giovedì 28 ottobre 2010

Day 16 –Your favourite movies

Lempielokuvani of all times on ehdottomasti Cherbourgin sateenvarjot. Olen nähnyt sen lukemattomia kertoja (lähemmäs 30?), enkä kyllästy siihen kohtaan. Monet kavahtavat jo leffan ranskalaisuudesta, saati siitä että elokuva on kokonaan laulettu. Oi kyllä, ranskalainen musikaalielokuva vuodelta -64. Enkä edes ole mikään suuri musikaalien ystävä, mutta tätä koskettavampaa leffaa saa hakemalla hakea. Helmi. 



 Toinen suursuosikkini on spaghettiwesternien kuningas, Sergio Leonen klassikkofilmi Il buono, il brutto e il cattivo (= hyvät, pahat ja rumat) "Dollaritrilogian" viimeinen osa. Ennio Morriconen musiikki, upea Clint Eastwood ja leffahistorian paras loppukohtaus. 




muita kestosuosikkeja:

lunedì 25 ottobre 2010

Day 15 – Your day

Pe 22/10/2010


klo 07-08:00 F. herää, käy suihkussa ja lähtee töihin. 


klo 10:00 Nousen viimein suihkuun ja kiskomaan kahvia. 


klo 11:30-16   Bussilla keskustaan. Kävin kirjakaupassa (Feltrinelli) ja sieltä sitten toimistolle moikkaamaan vanhoja työkavereita (jee, lounastreffit ja sushia) Sen jälkeen pyörin vielä keskustassa etsimässä paria juttua, ennenkuin näin ihanaa Anjaa. 


klo 16:30 Treffit F:n kanssa Piazza Flaminiolla, sieltä jumalaiseen deliin "gastronomiaan" La Tradizioneen RUNSAILLE juusto-ostoksille. 



Ponte Milvion kautta sitten kotiin.


klo 18-20 Siivoilua.ym kotihommia


klo 20 -->  
Kaverit kyläilemään (Matteo&Diana, Marco&Livia, Luigi)







Hauska päivä!

lunedì 18 ottobre 2010

Day 14 – Somewhere you've always wanted to go

Rooma olisi ollut too obvious.. ja toisen esittelykohteen miettiminenkään ei ollut liian vaikeaa koska mullahan on kaupunki, joka on hurmannut mut leffoissa, sarjoissa ja kirjoissa. Kaupunki, jossa kaikki on mahdollista. Kaupunki, jonne olen aina halunnut ja tulen aina haluamaan. 
..ja sinne pääsinkin, toissa syksynä kävimme nimittäin reilun viikon pyrähdyksellä New Yorkissa :)
Eli nyt hukutan teidät matkakuviin. New York on vaan ihana, ja kauhea, ja just siks niin ihana. 
<3 Tänne pitäis päästä joskus pidemmäksi aikaa. 






McBreakfast Deluxe - sydänkohtausta odotellessa.

 Columbus Park - 07:00am ja aamuvoimistelijat






 Italialainen @ Brooklyn Bridge





 Saavuimme New Yorkiin juuri sopivasti todistamaan presidentti Obaman valintaa. :)


Italiasera: Perchè l'Italia?

Miksikö Italia? 
No jos, Filippo ja muut tärkeän ihmiset jätetään pois laskuista (kun historiikki on jo väännetty) niin miksi Italia? Noh ainakin..
  • Kaunis ja köh moninainen kieli 
  • Herkullinen ruoka ja ihailtava ruokakulttuurin arvostus!
  • Upea vuodenajat ja ideaali-ilmasto :)
 ja tietysti se kaikkein tärkein: Rooma  <3





sabato 16 ottobre 2010

Day 13 – This week

Tämä viikko.. noh

Maanantai-aamu alkoi valitettavan varhain ja olin Myyrmäessä jo 07:20 (huomatakseni olevani siellä aivan turhan varhain) Koko aamupäivän pidimme toisen vuoden opiskelijoille työhaastatteluja.  - loppupäivä palautteen antoa, opiskelua lasagnen valmistus ja kummipojan seuraa :)

Tiistaina 14-17 luennot, sen päälle opiskelua ja muuta tylsää. 

Keskiviikkona sushi-lounas Tokyo55:ssa (suosittelen huomattavasti lämpimämmin tätä, kuin Fuji Villagen lounasta) namnam ja päälle iskän kanssa kahvi-treffit. :) Illalla vielä jotain panikointia Inhollandiin lähetettävien papereiden kanssa ja zumbaa!


