martedì 17 gennaio 2012

Malediivit vol. 5 - Veden alla


Filippo

Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa - etc. eli tässä viides  ja viimeinen osa meidän Malediivien lomakuvista. 

USKOMATON merielàmà on ehdottomasti Malediiveillà yksi kokemisen arvoinen juttu. 
Vedessà ei pitàisi olla mitààn kovin vaarallista (pienià ja vàhàn àrsyttàvià meduusoja lukuunottamatta) mutta nàhtàvàà on aivan valtavasti. Erilaiset hait, kilpikonnat, tonnikalat, rauskut ja muut ihmeet tarjoavat todella paljon ihmeteltàvàà niin snorklaajille kuin sukeltajillekin korallien puhdistamassa kirkkaassa vedessà. 
Varsinaisestihan olimme sukellusmatkalla, ja suurin osa muista paattilaisista kàvi sukellusreissuilla italialaisten sukellusoppaiden kanssa (2krt/pv). Me pààtimme vain snorklata ja tàytyy myòntàà ettà olimme tosi onnekkaita saadessamme "oman" paikallisen oppaan joka on kirjaimellisesti kasvanut noissa vesissà. 
Sanat eivàt riità kertomaan kuinka ihmeellinen oli tàmà vedenalainen maailma, joten tàssà valikoituja otoksia merenpinnan alapuolelta. 

Kaikki (paitsi viimeinen) tän postauksen kuvista on anopin superhyvällä kameralla otettuja!



Ihana kilppari




MUSTEKALA


Mustekala vàrinvaihdon jàlkeen


Pelottavia juttuja






Tommosia oli paljon.. ja ne oli ISOJA












VALASHAI eli maailman isoin fisu 

Pikku valashai ja Yune

7 commenti:

  1. varmasti aika mielenkiintoinen kokemus
    näkikö siellä hyvin?

    RispondiElimina
  2. Oli aivan upea kokemus kyllä :)
    Näkyvyys oli todella hyvä, ne korallilautat jotenkin puhdistaa sitä vettä niin että se on ihan uskomattoman kirkasta.

    RispondiElimina
  3. Vautsi mitä kuvia, on varmaan ollut mahtireissu! Mutta eikös tossa yhdessä kuvassa ole mureena, eikös se ole ärhäkkä puremaan?

    RispondiElimina
  4. Olet saanut kyllä hienoja kuvia otettua! Ihan kuin jostain luontodokumentista, mutta näköjään kaikkien niiden ulottuvilla, jotka uskaltavat sukeltaa tuollaisissa vesissä (;D)(ja pääsevät matkustamaan tuollaiseen paikkaan ;D)

    RispondiElimina
  5. Voisitko tehdä postauksen asunnostanne. On hyvin mielenkiintoista nähdä miten sisustitte pienen asunnonne! :) Ps. ihana blogi!!!

    RispondiElimina
  6. Kiitos kommentista!:)
    Ollaan muuttamassa tàssà parin kuukauden sisàllà kàmppààn jota just parhaillaan rempataan. Voisinkin tehdà mahdollisimman pian jonkun sneak peekin siità minne ollaan muuttamassa..
    ja tàstà nykyisestà kopista onkin jo kerrottu tààllà :) http://elisafragola.blogspot.com/2010/08/finalmente-casa.html

    RispondiElimina
  7. Voi kääk! Niin ihania kuvia, teillä on kyllä ollut ikimuistoisen ihana loma. Meidän Malediivien matkasta on jo 4 vuotta, ja muistelemme sitä yhä, se oli Täydellinen Loma. Sukeltaminen Malediiveilla on kyllä upeaa, koska fauna on niin rikasta, mutta totta puhuen näkyvyys on ollut parempi Välimeressä Giglion lähiympäristössä. Laitesukeltaminen mahdollistaa toki ehkä enemmän tiettyjä näkymiä, mutta täytyy sanoa, ettei snorklaus paljon kakkoseksi jäänyt, kun pääsi sukeltelemaan riutan päällä, Malediiveilla muutenkin eniten näkee 10 metrissä, eikä niinkään syvällä. Mutta ihania, ihania kuvia <3

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...