martedì 27 settembre 2011

Finland on my mind - my bags are packed I'm ready to go

Täällä valmistaudutaan Suomen-matkaan. Sikäli harhaanjohtava otsikko, että mun pitäis nytkin pakkailla, mutta viimiset kamat on yllättäin vielä pesukoneessa. Ihanaa päästä käymään Suomessa, vaikka ollaankin vaan hetki reissussa. F. ei nimittäin ole käynyt Suomessa yli 1,5 vuoteen (!!)

Eilen oli se kauan odotettu työhaastattelu, joka meni tosi hyvin ja sain siitä kovimmat pisteet. Tosi hyvin ei vaan riitä ykkössijaan kun top kolmosessa oli lisäkseni konkareita, jotka nappasivat kaikki tarvittavat työkokemus ja opinto-pojot. (Julkinen duuni, johon ilmeisesti valintaprosessin oikeudenmukaisuuden takia merkitty tarkat pisteytykset eli työkokemuksesta ja opinnoista oli mahdollisuus saada 20 pistettä ja haastattelusta toiset 20) 
Long-story short, eli hain kesällä tätä paikkaa ja silloin etsittiin vain teknillisen tiedekunnan omiin toimistoihin konsulttia. Elokuussa kuulin ex-työkaverini kautta, että ne valitseekin tän haun kautta 2 työntekijää - toisen mun vanhaan duunipaikkaan yliopiston kansainvälisiin suhteisiin.  Nyt siis odottelen, että mun entinen pomo vahvistaa, että onko ne saamassa rahoituksen tähän vai ei. Jos tää paikka avautuu, niin se on automaattisesti minun koska olin tän graduatorian (=ranking-listaus?) kakkosena. Uskomatonta mutta totta, sain 10 pistettä enempi kuin kolmanneksi jäänyt,  eli JEEJEE.... vielä ei vaan uskalla juhlia.. + nää sopimusjutut etenee vaan niin törkeän hitaasti.  HALUAN RAHAA!!

Suomessa ei olla kuin kolme kokonaista päivää ja vähän harmittaa tietty, ettei tarpeeks keretä ketään nähdä. Ensin käydään iskällä, ja sieltä sitte Helsinkiin Tuulille.  Varsinainen graduation-party on perjantaina ja ihana on nähdä vielä meidän tiivistä porukkaa, kun suurin osa on pysyvästi kuitenkin muilla mailla. Vain yksi lusmu jättää tulematta, buu :(
Lauantaina ehditäänki viel nauttia mamin ja kuopiolaisten seurasta ennenkuin joudutaan palaamaan sunnuntai-aamuna tänne. 
Näitten tärkeimpien tapaamisten lisäksi mulla olisi pari muutakin missiota tälle reissulle.. lähinnä hankintoja mitä ei täältä löydy. Tän lyhyen reissun aikana tuskin olen kummemmin koneella. Koitan saada ton vastauspostauksen valmiiksi ja heittää ajastettuna sen tulemaan.. ja jos kerkeen niin miniskipalkinto lähtee voittajalle postiin (kysymyksiähän voi heittää vielä huomiselle asti)

San Felice Circeo


Perjantai-iltana suuntasimme siis etelään, San Felice Circeoon - Circeo-vuoren juurelle. 
Matteo oli kutsunut meidät luokseen kyläilemään, ja iltahämärissä saavuimmekin perille. Perjantain kuvamateriaali ei tänne asti päädy, mutta pieni kuvapläjäys minullekin ennaltaan tuntemattomasta Circeosta, joka oli kyllä todella hurmaava kun päädyimme siellä kiertelemään lauantaina.
Varsinkin Circeon uudempi osa on kesäisin täynnä lomailevia roomalaisia ja napolilaisia. Upea meri!














venerdì 23 settembre 2011

Sushia ja muita kuulumisia


Kävin torstai-iltana Alen kanssa syömässä Piazza Bolognan Daruma sushissa. Ihanaa oli nähdä taas pitkästä aikaa ja päästä jauhamaan kaikesta mahdollista. Daruma Sushi on tuttu ketju, mutta tässä viime keväänä avatussa paikassa ei meistä kumpikaan ollut käynyt aiemmin. Piazza Bolognan lokaali olikin hauskasti yhdistänyt aperivo-baarin ja sushi-paikan. 


