mercoledì 21 agosto 2013

Etenee etenee, ainakin ajatuksen tasolla


Elokuu on edennyt todella arkisesti ja lähes huomaamatta. Kaikki meidän tutut ja Filipon perhe on tietysti lomilla ja jossain merenrannalla, niinkuin koko Italia nyt elokuussa. Filippo on aina vaan töissä ja minä kotona, eli sen suhteen ei muutosta. 

Sain lopputyöhön ehdotelman tehtyä ja teen sen nyt yrityksen antamasta aiheesta, eli roomalaisten reseptien ja ruokakulttuurijuttujen säilyttäminen. Käyn nyt läpi valtavaa määrää noita materiaaleja aiheesta ja listaan noita reseptejä exceliin. Ehkä sitten syyskuun puolella varsinaista kirjotushommaa (joka ei yllättäen kiehdo yhtään) 
Tuotan tosi huonosti tekstiä millään kielellä, mut akateeminen italia, HAH! Kuka tulee mulle italiaksi naputtamaan ton projektin? 


Oon ehtiny kuitenkin lukea Veran kirjaa uudehkolla samsungin padilla
(sekä pad että kirja ihania!)

Noh on tässä nyt ollut kivojakin juttuja. Ehdin nähdä alkukuusta Juliaa pitkästä aikaa ja mun opiskelukaveri Leticiaa. Brassi Leticia tutustutti mut yhteen toiseen ihanaan brassityttöön, jolla on myös roomalainen aviomies ja meillä oli superhauska ilta ravintolassa ja heti perään toinen ilta meillä, kun tytöt kerkesivät meillä asti käydä ennen lomille lähtöä.

Valitettavasti samaisena viikonloppuna onnistuin pimeässä naksauttamaan nilkkani ihan törkeän kipeästi (astuin katukiveykseltä ohi) ja olin sen takia pari päivää kinttu pystyssä. Onneksi vaikuttaa siltä ettei mitään mennyt isommin rikki kun tää alkaa kuitenkin nyt jo olla ihan kunnossa. 

Valikointiprosessi - mitkä jätskit kenenkin kippoon.. 

Ferragosto-torstaina Marco ja Livia olivat meillä viettämässä iltaa ja oli taas tosi kivaa. Törkeän paljon tehtiin ruokaa ja törkeän paljon syötiin, mutta se nyt on vakio. 
On ihanaa, että on semmosia pitkäaikaisia ystäviä täällä, joiden kanssa on yhdessä kasvettu aikuisiksi tän viimisen yhdeksän vuoden aikana. Semmosessa seurassa voi unohtaa olevansa aina vaan mamu. 

kun meillä on pizzaa sen verran usein niin nääkin jää laittamatta tonne ruokablogin puolelle.. 

Koitan saada tonne ruokablogin puolelle väsättyä semmosen kattavahkon selvityksen tosta mun lopputyöprojektista. Samalla saan sitäkin vähän edistettyä ja ehkä omatkin ajatukset hiukka selkenee. 

2 commenti:

 1. Tsemppiä, akateeminen italia on todellakin sanonko mistä :) Mutta aihe on kyllä kiehtova. Ja herkullinen :P Olipa hauska nähdä omaa tekstiä tuossa ruudulla, tuli jännä olo, kun en ole sitä ekirjana nähnytkään.

  Työn iloa! :)

  RispondiElimina
  Risposte
  1. Heh, musta tuntuu että akateemisessa tekstissä italialaiset koittaa kertoa kaiken ihan mahdollisimman monimutkaisesti ja ns. vaikeimman kautta. Mun pitää tosiaan listata ne kaikki mahdolliset reseptit ja niistä valikoituu 20 (ja täytyyhän mun nyt ihan tutkimuksenkin takia kokkaa ne kaikki 20)

   Kiitos Vera, kirja on oikein ihana ja meiän partsilta melkeen näkee Tolfaan ;) No ei ihan, mut kaukana ei olla joten kuvitella voi!

   Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...