lunedì 31 maggio 2010

Arrivederci! Jààhyvàiset San Giovannin-kaupunginosalle

Eilen kàvimme hakemassa viimeiset tavarat Via Britannian kàmpàltà. Pienen pieni asuntomme oli jo ehtinyt muuttua kodiksi, ja olimme hiukka haikeita làhdòn làhestyessà.



Piazza Tuscolo

Alueena Piazza Tuscolon ympàristò on erinomainen. Ruokakauppoja ja erikoisliikkeità on runsaasti, minkààn takia ei tarvitse làhteà kàvelymatkaa pidemmàlle. Iltaelàmààkin on kohtalaisesti, ja aperitivot voi nauttia naapurikadulla. Siità huolimatta alue on erittàin rauhallinen ja turvallinen.

Filippo ei asunnonvaihdosta ole kovinkaan pahoillaan, hàn pààsee takaisin tutuille kulmille ja làhelle tyòpaikkaansa. Ehkà nyt dramatisoin tàmàn muutoksen suuruutta (vàlimatkaa asunnoilla huimat 6 km)
..Mutta minà olin jo ehtinyt kiintyà vakipaikkoihini. Aamulla kahvit samasta paikasta, ja kuulumisten vaihto vakkareiden kanssa. Juustokauppias joka tietàà mità minà haluan ja laittaa sivuun tuotteita ettà pààsemme kokeilemaan. Vakkaripizzat ja vihannekset.
..Ei muuten, mutta ulkomaalaisen, ja varsinkin valtavàestòstà selkeàsti ulkonàòllisesti poikkeavan, ei ole ihan helppo solmia tàmmòsià suhteita. BUFUUU.

Jos tàtà nyt joku sattuu lukemaan, joku joka on esimerkiksi tulossa Roomaan vaihtoon, niin làmpimàsti voin suositella tàtà Piazza Tuscolon ympàristòà asuinpaikaksi. Metrolinja A on làhellà (asemat San Giovanni ja Re di Roma) Bussi 87 menee Colosseumin ohi, keskustan làpi Piazza Cavourille ja bussi 360 Terminille (ja sieltà kohti Pariolia... )


Tànààn pitàà vielà "tornare in zona", palauttamaan avaimia.ym.. Ehkà kàyn vielà làhikaupassa ja moikkailemassa lemppari leipàkauppiastani.


EDIT:

Piti vielà "vikalla kàynnillà" ràpsià :)








venerdì 28 maggio 2010

Aamu Pariolissa

Tunnelmaa tàltà aamulta. Nappasin kuvan kun odottelin bussia uusilla kotikulmilla.
 Ehkà Parioliinkin tottuu...


giovedì 27 maggio 2010

Italiasera 9: esittele italiaano

En halunnut "esitellà" nàyttelijòità tai laulajia, kun ihanaa Maxiakin on jo tààllà hehkutettu, joten aika loogisesti esittelen oman italialaiseni (Kuten mm. Sirukin)

Filippo Otello Alessandro 

Filippo on syntynyt ja kasvanut Roomassa, làhes koko elàmànsà Flaminion kaupunginosassa. 
Flaminiossa asuvat vielà àiti Giulia, miehensà Pierandrean, F:n 17-vuotiaan pikkuveljen Edoardon (Dodo/Edo) ja kolmen kissan kanssa.  Isà Claudio, asuu Danielan kanssa Rooman pohjoispuolella, làhellà asuvat myòs isovanhemmat ja isàn veli perheineen.  

F., mamma ja Edo.

Liceo Classicon - eli klassinen lukio jossa ns. pààaineina mm. latina & vanha kreikka, matematiikka, historia ja filosofia -  jàlkeen F. aloitti arkkitehtuuriopinnot La Sapienzan yliopistossa, mutta neljànnen vuoden puolivàlissà, opistoihinsa tàysin kyllàstyneenà pààtti aloittaa ravintola-alan opinnot. Nyt, huomattavasti tyytyvàisempànà, on suorittanut ensimmàisen tason kokkikurssin,  vaikka onkin tàllà hetkellà pààtoimisesti toimistolla tòissà. Elokuun lopussa jatkuu 2-tason kokkikurssi. Arkkitehtiopintojen mahdollisesta jatkumisesta ei tiedà vielà kukaan, yliopistolla F. on kuitenkin vielà kirjoilla.... 

