venerdì 1 giugno 2012

Suomi meillä kotona


Sain arkitehdiltä pari viikkoa sitten hauskan ulkosuomalaisille suunnatun haasteen kotoa löytyvien suomalaisten esineiden esittelystä. Ensin ajattelin, että eihän meillä nyt muuta ole kun Iittalan astioita, mutta kummasti suomalaisia juttuja alkoi kotoa löytyä kun vähän mietti. Haastan kaikki halukkaat osallistujat esittelemään Suomi-juttujaan. Ciacy, oletko jo saanut haasteen vastaan?


1. Muumitaulu 


Vessan ovessa roikkuvat muumityypit
2. Pilkkukannu


 3. Suomi-linkkuveitsi


4. Kirjoja ja lehtiä 

Lahjatilauksena tulee meille Kodin kuvalehti kotiin -
lisàksi mulla on kasoittain uusia MeNaisia ja pari hyllyà suomalaisia kirjoja

5. Ruokaa ja astioita

Ruisleipàà, Turun sinappia, puolukkahilloa, salmiakkia -
Iittalan, Arabian ja Pentikin astioita

6. Pyyhkeitä ja vaatteita


Luhta-pyyhkeità, muumi-pyyhkeità, mummon tekemià villasukkia, Marimekon paitoja. etc

7. Maustesirottimet


Suomesta asti on raahattu myòs sormisuolaa, joten miksei sirottimia

8. Pentikin lasit
"Mul on vaa sellanen toive et mä haluun juoda bissee. Sen lisäks mä voin juoda mitä vaa."  Laura  

..ja kyllà, haluan saada tuotua tànne myòs ne ulkosuomalaisten vakiot: valurautapannun ja fiskarsit!

8 commenti:

  1. Vaikka tämä onkin Suomi-postaus, niin kommentoin nyt kuitenkin viimeisimpään aiheesta Rooma. Selailin mielenkiinnolla blogiasi sillä ilmeisimmin asut Roomassa. Täältä löytyikin hyviä kannanottaja esimerkiksi viihtyisien alueiden suhteen. Itse lähden pikapuoliin Roomaan ja janoan nyt ennakkoon matkavinkkejä ja muuta tietoa. Olemme matkakumppanini kanssa täysin ensikertalaisia Roomassa ja minä Italiassa ylipäänsäkin.

    Majoitumme pikkuhotellissa Piazza di Porta Maggiorella, joka sijaitsee Terminin lähellä joka ei siis ihmisimmin ole mitään idyllisintä aluetta. Mutta ainakin kulkuyhteydet lienevät hyvät..?! :)

    Luin tässä eräältä keskustelupalstalta matkaajien kokemuksia siitä kuinka Roomassa on yritetty huijata ravintolassa ylikalliilla leivillä ja rupesi jännittämään että joutuuko itsekin moiseen tilanteeseen? Onkohan se kovin yleistä; varmasti hyvistä kokemuksista ei tulla vastaavasti hehkuttamaan nettiin mutta tuollaisia "ryöstöyrityksiä" oli kerrottu muutamiakin...

    Onko sulla antaa suosituksia kauniista puistoista Roomassa, joihin kannattaisi mennä vaikka piknikille tai viinille? Jostain syystä tässä googletellessani bongasin läheisin Tivoli nimisen kaupungin Villa -alueita, jotka houkuttelisivat kuvien perusteella (Villa D'Este, Villa Adriana, Villa Gregoriana) - mutta en tiedä onko järkeä lähteä viikon mittaisella reissulla sinne asti, jos Roomassakin olisi vastaavia??

    Kiitos jos ennätät vastailemaan tässä muutaman päivän sisällä! Kaikki muutkin matkavinkit otetaan vastaan innolla. :)

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Villa Borghese on iso puistoalue Rooman keskustassa. Sinne mahtuu varmasti piknikille :) Mutta on esim. toi Villa Adrianakin nätti tietysti, eri asia kannattaako sinne asti lähteä piknikille.
      http://en.wikipedia.org/wiki/Villa_Borghese_gardens
      Lago Bracciano, eli Bracciano järvi, voisi hyvin olla päiväretkelle sopiva paikka.. jos ei merelle halua lähteä.
      Sekä merelle (Anzio, Ostia, terracina.etc,) että tälle bracciano järvelle pääsee Roomasta junalla helposti.