Piazza Bologna
 Suosittelen muutenkin akselia Piazza Bologna - San Lorenzo illanviettoon, varsinkin jos haluaa nähdä vähän toisenlaista Roomaa. Alueella on runsaasti opiskelijoita ja tarjonta on sen mukaista.
Sushi Boat - Daruma Sushi @ Piazza Bologna


Ihana Alessandra ja cocktailit
 Hermo menee täysin näihin työnhakukuvioihin. Yhtään vähempää ei harmita kun mietin, että vaikka työpaikan saiskin niin palkka ois aivan surkea joka tapauksessa.. no kun vaan sais töitä. (Maanantain työhaastattelua odotellessa... )
Suomen suurlähetystökin ystävällisesti huomauttaa, että "Ulkomaalaisten työnsaantimahdollisuudet eivät ole Italiassa hyvät, etenkään hallintokaupunki Roomassa, jossa yritykset ovat huonommin edustettuina kuin yritysmaailman keskuksessa Milanossa." Ihan aiheellinen huomatus, olen joutunut toteamaan..

Haluan niiiiin paljon jo saada alkuviikon tylsyydet alta, ja päästä lähtemään minilomalle Suomeen :) Tänään kuitenkin viikonlopputunnelmissa ja siirrytään vielä illalla Matteon ja Dianan vieraiksi Circeoon ja jos säät sallii niin huomenna merelle.

Hyvää viikonloppua kaikille!

Rooma FAQ

Kasaan tähän Rooma-kyssäreitä ja editoin niitä sitten tarpeen mukaan.

Kysymyksia ja vastauksia Roomasta


Millainen sää on joulukuun alkupuolella Roomassa? 
Lyhyesti sanottuna sää joulukuun alussa on epävakainen.  Viime (vai toissa?) vuonna joulukuun alussa oli ihania, aurinkoisia päiviä - mutta yleisesti marras-joulukuun vaihde on valitettavan sateinen.

Osaatko sanoa tästä hotellista ja/tai alueesta, jolla hotelli sijaitsee, jotain: Duke Hotel Rome - Boutique Hotel, Via Archimede, 69, Rome, 00197 ?
Hotelli on sikäli tuttu, että menen siitä usein ohi - muuta kokemusta ei valitettavasti löydy. Alue on tokikin tuttu, kun samassa kaupunginosassa asun itse vaikkakin vähän eri suunnassa. Hotelli on Piazza Eucliden läheisyydessä, oikein kauniilla ja rauhallisella alueella.  Hotellilta näyttäisi olevan myös olevan ilmainen kuljetus Via Venetolle, eikä sijainti nyt muutenkaan ole ongelma.



Tai osaatko suositella jotain hotellia tai edes aluetta josta hotelli kannattaa buukata?
Alueita voin suositella moniakin, hotelleja en niinkään.

Suurin osa turisteista majoittuu Terminin ympäristöön, josta en itse niin suuresti välitä. Rooman yksi epämiellyttävimmistä alueista, siitä ei ole epäilystäkään. Jos kuitenkin aikoo viipyä Roomassa vain lyhyen aikaa, ja arvostaa yhteyksien takia aseman läheisyyttä voi tätäkin vaihtoehtoa hyvin harkita. Tarjontaa on ainakin runsaasti.

Alueista suosittelisin tietenkin koko vanhaa keskustaa (Piazza Navona, Campo de' Fiori, Piazza di Spagna, Trevi) sekä Trastevereä. Alueen valintaan vaikuttavat monetkin seikat;  matkan kesto ja mitä matkaltaan toivoo? onko kaupunki entuudestaan tuttu? arvostaako enemmän turistikohteiden läheisyyttä, vai toivooko näkevänsä vilauksen kaupunkilaisten "oikeasta" elämästä? Jos aikoo viettää runsaasti aikaansa Vatikaanin museoissa, saattaa esim. Prati olla hyvä yöpymisvaihtoehto.

