martedì 31 agosto 2010

Viikonlopun viettoa

Torstai-iltana kàvimme syòmàssà Filon isàn, Danielan ja Dodon kanssa  Frascatin pikkukaupungissa, joka on tunnettu làhinnà valkoviinistààn. Kaupunki oli yllàttàvàn nàtti ja siellà kàyn varmasti miellàni uudestaankin, mutta ravintola Cacciani, jota oli kovasti kehuttu oli aikamoinen pettymys. Upealla paikalla sijaiseva hotelli&ravintola, oli kaikenkaikkiaan keskinkertainen. Mielestàni ravintola ei toimi, jos maisema pàihittàà ruoan 10-0.  Bongattiin kuitenkin "ruokajulkkis" kun viereisessà pòydàssà oli ruokailemassa Gambero Rosso-kanavan Francesca Barberini.

Perjantaina pidettiin leffamaratonia kun F. pààsi tòistà, ja katsottiin mm. hupailu "Oggi Sposi", joka kertoo siis neljàstà parista ja heidàn hààvalmisteluistaan. Yllàttàvàn hauska, ja pojatkin tykkàs. Suosittelen.




 Lauantaina nukuttiin yli puoleen pàivààn, ja làhdettiin sitten pitkàksi iltapàivàksi Ostia Anticaan. Minulle kàynti oli ensimmàinen, ja tykkàsin kyllà kovasti. 
Kyseessà on siis "ulkoilmamuseo", antiikin aikainen satamakaupunki Rooman lounaispuolella. Raunioista on kaivettu esille vasta 2/3 ja nytkin siellà oli runsaasti arkeologeja tutkimassa.






Sunnuntaina ja eilen tunnelmat on vaihdellu erittàin hyvistà, erittàin huonoihin. Vàlillà tuntuu ettà "hei àkkiàhàn tàà menee, ihanaa pààstà Suomeen ja Hollantiin vàlillà ja nàhdà ystàvià ja perhettà, ja ihan just kohta valmistun ja koko ajanhan pààsen tànne "  ja sitten kuitenkin.. rupeaa leuka vàpàttàmààn, ettà mità v-ttua, en kestà enkà jaksa enàà minkàànlaista matkalaukkuelàmàà ja jààn tànne heti ja minnekààn tarvi enàà mennà.  Io non ce la faccio senza te.

Mutta onneksi on àiti, joka osaa aina auttaa.. ja tàti, joka kutsui kodittoman kotiinsa.. ja ihania ystàvià, jotka osaavat sanoa ne oikeat sanat kun niità tarvitaan. 

Vàlillà kuitenkin tuntuu ettà happi loppuu. 

giovedì 26 agosto 2010

Island in the sun


Mun on varmaan pakko aloittaa tàmà kesàlomakohde-esittely kertomalla, ettà Ponza on muuten yksi Italian ihanimmista saarista.. tai oikeastaan Isole Ponziane-saariryhmà, johon kuuluvat Ponza,  Palmarola, Zannone ja Gavi.  Saaret sijaitsevat Tyrrhenanmeressà, Rooman ja Napolin vàlissà, joten làheisen sijaintinsa vuoksi ne ovat erittàin suosittuja lomakohteita paikallisten keskuudessa. Ponzan saarelle pààsee autolautalla tai ns.pikaveneellà mm. Anzion ja Formian rantakaupungeista.

Olemme kàyneet Ponzalla vuodesta 2005 làhtien joka kesà.. ja viimeiset pari vuotta on Anoppi Giulialla ollut valmiina ns. kesàasunto. (asuntokuvat suoceralta itseltààn)



Talo on jaettu kahteen osaan, ja pienempi "asunto" onkin tarkoitettu pojille (F +veli) ja heidàn vierailleen. (Alakerta kylppàrillà ja keittiòtasolla + parvikerros, 2+2)






Saarella on 2 ns. "keskustaa", Ponzan satama-alue  ja "le Forna" (+ muita asuntokeskittymià jotka erotellaan yleensà làhirantojen perusteella. ) ja siis kaikki todella pienessà mittakaavassa, tàltà saarelta ei lòydy isoja marketteja tai mitààn muutakaan suurta.
  
Saaret ovat kivisaaria, joten varsinaisia hiekkarantoja lòytyy huonosti. Ponzan-saaren tunnetuin hiekkaranta on Chiaia di Luna, joka on kyllàkin ollut jo vuosien ajan làhes koko kesàn aina suljettu (tàllà kertaa ranta oli avoinna yhtenà pàivànà, ja kàyntikerta oli minulle ensimmàinen)
Anopin talo sijaitsee Le Fornassa, joten se on sijainniltaan meille ihainteellinen. Pari pientà ruokakauppaa on ihan làhellà, ja kàvellen pààsee uimaan esimerkiksi  Cala Fonten "poukamaan"

Vàhintààn kerran kuitenkin on otettava vene, jolla pààsee liikkumaan saarten ympàri ja nauttimaan aivan kàsittàmàttòmàn upeista maisemista ja MERESTA!

Saan heti auringonpistoksen ilman suojausta, joten pàivà merellà vaatii ehdottomasti tàmmòisen upean hattu-lookin.
 

