mercoledì 22 giugno 2011

Yhtä tenttiä vaille

Lopputyön defense on nyt ohi ja melkist kaikki muukin läpi ja hoidettu. (JEE!)
Yksi tentti siis kuitenkin vielä jäljellä ja siihen on aikaa reilu viikko. 

Eli tässä olis nyt aika kiire opetella noi stock&bond valuation, risk&return, interest rates.ym kaavoineen..

Koko kevät ja oikeastaan koko viime vuosi tuntuu menneen ihan sumussa.  Nyt toivon vaan ihan valtavasti, että tää olisi kohta kaikki loppu ja pääsisin tästä maasta, ja saisin jopa ehkä järkeni takaisin. En jaksaisi itseäni enää hetkeäkään tämmösenä ahdistuneena stressipeikkona - eikä jaksa kyllä kukaan muukaan.

Heinäkuu tule jo!

venerdì 17 giugno 2011

Lähtölaskenta alkaa - viimeiset viikot Hollannissa

Hei ja hyvää kesää kaikille!


Takana on rankka kevät, ja vaikka ”suurimmat koitokset” ovatkin jo toivottavasti takanapäin, eivät opintoni suinkaan ole vielä paketissa. Lopputyö on valmis (ja palautettu itse asiassa jo toukokuun lopussa) mutta ensi viikolla minulla on vielä defense (lopputyön esittely/puolustus) ja viimeinen tentti on 1. Heinäkuuta. Kyseessä ei ole edes mikä tahansa tentti, vaan joudun vielä käyttämään loppukuun aktiivisesti, että saan jotain tolkkua noihin yritys/sijoitusrahoitus-juttuihin...


Yhteydenpito ystäviin on se mikä on ottanut eniten osumaa kiireessä ja stressissä, siitäkin syystä on varmaan ihan ymmärrettävää, että myös blogi on jäänyt lähes huomiotta kevään aikana.  Kiitos kaikista kannustusviesteistä :)


Filippo tuleekin tänne heti samana iltana kun tentti on tehty, mahdollisiin valmistujaisiin ja viettämään kanssani viimeistä Hollannin viikkoa. Vuokrasoppari loppuu heinäkuun ekalla viikolla, ja viimeiset päivät vietämmekin Leidsepleinin tuntumassa  ennenkuin palaamme molemmat Roomaan. Vielä ei ole ehtinyt herkistymään, että tulisko tätä Hollantiakin joskus ikävä.. enemmän ehkä meidän 4. vuoden aikana vahvistunutta porukkaa, joiden kanssa ei enää olla varmaan montaakaan kertaa samaan aikaan samassa maassa. An end of an era. 



Koska lopettelen tällä hetkellä kaksoistutkintoa, tulen valmistumaan Suomessa vasta syksyllä kun kaikki admin-hommat on saatu kuntoon. Nyt onkin mietinnässä monenlaiset käytännönasiat, kuinka meidän kannattaisi toimia että saataisiin asiat toimimaan mahdollisimman hyvin molemmissa maissa.. että pitäisikö saman tien vaihtaa kirjat Roomaan ja samalla tippua Suomen sosiaaliturvasta? Mistä ja minkälainen sairasvakuutus minulle? Carta d’identita’ italiana, eli italialaisen henkkarin hankkiminen? Pitäisikö minun aloittaa heti marraskuussa jossain maisteriohjelmassa Roomassa jos opintoja aion kuitenkin jatkaa, mistä rahat? Mistä töitä? Onko käytännön asioiden kannalta parempi vai huonompi mennä nyt naimisiin – halusin vaihtaa nimeä, mikä ei Italiassa ole käytäntö..  Olisiko se helpompi tehdä ennen kuin verotuloja Italiaan ja codice fiscalen korjaaminen teoriassa ainakin helpompaa? Onko kenelläkään kokemusta, että onko se käytännössä mahdollistakaan? 
Muutenkin, jos joku haluaa jakaa viisauttaan koskien näitä (tai muita) asioita  niin kaikki ohjeet otan tietysti kiitollisuudella vastaan. 

Lupaan ja vannon (lähinnä itselleni) palata heinäkuusta taas aktiivisemminen bloggailemaan - jotain täältä Hollannistakin on vielä tulossa.  Mutta kuinka ikävä minulla onkaan ollut sekä Roomaa, että bloggailua. Kävi miten kävi, Hollanti on kohta takanapäin!

Italia-blogeilla menee muutenkin nyt aika vahvasti :) Uusi aktiivinen bloggari on Suomimamma Sisiliassa ja vanha tuttu Miia on palannut sekä vanhalla Suomi-Italia-Suomi -blogillaan, että uudella ruokateemaisella.  Roomasta bloggaillaan mm. Paavin hoodeilla, jota mielenkiinnolla seuraan ja uudessa mtv3:sen matkailublogissa Helenan "Totuuksia Roomasta" joka vaikuttaakin aika rehellisesti jakavan lähinnä matkailuvinkkejä.  Vinkkailkaas jos olen missannut jonkun uuden blogin!

Loppuun Florence + The Machine - Cosmic Love




Un bacio,
Elisa
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...