martedì 21 febbraio 2012

The Quarter Century Crisis

Tààllà on oltu paljon liikaa tòissà, ja palkkaa ei tosiaan vielàkààn này eikà kuulu. Tyòjutuista valitettavasti riittàis ihmeteltàvàà useampaankin kirjoitukseen.  Kunhan kerkiàn, jotain vuodatusta odotettavissa myòs verojutuista, eikà pelkàstààn omaan vaan ihan tàhàn yleiseen tilanteeseen liittyen. 

San Remon laulukilpailuakin meillà seurattiin enemmàn tai vàhemmàn aktiivisesti. Onhan se nyt ihme spektaakkeli sekà tietysti tàrkeà keskustelunaihe. Ciacykin ehti ihmettelemààn viikon puheenaihetta, ettà puuttuivatko Beleniltà lavalle saapuessa alkkarit vai ei? Jànnittàvàà eikò.

Sunnuntai-iltana kilistimme pienellà porukalla maanantaisen syntymàpàivàni kunniaksi.  Keskiyòllà kakkua ja skumppaa sen kunniaksi ettà 30 vuotta on nyt làhempànà kuin 20.   Kivaa  meillà oli mutta ah niin ahdasta, toivottavasti viimeiset kemut tàssà asunnossa. 




Uudessa kotona keittiòremontti on làhes valmis. Nyt puuttuu vain pesukoneen asennus. Muutetaan pikkuhiljaa tavaroita varmaan ensi viikonlopun ja ensi viikon aikana. Kivaa ja ihanaa pààstà muuttamaan uuteen kàmppààn ja saada viimein tavarat paikoilleen. 



Kauan himoitsemani ja suureksi iloksi paketista lòytynyt Lavazzan kahvikoneeni, pààsee uuteen keittiòòn ja ehkà helpottaa tàtà neljànnesvuosisadan vàsymystà. Jànnittàvà siirtymà  mutteripannusta elektroniikkaan.  Pikkasen pistelee yksittàispakatut kahvipodit, mutta ehkà tàn synnin nyt itselleni sallin. Hyvàà kahvia nimittàin. 

giovedì 16 febbraio 2012

Blogi-suosikkejani

Ihana Pirpana, Kotona ja maailmalla-blogista, ilahdutti minua (tuplasti!) blogi-maininnalla ja nyt saankin siis vuorostani osallistua tàhàn haasteeseen ja esitellà 5 suosikki-blogiani joilla vàhemmàn kuin 200 lukijaa, jotta tulisi tilaisuus tutustua blogeihin joita kaikki eivàt ehkà ole vielà lòytàneet. 



Suosikeissani luonnollisestikin runsaasti Italia-blogeja, mutta koitan tàhàn poimia sellaisia joita ei ole vielà mainittu. 

Jonnan Kahdella kielellà-blogi on yksi uudemmista suosikeistani. Italialais-suomalaisen taaperon àiti kertoo hauskasti omasta ja perheensà elàmàstà ja arjesta Venetossa. 

Rakkaan Jennini valokuvablogi Little Photo Site pààsee myòs listalle. Jenni kuvaa ihanasti elàmàànsà Barcelonassa italialaisen puoliskonsa kanssa.  

Ihania kuvia ja tunnelmia lòytyy myòs Julian blogista, jossa kuvataan kotikaupunkiamme Roomaa. Paavin hoodeilla on mainittu toki aikaisemminkin, mutta vàhàn tàytyy tietty vetàà kotiinpàin ;) <3 

Lola tarinoi kivasti matkoista, muodista ja elàmàstààn Suomessa, mutta hànkin Italia-painotteisesti. 

Kaimani Elisa taas kertoo elàmàstààn Istanbulissa turkkilaisen puoliskon kanssa blogissa Hayatım İstanbul'da

Ettà kàykààs ihmeessà tutustumassa, jos ette nàità blogeja vielà tunne!

baci, 
Elisa

domenica 12 febbraio 2012

Sunnuntai-iltana

Meillä on viikonloppua vietetty todella rauhallisesti. Perjantaina tein työjuttuja kotoa kun toimisto oli lumiuhan alla kiinni, ja kävin tekemässä viikonlopun ruokaostokset. Minä oon koittanu olla stressaamatta työjuttuja ja Filippo on ollu flunssa-toipilaana. Terapeuttista teetä ja telkkarista nollaus-viihdettä. Hyviä ystäviä kylässä, herkullista pastasoosia ja mukavia kevät-suunnitelmia. Aika kiva viikonloppu!

Tän talven toivottavasti viimiset lumisateet!

domenica 5 febbraio 2012

Vuoden talvisin viikonloppu



Perjantai-aamuna sataa vielä vettä kun lähden töihin. Ennen aamukymmentä sade on jo muuttunut räntälumeksi. Iltapäivään mennessä lunta tulee jo kunnolla, ja sitten sitä vaan tulee ja tulee ja tulee...  


Koulut ja julkiset virastot on suljettu. Junat eivät kulje. Kaupat sulkevat ovensa. Ihmiset jättävät autonsa teiden varsille kun liikenne on täysin jumissa.  Rooman pormestari kehottaa välttämään ulkonaliikkumista. Italiassa on lumen takia hätätila.


Roomassa ei ole ollut näin paljon lunta yli 30 vuoteen - ja sen huomaa. 

Meidän "takapiha" perjantai-iltana


Lauantai-aamuna näytti jo tältä




Roma, il fotoracconto della nevicata del 2012 - Repubblica.it



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...