NB. Jos viipyy Roomassa pariakin päivää pidempään tai low seasonin aikaan, suosittelisin ehdottomasti huoneiston vuokraamista. Mitä enemmän ihmisiä, sen parempi. Esimerkiksi RentalinRome on hyvä sivusto, ja hinnat erittäin kilpailukykyiset.



Mikä Roomassa on kaikkein parasta,eli miksi haluat asua juuri siellä?
Vai asuisitko muualla jos saisit heti päättää, niin missä?

 Jos asuttais jossain päin Italiaa, niin ehdottomasti Roomassa. Meille ratkaisun tekee helpoksi se, että meillä on täällä "kaikki". Filippo on asunut koko ikänsä Roomassa ja tuntee kaupungin sen mukaisesti, lisäksi tietysti kaikki sukulaiset ja ystävät ovat Roomassa. En rehellisesti sanottuna haluaisi asua Italiassa missään muualla, vaikka monista paikoista toki tykkäänkin.
Käytännönjutuista lisäksi tietty se, että on hyvät lentoyhteydet Suomeen ja muualle Eurooppaan.
Rooma on mielestäni upea kaupunki. Historiantäytteisen vanhankeskustan lisäksi Roomassa on runsaasti keskenään hyvinkin erihenkisiä asuinalueita. Rooma on kodikas suurkaupunki, josta löytyy aitoa Italiaa, sekä kansainvälistä tunnelmaa. 
Sitten ne miinukset - asuminen on helvetin kallista, ja jos asuu kaupungin ulkopuolella on työmatkat ruuhkissa jotain ihan järkyttävää.
Summa summarum, jos olisi taloudellisesti mahdollista niin asuisin Roomassa. Perheen kanssa vois harkita jotain lähialueita.



Viihdytkö paremmin Rooman keskustassa vai sivummalla esim.pienemmissä kylissä?
Rooman keskustan ja pienten kylien välillä on onneksi sen verran matkaa, että voin sanoa viihtyväni siinä välissä ;) Jos pitäis valita niin viihdyn kyllä Rooman keskustassa erittäin hyvin.


Lempipaikat Roomasta ja seudut joista et tykkää? 
En tykkää Terminin ympäristöstä, enkä välttämättä liiemmin EURista ja kaikkein eteläisimmistä alueista.  Mun lempialueet Roomassa on San Giovanni ja Garbatella. Yksittäisistä lempipaikoista on pakko mainita Gianicolo.

giovedì 22 settembre 2011

Yhtenä iltana

..paljon jos viiniä jois. 

Eräs ihana loppukesän ilta. Ei sinänsä mitään poikkeuksellista.
Ihania ihmisiä, hyvää ruokaa ja runsaasti viiniä - täydellisen ihana ilta.

Cacio e pepe 

Diana ja Matteo 

Filippo yllättäen keittiössä
Marco huolehtii, ettei juomat lopu kesken

Ihanat M    D

Marco oli tehny tiramisúu
Loppukesän ilta terassilla



PSSST.. vieläkin vois heitellä kysymyksiä :)

martedì 20 settembre 2011

La Campana

Pikainen ravintola-postaus näin tuoreeltaan..  


Tänään pääsimme vähän yllättäenkin lounaalle Rooman vanhimpaan ravintolaan, La Campanaan. 
Ravintola edustaa perinteistä roomalaista keittiötä, erityisesti friteerattuja ruokia. Paikka meille olikin jo vuosien takaa tuttu, ja pikkuveli-Edon toiveesta sinne taas palasimme.


Filippo ja Elisa
 La Campana sijaitsee vanhassa keskustassa, Piazza Navonan ja Teveren välissä (Vicolo della Campana, 18). 
Ravintola on tunnettu, ja jos haluaa kokeilla perusroomalaista ruokaa niin suosittelen. 

