venerdì 11 maggio 2012

Pimp My Balcony vol. 1

Tässä siis alkutilanne

Nyt olen viimein saanut aloitettua kauanodotetun projektini -  terassin (parvekkeen?) uusiksi laittamisen. Kun viimein palkka on  tilillä ja ilmat lämmenneet, en malttais odottaa että saadaan partsi kuntoon ja päästään oleilemaan ulkona alkukesän iltoina. Mistään valtavista muutoksistahan ei toki ole kyse, mutta tarkoitus on saada tästä laitettua kesäksi kiva olohuoneen ja keittiön jatke, jossa voisi nauttia aamupalaa tai viettää iltaa. 

Tänään olin Julian kanssa liikenteessä ja sain maalit ja muut hankkittua. IKEAsta lähtivät mukaan pöytä ja tuolit ja hauskat ulkovalot. Sain vielä ennen auringonlaskua tyhjennettyä parvekkeen ja pestyä sen lattian. Appelsiinipuu, yrtit, chilit ja camelia-ruukku siirtyivät keittiön takana olevalle siivousparvekkeelle odottamaan. Huomenna aamulla pohjamaali (suoja tai joku) ja iltapäivällä olisi tarkoitus saada se kokonaan maalattua valkoiseksi. 
Jospa jo illalla sais pöydän sinne ulos. Siitä sitten pikkuhiljaa viihtyisämmäksi sitä. 

Huomiseksi onkin luvattu onneksi ihanat kelit - loistava maalaussää!



2 commenti:

  1. Hei Elisa, en ole kommentoinut pitkään aikaan, mutta nyt piti oikein palata takaisin sun blogiisi ja jättää kommentti. Ihana tuo teidän terassi. Mä voin vain kuvitella kuinka ihanaa tuolla on istuskella aamiaisella ja illan pimentyessä. Kerroit että Italiassa palkan saaminen työsuhteen alkaessa saattaa kestää kuukausia, niin kjin sinunkin tapauksessasi. Niin mistä se johtuu, ja onko se jotenkin laillista? Vaikka Italiassahan kaikki byrokratia menee eri tavalla kuin täällä säntillisessä Suomessa. Oletan että sait palkkasi takautuvasti ;) Kun mainitsit Julian, niin harmikseni huomasin että hän oli poistanut bloginsa. Kerro terveisiä että sitä kaipalee ainakin yksi vakkari lukija. Kiitos myös sinulle tästä ihanasta blogista! Mukavaa viiko alkua :)

    Riikka

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Hei Riikka :)

      Kiitos kiitos, nyt se partsi alkaakin nàyttàà jo paremmalta "valkaisun jàlkeen"
      En voi odottaa ettà saadaan kokonaan kuntoon se :)

      Siis palkansaannissa voi usein olla vaikeuksia. Ulkomaalaisten tyòsopimukset ovat usein suullisia ja tarjoilijat/turistikaupan kassat.ym ym saavat kokemani/kuulemani mukaan hyvin usein palkan pimeànà eli suoraan kàteen. Ongelmaksi nyt voisi ehkà luokitella myòs sen, ettà palkat ovat TODELLA pienià, verot isoja ja harvassa paikat jotka maksavat ylityò/viikonloppu/ilta-lisià tai korvauksia.
      Minun tilanteeni oli se, ettà sopimuksen siirto edelliseltà tyòntekijàltà (joka làhti yllàttàen) piti hyvàksyttàà court of auditissa (corte dei conti) ja siellà sopimukseni jumi kuukausia. Virallisestihan minun ei olisi pitànyt enkà olisi varmasti edes saanut tehdà tòità ennenkuin sopimus on kàynyt hyvàksytettàvànà. Mutta koska jonkun oli ne tyòt tehtàvà, aloitin heti sopimuksen allekirjoittamisen jàlkeen vaikka palkanmaksusta ei ollut vielà tietoa. Oman aikansa vei myòs yliopiston ihan oma admin-puoli.
      Long story short - Italiassa kannattaa aina varautua siihen, ettà byrokratia on vaivalloista ja aikaa vievàà.

      Kerron Julialle terveisesi. Minàkin jààn blogia kaipailemaan, mutta ainakaan sellaisenaan se ei ole palaamassa takaisin.

      Hauskaa viikonalkua myòs sinne!
      -Eli

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...