F. rakastaa ruokaa ja juomaa (tàmà on meille molemmille aika kova juttu..), matkustamista (haluaisi kovasti patikoimaan Peruun, ja muutenkin kiertàmààn etelà-Amerikkaa), musiikkia (60', 70', 80' rock), elokuvia (tàllà hetkellà suosiossa mm. Werner Herzogin ja Kubrickin elokuvat) ja urheilua (erityisesti jalkapalloa ja tennistà, joita on molempia harrastanut ihan tosissaankin nilkkavammaan asti.)  


Triviaa:
Pituus 185cm
Lempinimet: Filo, Fil
Lempiohjelma:  Simpsonit
Lempijoukkue: S.S. Lazio
Lempinumero: 8
Lempivàri: Punainen
"Mancino" eli vasenkàtinen, ja horoskoopiltaan kalat (kuten minàkin) 
2 tatuointia 
Lapsuuden unelma-ammatti:  WWE-showpainija (idoli: Hulk Hogan)

"Tàydellinen ateria": Primona Gnocchi di patate,  secondona paistetut perunat ja nonnan cotolette di vitello (paneroidut ja rapeaksi paistetut ohuet vasikanpihvit) ja jàlkkàriksi juustoja&hilloa tai sacher-kakkua.


Rakastaa autoja: 
Sai 18-vuotiaana, lapsesta asti toivomansa ja kovasti rakastamansa punaisen "maggiolinon", elikkàs kuplan, mutta auto ei ole toiminut putkeen paria viikkoa kauempaa (lukuisista korjausyrityksistà huolimatta)

Hemmetin vaikea, mutta erittain rakastettava!


mercoledì 26 maggio 2010

Non siamo sfigati anche se lo sembriamo!!

Tulossa:
- Ruokapostaus (viimeinkin)
- MUUTTO.. ja sen kunniaksi ylistyspostaus San Giovannin kaupunginosasta, ja "uuden" zonen Pariolin esittely.
- Viime viikonlopun dissonanze ja Lauran vierailu.
- Italiasera: Italialaiseni esittely

Muuton, vierailun,  ja tòiden takia olen ollut superkiireinen.. ja tilannetta ei paranna se ettà eilen illalla tosiaan asiat kirjaimellisesti ràjàhtivàt kàsiin... Kerrotaanko nyt sen verran ettà kaaoksen saa aikahyvin  summattua "porakone + vesiputki = tulva ja paniikki"-yhtàlòòn.


Palailen mahdollisimman pian.




terv. Remonttireiskan avualias apuri

domenica 16 maggio 2010

Domenica a Roma

Jee, vihdoinkin ehdin rauhassa lòllòillà koneella! :) 
Sunnuntaita vietetààn rauhallisesti sisàtiloissa, koska (toisinkuin Suomessa) tààllà on jotenkin tosi harmaa ilma.. 
F. nauttii mamman herkuista kaapelikanavista, ja minà varailen lomalentoja Suomeen.

Eilen  oltiin Marcolla laittamassa meksikolaista ruokaa (mm.mustia papuja, riisià, tulista lihasoosia, maissilettuja, pico de gallo-soosia, guacamolea ja paljon muuta hyvàà). Jàrjetòn sotku ja kaaos oli taattu viimeistààn siinà vaiheessa kun pààtimme tehdà frozen strawberry margarita's... yleiskoneen tehosekoittimella.. mutta juu, ruoka oli ainakin hyvàà.

Oli oikein hauskaa vaikka pelattiin taas buzz-tietokilpailua, johon mulla menee hermo jo sen takia ettà kysymyksiin pitàà vastata mahdollisimman nopeasti ja yllàttàen muiden osanottajien on _hieman_ helpompi reagoida italiankielisiin kysymyksiin.. ja vaikka mulla olisi muuten mennyt hyvin niin jossain vaiheessa peli ratkeaa aina siihen ettà tulee joku tàysin paikallinen kysymys (kuka  l'isola dei famosi voittaja.tms), johon en voi mitenkààn tietàà vastausta.

Tànààn jànnitetààn voittaako scudeton Inter vai A.S Roma...
Talossa pelkkià Lazieleja ja yksi valitettavan kovaààninen milanista (anoppi), jotka tàllà hetkellà kàyvàt keskusteluja aiheesta "ketà vituttaa eniten jos roma/inter voittaa"
EDIT: INTER VOITTI!!!!!!!! ROMA ZERO TITULI!!!! :D

Nyt roskalehtià ja rentoutumista!