Etualalla minun alkuun ottama salaattini, eli rucolaa ("rughetta") ja tomaatteja, takana näkyy Edon häränhäntä-pasta

Saltimbocca alla Romana con funghi

Etualalla kuuluisat Carciofi alla giudia, eli friteeratut artisokat

Edoardon secondo - trippa

lunedì 19 settembre 2011

Viisi asiaa

Blogeissa on jo jonkun aikaa pyörinyt ns. viiden sanan-haaste, jossa kommentoimasi blogitekstin kirjoittaja antaa sinulle 5 asiaa, jotka yhdistää sinuun - ja sen jälkeen sinun pitää kertoa näistä asioista. 

Sarri antoi minulle tämmöiset: Eka kerta Italiassa, Italiaanon tapaaminen, Ura, Kielitaito, Unelmamatkakohde


1. Eka kerta Italiassa
 Matkustin Italiaan ensimmäistä kertaa heinäkuussa 2004, ystäväni Silvian kutsumana. Olimme edellisenä kesänä olleet "host-sisaruksia" Dublinin kielikurssilla ja pitäneet tiiviisti yhteyttä myös kesän jälkeen. 
En ole siis koskaan ollut Roomassa ns. tavallisena turistina, vaan heti ensimmäisestä kerrasta lähtien olen ollut paikallisten vieraana ja päässyt tutustumaan kaupunkiin roomalaisten kanssa. Ehkä juuri siksi Rooma vaikutti minusta heti valtavan kodikkaalta, ja sain varmasti reissusta enemmän irti, kuin jos olisin itse järjestänyt matkan ja ohjelman.

Heinäkuu 2004

Silvia ja Elisa - 2004

 Reilun viikon aika ehdin rakastua Roomaan ja kun heitin kolikkoa Trevin lähteeseen olivat toiveeni paluusta kovat.. en kuitenkaan olisi arvannut kuinka pitkälle sainkin toiveeni toteutumaan...


2. Italiaanon tapaaminen
 Oletan, että tällä Sari viittasi Filippoon ;) Vaikka tapaamisestamme olenkin kertonut jo mm. täällä,  niin kerrataan nyt sen verran, että tapasimme tosiaan heti ensimmäisenä päivänäni Roomassa. Filippo on Silvian vanha koulukaveri ja tapasimme siis F:n kotona, jonne meidät oli kutsuttu käymään.. ja se oli sitte siinä.


 
3. Ura
Tästä kun osaisinkin kertoa.
Jotain kansainväliseen yhteistyöhön  ja yhteiskuntaan liittyvää, ehkä järjestötoiminnan kautta. Haluan tuntea itseni tarpeelliseksi ja olla hyvä jossain.
Kerrankin toivoisin, että horoskooppini on oikeassa...
"Sinulla on kyky myydä unelmia ihmisille, ja menestyt todennäköisesti erityisen hyvin mainosalalla tai joukkoviestimien palveluksessa. Toisaalta saatat valita humanitaarisen työn, jossa voit huolehtia muista ihmisistä. Osoitat ymmärtämystä muita kohtaan riippumatta siitä, millainen oma elämäntilanteesi on. Et ole erityisen kiinnostunut aineellisesta menestyksestä, koska tiedostat selvästi, että elämässä on tärkeämpiäkin arvoja. Toisaalta saavutat mielikuvituksesi ja visualisointikykysi ansiosta menestystä, jos olet valmis pysyttelemään maanpinnalla ja laatimaan konkreettisia suunnitelmia. Saat eniten aikaan, kun toimit jonkin haaveen inspiroimana ja kun tekosi parantavat ihmisten elämänlaatua. Joudut ehkä ammattisi vuoksi tekemisiin yhteiskunnallisten muutosten kanssa.
Jos käytät nyt tilaisuutta hyväksesi, voit toteuttaa työssäsi idealismiasi sekä sosiaalisesti että ehdottamalla uusien menetelmien käyttöönottoa. Provosoivat käsitykseksi voivat olla haaste vallitsevan järjestelmän kannattajille. Olet kosmopoliitti ja haluat vaikuttaa myös muiden maiden asioihin. Pärjäät hyvin kansainvälisissä järjestöissä ja haluat tehdä humanitaarista työtä, joka mahdollistaa uudistusten toteuttamisen ja tietoisuuden laajentamisen."