Torstaina 8-17 luennot. Sitten Gerissaa ja Stellaa loistoseurana. Sörkän kautta Rastilaan - pakkaushan oli hyvä aloittaa siinä vaiheessa. 2h unien jälkeen olin matkalla kentälle klo 05. ja Roomassa heti kymmenen jälkeen pe-aamuna.
F. oli töissä joten tulin bussilla kentältä keskustaan. Naureskelin amerikkalaisturisteille jotka kyselivät multa kyllä kovasti paikkoja, mutta kukaan ei ymmärtänyt/ikinä ollut kuulutkaan mistään kohteista niiden oikeilla nimillä. Toki suomalaisetkin tuntevat Colosseon Colosseumina, mutta harvemmalla ois varmaan pokkaa jäädä inttämään kumpi on "oikeampi" nimi kun paikan päällä ollaan. Siis huh huuhh. tokihan kaikkien ITALIASSAKIN sijaitsevien monumenttien oikea nimi täytyy olla se englanninkielinen, daah. Siis saattaa pikkasen ihmetyttää kun viitoista ei löydykään  "National Monument of Victor Emmanuel II"
Sain heti mun lempparipizzaa eilen ja koko päivä menikin kyl tooosi äkkiä. Viimeyön nukuin hyvin ja pitkään, ja kuroin univajetta umpeen. Nyt pikasuihku ennenkun Chef F. tulee sen aamuisilta kokkiluennoilta. Tänään illalla Matteon ja Dianan luokse ilmeisesti, huomenna onkin ton dorkkenin viikon ainut vapaapäivä.


mercoledì 13 ottobre 2010

Day 12 – What’s in your bag





Ihana laukku on Guessin, ja mulla on se kiitos erään ihanaisen ulkosuomalaisbloggarin..

Laukusta löytyy aina:
- Lompakko (rakastan mun lompakkoa, sain sen tänä kesänä ystävältäni ja ent.työkaveriltani Alessandralta)
- Puhelin 
- Kalenteri + kynä


Lisäksi:
- Purkkaa/kurkkupastilleja
- huulikiilto/rasva, jos vaikka joskus muistais laittaa
- The Economist-lehti, jota koitan saada metrossa luettua.
- Joku random teepussi... + korvikset

martedì 12 ottobre 2010

Day 11 – What you wore today

 Ensimmäinen, ja hyvin luultavasti myös viimeinen kerta kun tässä blogissa esitellään päivän asua. Muiden päivänasuja vaikka onkin ihan hauska välillä seurata, olisi semmosten ottaminen mulle jotenkin tosi vierasta. En yleensä hirveästi mieti asuvalintoja, ja shoppailu on mulle lähinnä stressin, ei ilon aihe. (Mitä söin tänään, on mun mielestä huomattavasti mielenkiintoisempi ;)

Mutta tässä sitä tosiaan pönötetään, kauniinlikaisen eteisen peilin edustalla, ennen luennoille lähtöä. Perussettiä: mustat housut, pitkähihainen trikoopaita. Kaikki hyvin luultavasti varmaa ruotsalaista laatutuotetta (H&M). 


 Ihan hyvä idea sinänsä ottaa tämmösiä kuvia.. ainakin tulee kysyttyä itseltään, kannattaako punkeron kurvikkaan naisihmisen pukeutua vaakaraitaan. Parempiakin vaihtoehtoja vissiin ois.

lunedì 11 ottobre 2010

Day 10 – Your siblings

Mulla on pikkuveljiä, paljon pikkuveljiä.. tai ainakin tuntuu siltä että niitä on paljon.  ;) Tulen varmaan tästä syystä poikien kanssa mielestäni erityisen hyvin toimeen, enkä voi kuvitella tilannetta että saisinkin itse tyttölapsia..

 Ensin tuli Antti (-92) ja kovasti jo siinä vaiheessa odottelinkin pikkutyyppejä (oikeesti halusin sillon isoveljeä - en millään olisi halunnut uskoa että se ei ollut enää mahdollista) 
Oltiin pienenä Antin kanssa paita&peba, ja hoivasin pientä veljeä suurella riemulla.. 
sitten jo tulikin Otto (-94) ja ihanaa oli silloinkin. Touhua vaan triplasti lisää. Pidin pojille "koulua", ja muita aktiviteetteja.. ja vuosien varrella kaikenlaiset kotikokkiluomukset on testautettu urheilla maistajilla.
 Nyt siskon pikkaraiset "Nasu" ja "Maani" onkin isoja ja karvaisia hevimiehiä. (Siskon pikkaraisia toki tästä huolimatta :P ) Antti on tän vuoden abi, ja Otto juuri aloittanu kone- ja metallialalla :)
Kuva joululta 2007


Kun iskä tapasi nykyisen vaimonsa, tuli paketissa mukana vielä ihan pieni Juha (-96). Nyt Juhakin on jo yläasteelainen muusikonalku :)
Kun olisi jo voinut luulla, että porukka on jo kasassa.. syntyi Lauri (-03), siskon pienin pikkarainen.
Lauri-piendynen on reipas ekaluokkalainen, joka jaksaa isosti ilahduttaa. Siskon pieni apukokki, joka tottelevaisesti seuraa ohjeita. Jalkapalloilijan alku, joka on lisäkseni F:n suurin fani.




Pikkuveli-extraan pääse vielä Edoardo (-93), F:n suloinen pikkuveli, joka on lunastanut paikkansa mun sydämessä jo vuosia sitten.



"The highlight of my childhood
was making my brother laugh so hard
that food came out his nose."
-Garrison Keillor

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...