      Eihän se hotellin sijainti nyt paljon reissussa ratkaise jos yhteydet on kuitenkin hyvät. Termini on iso keskusasema ja sen ympäristö on samanlaista kuin monissa muissakin suurkaupungeissa, ja meininki sen mukaista.

      Valitettavasti joskus turistiravintoissa pöytään tarjoiltavasta leivästä veloitetaan esim. 3-5 euroa per pää, oli sitä syöty tai ei. En osaa sanoa sen tarkemmin kuinka huijaukset onnistuis välttämään, muutakun että menee syömään missä on paikallisia, käyttää tervettä järkeä paikkojen valinnassa ja välttelee ehkä paikkoja missä sisäänheittäjät/englannin kieliset menut isolla.
      Kahviloissa (bar) kannattaa myös muistaa, että baarissa seisten juoduilla/syödyillä tuotteilla on ihan eri hinta kuin jos ruoat/kahvit tuodaan pöytään.

      Elimina
  2. Ai niin, vielä yksi kysymys! Osaatko muuten sanoa takseista, pitääkö hinnat sopia etukäteen jotenkin jottei tule yllätyksiä vai miten taksamittarit raksuttavat?! Me joudumme ottamaan taksin saapumisiltana Fiumicinosta hotellille, koska tulemme niin myöhään että hotellilta kysyttynä ei ainakaan mitään yhteiskuljetuksia enää siihen aikaan mene.

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Taksi Fiumicinolta kaupunginmuurien sisäpuolelle Roomassa on 40€ aina.
      Jos epäilyttää hotellin sijainti niin hinnanhan voi aina taksikuskilta tarkistaa etukäteenkin.
      Luonnollisestikin vaan kaupungin virallisiin takseihin taksijonosta, ei mihinkään taksiin mitä teille tullaan tuloaulassa tarjoamaan.

      Elimina
  3. Iso kiitos vastauksistasi - sain paljon hyvää tietoa!! :) Pitääpä koittaa etsiytyä oikein sen näköisiin ravintoihin, että siellä olisi nimenomaan paljon paikallisia...

    Ai niin: uimarannoista haluaisinkin vielä kysyä! Mainitsit jo tuosta Bracciano-järvestä ja merimahdollisuuksista, mutta mitä suosittelisit kun olemme ajatelleet ehkä yhtenä päivänä etsityä jonnekin rannalle ihan vain ottamaan aurinkoa ja lepuuttamaan jalkojamme. Kannattaako lähteä merelle vai löytyykö lähempää mukavaa kohdetta? Rannat ovat varmaaan maksullisia, olettaisin.

    Lopetan pian kysymyspommitteluni, sillä lähdemme reissuun ylihuomenna. :)

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Mahdollisia merenrantapaikkoja Rooman làhellà ovat kuten jo mainittu, Ostia, Anzio & Nettuno.

      Ostia (làhin rantapaikka) ei varsinaisesti suositu viihtyisànà kohteena mutta suosittu se on. http://en.wikipedia.org/wiki/Rome%E2%80%93Lido_railway

      Anzio ja Nettuno on vierekkàiset pikkukaupungit merenrannalla, jonne pààsee terminiltà paikallisjunalla helposti. 3,60€/suunta (Anzioon) ja matkaan menee pikkasen reilu tunti.
      trenitalia.it sivuilta aikatauluja, mutta nàyttàis làhtevàn tunnin vàlein 10:07, 11:07, 12:07. etc
      Molemmat on kivat ja ovat tosiaan toisissaan kiinni, mutta kàvellen Nettuno ehkà helpompi asemalta. Rantabulevardia, pikkukauppoja ja ravintoloita ja ihan julkisia rantoja. Eka iso ranta ns.vapaa, mutta pitàis ottaa esim. varjo ja rantatuoli pàivàksi 10-15€. Jos jatkaa vasemmalle kirkon ohi, siellà on tàysin ilmaista rantaa jossa ei ole pakko ottaa mitààn rantatuoliakaan.

      Elimina
  4. Risposte
    1. Buon viaggio eli hyvää matkaa! :)
      Toivottavasti tulee kiva reissu, lämmintä on ainakin luvassa

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...