4. Kielitaito
  • English (Full professional proficiency)

  • Finnish (Native or bilingual proficiency)

  • Italian (Professional working proficiency)

  • Swedish (Elementary proficiency)

  • Spanish (Elementary proficiency)

  • German (Elementary proficiency) 

     

Käytännössä puhun sujuvasti suomea, englantia ja italiaa. Suomea hetki hetkeltä huonommin (Asiat tekee järjeä ja niin edelleen, eli Andy McCoy-ilmiö) Englantia toivon, että olisi mahdollisuus päästä käyttämään töissä (että pysyis vahvana) ja italiaa pitäis tietty vielä vähän viilailla.

Ruotsia en (valitettavasti) puhu enkä ymmärrä. Sen jälkeen kun olen päässyt tuurilla kirjoitukset läpi, en ole ruotsin eteen tehnyt mitään.. meillä kun ei ruotsi kuulunut opintoihin edes sen pakollisen virkamieskurssin vertaa. 
Espanjaa olen lukiossa tehnyt vissiin kurssin verran, yhtään en puhu mutta italian perusteella pystyn seuraamaan keskustelua suhteellisen helposti. Saksaa olen lukenut pari vuotta, äiti puhuu natiivitasoista saksaa ja meillä on sitä runsaasti kuultu kotona - Hollannissa huomasi, että joku hyöty tästäkin passiivisesta kielitaidosta on. En edes väitä, että saksaa (saati hollantia) osaisin, mutta toivonpa sen vielä oppivani johonkin kuntoon. 


5. Unelmamatkakohde
Jos joku ei ole vielä kuullut, niin aina jos voisin valita niin destination olisi New York. Autoreissu jenkkien halki (esim. Route 66) olisi erittäin jees.  Myös erilaiset Aasia ja Etelä-Amerikka tourit kiinnostais.
Yleisesti unelmamatkakohteeni tarjoaisi minulle uusia elämyksiä - erityisesti niitä kulinaristisia. 

PS. Muistakaa kysymyspostaus

mercoledì 14 settembre 2011

Ask Anything!


Tälläistä ei ole vielä blogissa ollutkaan.. eli kysy mitä vaan! Jos joku asia on jäänyt mietityttämään, tai muuten vaan kiinnostaa niin nyt on tilaisuutesi ;)
Minusta, Roomasta, Filiposta, opiskeluista, blogista, Italialaisista etc



Toivon tietysti saavani paljon kysymyksiä, jotta saisin vastauksista postausta aikaiseksi. :)
Kysymysaikaa on 2 viikkoa, eli tuonne 28. syyskuuta asti. Silloin lähdemme minireissulle Suomeen, joten jos ja kun saan jotain arvontaa järkättyä kysyjien kesken niin saan kenties Suomesta lähetettyä sen paketin. (Eli jos haluaa tähän hypoteettiseen arvontaan osallistua niin kysymykseen joku nimerkki mukaan)


lunedì 12 settembre 2011

Siruseni Roomassa

Siru ja herkkusalaatit Campo de' Fiorilla

Siru-sirppana oli viikonloppuna täällä käymässä. Oli superhauskaa ja kiva oli kierrellä taas noita turistikohteitakin. Välimatka ei meillä ookkaan niin valtava kun typy on Perugiassa kielikurssilla syyskuun, ennenkuin siirtyy sieltä kohti Sardiniaa vaihto-opiskelemaan. 


Pantheon

Fontana di Trevi
Mitä tapahtuu?


Blondit Colosseumilla

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...