domenica 5 febbraio 2012

Vuoden talvisin viikonloppuPerjantai-aamuna sataa vielä vettä kun lähden töihin. Ennen aamukymmentä sade on jo muuttunut räntälumeksi. Iltapäivään mennessä lunta tulee jo kunnolla, ja sitten sitä vaan tulee ja tulee ja tulee...  


Koulut ja julkiset virastot on suljettu. Junat eivät kulje. Kaupat sulkevat ovensa. Ihmiset jättävät autonsa teiden varsille kun liikenne on täysin jumissa.  Rooman pormestari kehottaa välttämään ulkonaliikkumista. Italiassa on lumen takia hätätila.


Roomassa ei ole ollut näin paljon lunta yli 30 vuoteen - ja sen huomaa. 

Meidän "takapiha" perjantai-iltana


Lauantai-aamuna näytti jo tältä
Roma, il fotoracconto della nevicata del 2012 - Repubblica.it6 commenti:

 1. Voi ei :D Tää on niin tätä perinteistä, italialaiset sekoaa joko positiivisesti tai sitten negatiivisesti lumesta! Ja onhan se toki hankalaa kun ei ole esim. talvirenkaita, aurauspalveluita ym. Mutta toivotaan että lumi sulaa ja kaikki palaa taas mahdollisimman normaaliksi ja mahdollisimman pian! :)

  RispondiElimina
 2. Siis lapset (ja muutkin) on toisaalta ihan innoissaan kun on lunta.. Näin kun pojat oli menossa villa borgheseen lumilautojen kanssa.etc. Meidän ikäluokka kun tosiaan ei ole koskaan nähnyt Roomassa näin paljon lunta.

  Huomiseen asti on ainakin ajokielto, jos ei oo ketjuja viritetty autoon. Nää on jotain teitä tietty suolannu, mut eihän täällä mitään aurausautoja oo tai semmosia.

  Mut jee, mullakin on etäpäivä töistä huomenna kun toimistot on kiinni :D :D

  RispondiElimina
 3. Oon aika yllättynyt siitä, miten iso juttu lumen tulo on näinkin pohjoisessa, mutta eilen heti siinä vaiheessa kun lunta oli satanut sen 2c meidän naapuri rupesi puhdistamaan pihaa ja tänään tosi moet oli tekemässä lumitöitä lapioiden kanssa - en vaan tajua mihin niitä lapioita tarvitaan kun lunta on sen 10cm ja sekin alkoi iltapäivään mennessä muistuttaa jo räntää. :P

  RispondiElimina
 4. Lumi on ainakin kivaa vaihtelua vaikka kylmyys ei.
  Tiedätkö muuten jonkun hyvän toimiston tai muuta vinkkiä? kun etsin Roomasta vuokra-asuntoa kuukaudeksi tai pariksi keväälle, olen jo kysellyt netissä paria asuntoa Santa marinella/Civitavecchian suunnalta mutta ne meni jo ja lopuissa olikin vaan numerot. Ja joku tuli blogiini varoittamaan huijauksen mahdollisuudesta, mutta enhän ole ostamassa taloa..
  Ei kumminkaan huvittaisi mennä hotelliin tai ottaa loma-asuntoa kun niissä on kalliimpaa jo yksikin viikko.

  RispondiElimina
 5. dfn,
  tààllà se lumentulo on OIKEASTI niin harvinaista, ettà osassa paikoista on oltu kunnollakin pulassa. (Rooman pohjoispuolella yli puoli metrià lunta ja siellà on ihmiset VIIDETTA pàivàà ilman vettà ja sàhkòjà)

  susanna89,
  Toimistoja en valitettavasti osaa neuvoa kuin lyhyità lomavuokria varten. Keskustassa vuokra-asuntoja etsittiin netti-ilmoituksilla ja nykyinen kàmppà saatiin suhteilla (tuttujen kautta)
  Katso esim. http://vacanze.affitto.it/ (Kivoja rantakaupunkeja esim. Terracina tai Anzio)
  Jos et halua loma-asuntoa, voi vuokraaminen olla suhteellisen hankalaa. Kuten Suomessakin, vuokranantaja yleensà haluaa pidempiaikaisen vuokralaisen(vàh. 6-12kk) ja lisàksi tulevat tietysti sàhkò/vesi/kaasu.ym sopimukset.
  Tàssà ihan hyvà perusinfo: http://rome.angloinfo.com/countries/italy/re_rental.asp

  RispondiElimina
 6. Ok, kiitos tiedoista ja vinkeistä!
  joo tiedän että kaikki on helpompaa jos olisi italialaisia kavereita..
  Loma-asunnoissa on vaan se huono puoli että ne on yleensä moninkertaisesti kalliimpia, vaikka onhan tuo ihan ymmärrettävää että muissa haluavat pidemmäksi aikaa tai ehkä pitäisi katsella Sisiliasta siellä monet on valmiita joustamaan. Mutta noihin loma-asuntoihin niihin kai sisältyy nuo sopimukset vai pitääköhän niistäkin maksaa vielä erikseen jos loma-asunnon vuokra olisi vaikka 1200e

  RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...