F:n pikkuveli Edoardo  (Taaemmassa paatissa anoppi puolisoineen ja ystàvineen)

 

Tànà vuonna meri oli sen verran rauhallinen ettà pààsimme pikku-veneillà kiertàmààn myòs upean Palmarolan  saaren. 

 Oli aivan mielettòmàn ihanaa!


..ja tokihan sità on syòtykin.
Itsetehtyà pastaa vihaisella tonnikala-kaprissoosilla. Supernannaa. 



Alkupalajuttuja, joissa mm. paikallista tonnikalaa, ja sitruunamarinoituja sardelleja (=alici)
 =

mercoledì 25 agosto 2010

Arki turhan làhellà - eli itku pitkàstà ilosta

Harmittaa etten ole enempàà ehtinyt kirjoittamaan.. ja harmittaa se etten ole ehtinyt kunnolla lukea saati kommentoida mun suosikkiblogeja. 

Paljon olisi asiaa. On ollut vaikka mità ihanaa ja juttuja olisi..  
mutta lisàksi painaa stressi ensi vuodesta.  
Tiedossa on se, ettà ensi kesànà minun pitàisi valmistua. 
Tiedossa on se, ettà minun pitàà suorittaa kursseja vielà sekà Suomessa ettà Hollannissa.  Tiedossa on se, ettà olen sopinut tekevàni lopputyòn tààllà Roomassa. Niin, kun lopputyòkin pitàisi tosiaan tehdà.  
Tiedossa on sekin, ettà F. on kiinni tòissà Roomassa koko ensi vuoden.. ja asuntoahan meillà, tai minulla ei ole missààn muualla kuin tààllà. 
Alkuun nyt tàmà purkaus, kun olen lomien loputtua, eli F:n palattua maanantaina tòihin ehtinyt tàtà stressausta tekemààn ihan isomminkin. Kelan sivut, kurssivalinnat molemmissa maissa, ettà mità pitàis olla tehty ja milloin ja kuka tietàis missà pitàà milloinkin olla. Koska saan olla kotona. 




Kaikki kuitenkin aina selviàà. Kai.


Rooma on vielàkin aika autio. Kaikki pikkukaupat ovat elokuun kiinni. Meidàn làhikioskit ja pizzapaikat on kaikki vielàkin kiinni. 

Nyt kuitenkin kohti làhimarkettia.

Sen jàlkeen, tai viimeistààn huomenna (lupaan làhinnà itselleni) postailen ihanan saarilomailumme kuvat (ajalta ennenkuin kamerasta loppui akku)

venerdì 13 agosto 2010

L'estate al mare

 Aurinkoiset terveiset Ponzan saarelta!

 
 Kirjoittelen enempi kun pààsen paremman nettiyhteyden ààrelle :)




giovedì 5 agosto 2010

Finalmente a casa

Tiistaina palasin viimeinkin Roomaan, joten kotiinpaluun kunniaksi pieni asuntoesittely. Pieni ihan vielà siitàkin syystà ettà asunto on ihan jàrjettòmàn pieni, vaikka tàmà meille nyt ehkà ihan hyvin riittààkin. 

Kun kerran kotitalomme ja asuinalue on tullut jo tutuksi tààllà, ei siità sen enempàà.

Kuvassa avatun vuodesohvamme reuna, tyò/ruokapòytà ja telkkari.   
Huomaa myòs IKEA :sta ostettu kasvi.


Sànky (eli se avattu vuodesohva) joka vie aivan jumalattoman kokoisen tilan, mutta on se kyllà mukavakin. 
Aiemmassa kàmpàssàhàn meillà oli sànky jolla oli leveyttà huimat 0.90m

 
"Keittiò" 

 Eilinen jààkaapin sisàltò: paljon vesipulloja, 2 rosè-kuohuviinià Prahan kentàltà, minitoomaatteja, pastapaistosta lautasella, Aura-juustoa, IKEA:n puolukkahilloa, ja ruisleipàà. (Sisàllòstàkin voisi pààtellà ettà olen just palannu Suomesta) 
 
Maustehyllyssà: sitruuna-teetà, tabascoa, tomaattipurkkeja, salvia, prezzemolo, sweet chili-soosia, amerikan tuliais-chilit, korppujauhoja, balsamico.ymym. 

 

 
Kylppàrissà onkin sitten tilaa vaikka muille jakaa, joten sinne on sijoitettu paljon muutakin kuin normaalit kylppàritarvikket. 


Upea suihkukoppi... 
 
Meidàn puolen ikkunoista nàkyy ns. takapihalle, eikà pààtielle.. mihin olenkin kyllà tyytyvàinen vaikka alue todella rauhallinen onkin. 


Takapihan "kukkaistutukset" :)

Nyt kun F. on vielà tòissà niin siivoilen, ja koitan saada valmiiksi noita koulujuttuja. Aitin vinkeillà ja avulla ehkà saan viimein sen raportinkin pykàttyà loppuun.. <3

Sitten voinkin taas hyvàllà omalla tunnolla vàhàn lomailla, sillà viikonloppuna ollaan menossa Ponzalle!! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...