sabato 25 luglio 2009

Sabato mattina

Ciaoo
Ollaan vielä Roomassa. Ihanan kuuma.
Laitan vaan pikapäivityksen kun pitää pakata ennenkuin lähdemme ajamaan kohti Formiaa ja sieltä laivalla kohti Ponzan saarta.

Mut nyt pakkaamaan, ja sit ainakin viikoksi saarelle, ilman nettiyhteyksiä.

martedì 21 luglio 2009

Check in - Done




Lento
Helsinki - Rome
23.7.2009
AY781, 07:55

Status:
Lähtöselvitys tehty

lunedì 20 luglio 2009

KukaMikäMiksi?

EDIT: 10.05.2011

Kuka?
Elisa. 24 vuotta. Helsingissä syntynyt, ex-savolainen Kotkalaisilla vanhemmilla.


"On niitä jotka jäävät ja toisia jotka lähtevät. Kukin saa valita itse, mutta on valittava ajoissa, eikä koskaan saa antaa periksi. "
Tove Jansson
Sivuosassa Filippo aka. F. , roomalainen arkkitehtiopiskelija kokki ja toimistotyöläinen "tauolla" arkkitehtuuriopinnoista ;)


Mikä blogi?
Roomaan paluun lähetessä ajattelin aloittaa tämän blogin, jossa itselleni kirjoitan ylös tapahtumia, tutuille kuulumisia ja muille kiinnostuneille Roomasta ja fin/ita-suhteesta.

Miksi Italia?
Olin 2004 kesällä Roomassa hyvän ystäväni luona, jonka olin aiempana kesänä tavannut kielikurssilla. Ystävättäreni esitteli minulle vanhan koulukaverinsa, Filipon. Oltiin molemmat lukiolaisia ja välimatka vaikutti turhan pitkältä; Ennen joulua oli jo kuitenkin selkeetä että ei tää nyt ole tähän jäämässä. F. tuli Suomeen maaliskuussa 2005 ja siitä lähtien matkustettiin kuukausittain Italia-Suomi väliä. Kesän 2005 olin Italiassa kokonaan ja kun abivuoden kurssit oli about saatu kuntoon niin muutin lukuloman alussa heti Roomaan. Tein satunnaisia lastenvahtihommia, "opiskelin kieltä".ym. Asuttiin välillä vuokralla ja välillä F:n mammalla. Monien vastoinkäymisten ja F.n perheen nihkeän suhtautumisen (+ oman italiantaidottomuuteni) takia palasin Suomeen vuoden 2006 lopulla.

Kevät 2007 kaukosuhteiltiin taas, tein Suomessa töitä, jotain kursseja ja pääsykokeita. Pääsin syksyllä aloittamaan silloisessa EVTEKissä European Business Administration- double degree ohjelmassa. Olen ns. Dutch link-ryhmässä eli toinen BBA-tutkinto tehdään Amsterdamissa. Hollannissa lukukaudet 1, 4 ja 8 eli 1. vuoden syksy, 2.v kevät ja 4.vuoden kevät. Suomessa 2., 3. ja 7. eli 1.v kevät, 2.v syksy ja 4.v syksy ja kolmas vuosi on työharjoittelua jossain kolmannessa maassa, minun tapauksessani Italiassa.

Nyt kesällä 2009 Blogin perustamisen aikoihin oli siis vuoden työharjoittelu alkamassa Roomassa ja kaukosuhteilu taas päättymässä, kun tapaamisesta oli kulunut 5 vuotta. Tässä vaiheessa olen jopa viimein oppinut sen italian kielen kohtuu hyvin, olen suht väleissä Italian mamman kanssa ja rakastuneempi kuin koskaan italialaiseeni.

2011:
Olen valmistumassa (toivon mukaan) kesällä Hollannista ja siirtymässä pysyvästi Roomaan. 



Tässä nyt vastauksia yleisimpiin kysymyksiin mitä mulle on lähetetty suoraan ja kommentteina ja editoin tätä tarpeen mukaan.

domenica 19 luglio 2009

Tyttömäiset asiat

Haaste Stazzyltä.

1. Kuinka kauan tarvitset aamulla aikaa laittautumiseen?
- Riippuu aamusta. Kahviin ja lehteen kuluu huomattavasti enemmän aikaa kuin naaman laittamiseen. Sanotaanko niin että jos on puoli tuntia lähtöön niin ehdin vielä suihkuun, eli aika pikaisesti olen valmis. Jos on jotain erityistä niin sit menee ehkä hetki kauemmin.