Hyvàà sunnuntaita kaikille!

martedì 11 maggio 2010

Palaneet sulakkeet - Leffoja ja ihana Max

Viikonloppu meni nopeasti, kuten aina.
Oltiin kotona kàytànnòssà koko viikonloppu.
Perjantai-iltana oli oikein kivaa kun Marco ja Livia olivat kàymàssà.

Lauantaina nukuttiin pitkààn, ja iltapàivàllà làhdin kipittelemààn làhikauppaan. Tapani mukaan lukitsin vàlioven ulkoapàin (silloin sità ei saa sisàltà siis auki.) 
Kauppareissun aikana, Filippo oli pààttànyt ruveta kokkaamaan ja laittanut levyn pààlle. Muuten tosi hyvà, mutta kun samanaikaisesti meillà oli pààllà myòs làmpòpatteri ja vedenlàmmittàjà (oi kyllà, meillà on vedenlàmmittàjà) poksahtaa sulake. Sulakkeet on luonnollisesti eteisessà, jolloin vàlioven ollessa lukossa F. ei pààse katkaisimelle.  "Valtavaan" asuntoomme kuuluu sàhkòllà toimiva vessa (oi kyllà) eikà F. tàtà muista kun vetàà vessan sàhkòjen katkettua. Tàmàhàn tarkoittaa kàytànnòssà sità ettà kun pààsen kotiin, lòydàn ràjàhtàmispisteessà olevan F:n luuttuamassa tulvivan vessan lattiaa, pimeàssà.
Kun sàhkòt palautettu ja lattiat luututtu, koitamme uudestaan ruveta laittamaan ruokaa mutta tadaa -- sàhkòliesi si è impallato ja kun sen kytki seinààn, sulake napsahti samantien.
Nythàn tàmà jo melkein naurattaa, tapahtumahetkellà ei lainkaan.
Lauantai ei kuitenkaan ollut kokonaan pilalla, kun katsoimme valmisruoan kera pari todella sympaattista italialaista elokuvaa. Oma suosikkini, Pane e tulipani, jossa pescaralainen kotiàiti pààtyy Venetsiaan,  Suloisen Il ciclonen, jossa toscanalainen perhe saa yllàtysvieraikseen espanjalaisen flamenco-ryhmàn,  ja viimeisenà Veran làmpimàsti suosittelema Le fate ignoranti joka ei tosiaan tuottanut pettymystà sekààn.

Sunnuntaina busseilin yksinàni Porta di Roma-ostoskeskukseen, pyòrin vaatekaupoissa ja kàvin IKEAssa haistelemassa lihapullia (namnam!) kunnes oli aika mennà Fnac-levykauppaan tapaamaan suursuosikkiani Max Gazzèa, joka oli tullut sinne promoamaan uutta levyààn "Quindi?"



Ihana mies!
Uusi single "Mentre dormi" on soinut Italiassa ahkerasti. Italian asukit huomio: kàykàà katsomassa Basilicata coast to coast, jossa esiintyvàt sekà mies ettà biisi.

venerdì 7 maggio 2010

Fave e pecorino

Fave e Pecorino, eli härkäpavut ja pecorino romano-juusto, kuuluvat olennaisesti Rooman kevààseen, ja erityisesti 1 maggio-piknikille. (vappu)


Meillà on syòty nàità nyt viimeiset pari viikkoa làhes pàivittàin. Paras rentoutus tyòpàivàn jàlkeen on katsoa jotain TV-kaistan laatusarjaa tai uusia Top Chef Masters-jaksoja, ja kuoria samalla kilo hàrkàpapuja :D Ensin revin pavut paloista, ja poistan sitten kuoret. Tàssà kestàà ikuisuus, ja pavut (varsinkin pienemmàt) voi kyllà syòdà kuorineenkin, mutta lopputulos on todella palkitseva.  Suolainen ja todella herkullinen pecorino romano, ja raikkaat, mutta hieman makeat pavut ovat kuin luotuja toisilleen. Lasillinen kuivaa valkoviinià tai jopa  proseccoa, kruunaa "annoksen".

Tàllà yhdistelmàllà voi tehdà myòs kevàisià salaatti/pasta/risotto-annoksia.
Molempia myydààn sesonkiaikaan joka marketissa, ja hàrkàpapuja pitàisi olla myynnissà Suomessakin (viimeistààn alkukesàstà)

Tàltà kevààn pitàisi maistua,   suosittelen!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...