venerdì 15 luglio 2011

Ilta anoppilassa

Olimme todella pitkästä aikaa käymässä Filipon äidin luona. Meidät oli kutsuttu illalla syömään - ja pääsimmekin nauttimaan parhaasta ulkonasyönti ajankohdasta kun päivän helle oli jo laantunut ja aurinko laskemassa. Vietimme erittäin onnistuneen(!) illan äidin ja hänen miehensä kanssa (dodo vielä reissussa)
Rakastan ulkona syömistä (terassilla/picnicillä.ym) ja kaikki oli nytkin todella hyvää.. jopa juustokakku oli suuressa suosiossa ;)
Jos jotain toivoisin asunnolta (siis muutakin kuin että meillä ei olis keittiö ja makuuhuone samassa tilassa) niin se olisi kyllä terassi tai parveke. 
Viinilasi, kirja ja oma partsi - siinä olisi nimittäin täydellinen tapa viettää kesäiltaa.


Mamman terassilta näkyvä uudehko Maxxi-nykytaiteen museo, jossa on viimein laitettu pihakin kuntoon.
Ilta-aurinko Flaminion kaupunginosassa
Mamma Giulia laittaa juustoja esille
muistin taas kuinka paljon tykkään tästä kattoterassista..
Ihania, ihania, ihania kukkia
Maxxi iltavalaistuksessa
Valot, joista en valitettavasti saanut parempaa kuvaa terassilta pimeässä räpsäistyä

giovedì 14 luglio 2011

Cake and the City

Koska EN ole tätä mieltä, olen nauttinut kesälomastani rentoutumalla kotona ilmastoinneissa ja tyhjentänyt päätä lukemalla laatukirjallisuutta. Mikäpä olisikaan parempi pääntyhjentäjä tenttikirjojen ja muun liibalaaban jälkeen kuin The Carrie Diaries - eli ns. esiosa (prequel) Sex and the City-kirjoille.


Vaikka kirjassa ei vielä New Yorkissa ollakaan, sain kirjasta idean tehdä ns. New York-style juustokakkua anoppilaan viemisiksi kun meidät on sinne tänään kutsuttu illalliselle. Tuorejuustotäytteinen kakku paistetaan uunissa, ja tarjoillaan jäähtyneenä esimerkiksi tuoreiden marjojen tai hillojen kera. 

Sovelsin reseptiä, mutta aika peruslinjalla mentiin siis. 

Pohja:
  • n. 200gr murennettuja Digestive-keksejä tai vastaavia
  • 100gr sulatettua voita


Täyte:
  • 2 purkkia (250gr/prk) Philadelphia-tuorejuustoa
  • 2,5dl purkki kuohukermaa (/hapankermaa/rahkaa.tms) 
  • 1 luomu sitruuna (kuori raastettuna + mehu)
  • Reilu 1dl sokeria
  • 4 munaa
  • 1-2 ruokalusikkaa perunajauhoa
  • vaniljaa
Sekoita pohja-ainekset ja painele hyvin irtopohjavuokaan. Jähmetä kylmässä (tai paista yksinään n.10min)
Sekoita täyteainekset sileäksi massaksi ja kaada pohjan päälle. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 45-60min (riippuen vuoan koosta)  Pinnasta ei ole tarkoitus tulla tummaa, joten peita tarvittaessa foliolla. Jätä kakku uuniin lämpöjen nollaamisen jälkeen jäähtymään.  Kun kakku on saanut rauhassa jäähtyä uunissa, nosta jääkaappiin viilenemään.


 Halusin tehdä jonkun hilloke-tyyppisen lisäkkeen kakulle sesongin marjoista, ja koska mansikat.ym eivät ole täällä enää parhaimmillaan päädyin ostamaan tuoreita kirsikoita. 
Googlailin "cherry pie filling"-juttuja kun sitä usein juustokakun kanssa tarjotaan, ja päädyin tekemään versioni aika perinteisesti heittämällä kattilaan tuoreita kirsikoita (puolikkaina, kivet poistettu), vähän sokeria, vettä/tilkka punaviiniä/muuta nestettä, maissijauhoa, ja sitruunamehua. Keittelin seosta hetken aikaa ja hyväähän siitä tuli.

Nyt toivon, että kakku tekee kauppansa illalla vaikka anoppi ei kuulemma juustokakuista tykkää ollenkaan, heh.  (kuulin asiasta liian myöhään, I swear)

EDIT:
Iskällä on tänään synttärit, joten suukkoja Suomeen - kohta nähdään!

mercoledì 13 luglio 2011

Heinäkuinen Trastevere


Eilen vietimme ihanaa, helteistä kesäiltaa Trasteveressä koska tänään reilaaja jatkaa matkaansa Saksan suuntaan.  Trasteverestä on ollut puhetta moneenkin otteeseen, onhan se yksi lempialueistani Roomassa Garbatellan ja San Giovannin lisäksi. 

Monien mielestä alue on kärsinyt turisteista, ja tottahan se onkin. Jenkkien alueella sijaitseva John Cabot-yliopisto ei myöskään tätä vähennä. Kaikesta huolimatta Trastevere on onnistunut säilyttämään vetovoimansa. 

