kyllà nyt jossain pààstààn virittàytymààn joulutunnelmaan. Kotitekoiset hehkujuomat? Meinattiin valkoviiniglògià )

    RispondiElimina
  3. Mulla on hei hirveä kasa valtavia kanelitikkuja (tai mitä ne pötkylät on), ne on just glögiä varten :)

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...