Pienen tutustumiskierroksen jälkeen pysähdyimme vakkaripaikkaani HappyHour cocktaileille. (Heti Piazza Trilussan takana)


Cocktaileilta siirryimme, yllätys yllätys, Da Augustoon.  Saimme pöytäseuraksemme hurmaavan toscanalaismiehen iranilaisen rouvansa kanssa. Keskustelukieli vaihteli sujuvasti italiasta ranskaan saksaan ja englantiin. He olivat jo vuosikymmeniä asuneet Trasteveressä ja vahvistivat alueella selkeästi tapahtuneen muutoksen (hintojen nousu.ym)

Erittäin onnistuneen aterian jälkeen siirryimme vikoille cocktaileille. Tiber-joen ranta on kesäisin täynnä kojuja ja ravintoloita, mutta tällä kertaa tyydyimme ihastelemaan Isola Tiberinaa ja koko "Lungo il Tevere"-tapahtumaa sillalta.


martedì 12 luglio 2011

Blogi nyt myös naamakirjassa

Nyt kun olen takaisin Roomassa ja postausväliä on tarkoitus tihentää, niin sain nyt viimein tehtyä blogille facebook-sivun. :) Sinne olis tarkoitus päivittää postauksien lisäksi linkkejä ja muita lyhyempiä juttuja ja toivottavasti bloggauksestani tulisi sen myötä vähän aktiivisempaa. 



Takaisin Roomassa

Koko viimeinen viikko Hollannissa meni todella nopeasti - käytännön asioita oli hoidettavana sen verran runsaasti (pankkitilin sulkeminen, muutto, valmistuminen.ym)
Lauantaina ehdimme vielä sushille ja moikkailemaan Lauroja, ennenkuin palasimme myöhään illalla Roomaan. 

Heti sunnuntaina saapuikin brusseliläinen reilimatkallaan Roomaan. (Kuvia koristeltu kun en ehtinyt konsultoida ystävätärtäni julkaisusta)


Pitkähkön iltapäiväkävelyn (Piazza della Repubblica - Fontana di Trevi - Pantheon - Piazza Navona) jälkeen, pysähdyimme nauttimaan lomanaloitusjuomista alkuillan helteessä. 

Heinä-elokuussa huomaa erityisesti, kuinka vähän paikallisia on liikkeellä. Kaikki jotka pystyvät, ovat merellä/vuoristossa - ja ne parat jotka ovat juuttuneet kaupunkiin töistä tai muista syistä johtuen, eivät ainakaan tuhlaa aikaansa turistien keskellä kuumuudessa. Rooma on toki mielestäni aina upea, mutta jos ei ole paikallisopasta eikä aiempaa kokemusta, niin ei kaupunki ehkä parhaillaan ole kuumimpina kesäkuukausina.

Onneksi pizza on aina hyvää ;) Sunnuntai-iltana aterioimme siis "La Montecarlo"ssa. Ystävättäreni valitsi yhden suosikkini eli sienipizzan (pizza ai funghi - 6€) ja minä otin vakkarini marinaran (4,5€) Myös paikan suppli-pallerot suosittuvat.

Eilen, eli maanantaina vietimmekin aikaa Pariolissa - ensin villa Adassa ja sitten meillä kotona. Ruokaa, juomaa ja viihdykettä - ihana oli saada Meï vieraaksi meidän minikotiin.


Tänään on tarkoituksena suunnata Trastevereen cocktaileille ja syömään, sekä katsastaa mikä on joenrannan tarjonta kun siellä on kesäisin kojuja ja ohjelmaa.
(Voi tutustua täällä:  http://www.lungoiltevereroma.com/)

Ettei ihan menis viihteelle, niin täytyis sitten kuitenkin muistaa, että rahat on loppu ja töitä olis löydyttävä mahdollisimman pian. Olen käymässä Suomessa heinä-elokuun vaihteessa, ja vielä menossa valmistujaisiin syyskuun lopussa. Että irtotöitäkö tässä välissä vai mitä? Opiskelut jatkuis aikaisintaan joskus loka-marraskuussa.
Työ- ja opiskelumahdollisuudet, sekä muu tulevaisuuden ihmettely siis jatkuu.
Paikka on kuitenkin tämä - ja se tunne on hyvä.  :)


Graduation


Viime torstaina mulle oli siis graduation Hollannissa. Puheet oli pitkät ja huonot, ja ruoka pahaa - mutta kaikkein tärkein eli tutkinto, jäi kuitenkin käteen. 

Tämä on siis kaksoistutkintoni ensimmäinen lappu, jonka sain käteen - Suomessa juhlia vietetään sitten syyskuun lopulla.

Riemuidiootti-ilme ja hassu hattu, siitä uuden BBA:n tunnistaa.

venerdì 1 luglio 2011

YES WE CAN!

Viiminen tentti tänään läpi ja kaikki on DONE!!!!!
Filippo tulee illalla tänne ja ensi torstaina juhlitaan valmistujaisia, ja lauantai-iltana lennetään Roomaan!!



Aivan uskomattoman helpottunut ja onnellinen olo!!!
Eipä oikein sanat riitä muuhun kun että..
SE ON LOPPU NYT!!!!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...