2. Tyttömäisin tapasi?
- mmm. meikkaus?

3. Lempihajuvesi?
- Vaihtelee. Tykkään aika monenlaisista mut yleensä joku tyttömäinen sitrustuoksu. Tällä hetkellä kyllä käytössä Coco mademoiselle, Valentino ja DKNY Red Delicious

4. Monetko kengät omistat?
- En mitenkään hirveen monia. Lenkkarit, parit converset, parit ballerinat, ehkä yhdet max kahdet korkkarit ja sit jotain varvassandaaleja.


5. Käytkö kirpputoreilla?
- Käyn kun on tilaisuus.

6. Ajatko isin ostamalla autolla?
- Jos ajan autoa niin se on joko miehen, isän tai isäpuolen.

7. Nauhoitatko Salatut Elämät?
- En. Hyiyi. Katson kyllä satunnaisesti Sturm der liebe-saippuaa :D

8. Päivittäiset kauneus -rutiinisi?
- Naaman, hiusten ja hampaidenpesu. Naaman rasvaus

9. Kuinka usein ostat uusia vaatteita?
- En kovinkaan paljon. Mulla on samanmallisia t-paitoja joka värissä, samoin neuletakkeja ja ne on mulla aina käytössä.

10. Hesari, Seiska vai Cosmopolitan?
- Helppo. Hesari.

11. Onko seinälläsi yhtään miespuolisen henkilön kuvaa?
- F:stä löytyy, pikkuveljistä, kummipojasta ja parista muustakin miespuolisesta kaverista.

12. Millainen on vaatekaappisi?
- Mulla ei tällä hetkellä ole vaatekaappia. Vaatteet varastoissa ja noissa parissa matkalaukussa/kassissa

13. Entä karkkihyllysi?
- Ei löydy, oiskin.

14. Panostatko sisustukseen?
- Ehkä panostaisin jos olisi joku pysyvämpi asunto. Tällä hetkellä en.

15. Oletko porukassa yksi pojista vai kikattava huomionhakuinen tyttö?
- No toivottavasti en kumpikaan.

16. Alusvaatemakusi?
- Edullinen. peruspikkareita ja lindex/hennes rintaliivejä. Ongelmaa aiheuttaa lähinnä se että harvoin löytyy kivoista malleista kokoja.

17. Onko mätsäys tärkeää?

- ???

18. Lukeeko Facebook -tiedoissasi harrastuksena shoppailu?
- EI :D


19. Entä lempiohjelmana Sinkkuelämää?

- On se siellä pitkässä listassa mukana kyllä (Kärjessä C.S.I. ja Boris)

20. Millainen on ystäväpiirisi?
- Laaja, täynnä toistaan huipumpia tyyppejä.

21. Vietättekö tyttöjen iltoja?
- Lasketaanko olut ja juoruaminen "tyttöjen illaksi"?

22. Mikä biisi soi tällä hetkellä?
- PMMP: Oo siellä jossain mun

23. Otatko aurinkoa, käytkö solariumissa, tyydytkö itseruskettaviin vai menetkö valkoisena kesät talvet?
- Hienot naiset ei rusketu, haha.


24. Penkkiurheilu on asia mitä et yksinkertaisesti pysty käsittämään?
- Katson mm-jääkiekkoa jos Suomi on finaalissa. Normaalioloissa vaan S.S. Lazion pelit, joko livenä tai telkkarista. Tietysti myös mm-jalkapallo jos Italia pelaa.

25. Unelmasi olisi työskennellä vaate- tai kenkäkaupassa, sisustussuunnittelijana, muotisuunnittelijana, lentoemäntänä tai pr-hommissa?
- Näistä todennäköisin olisi pr-homma. Sisustussuunnittelijana olisin mielelläni.


26. Hiustuote mitä ilman et pystyisi elämään?

- Shampoo.

27. Käytätkö samoja vaatteita arkena ja viihteelle lähtiessä?
- Riippuu ihan täysin siitä arkivaatteesta.

28. Tykkäätkö timanttikorvaisista näteistä pojista, epäsiisteistä rokkareista vai maailmaa mielenosoituksilla parantavista hipeistä?
- ööö?


29. Kuinka paljon omistat vaatteita?

- Tuntuu etten tarpeeksi, en ainakaan töihin sopivia. En varmaan suhteellisesti paljonkaan, pari kassillista arkivaatteita vaan, mutta sitten kyl mulla jossain varastossa pari jätesäkkiä on.

30. Käytkö manikyyrissä/pedikyyrissä?
- En käy, enkä lakkaa kyllä kotonakaan ikinä. Kynsilakat haisee pahalle ja poistoaineet vielä karmeemmalta.

31. Käytätkö koruja?
- Korviksia paljonkin, muuten en mitään muuta kuin sormusta.

32. Onko suklaa apu ongelmaan kuin ongelmaan?
- Paitsi paino-ongelmiin.

33. Jutteletko parhaalle ystävällesi päivittäin?
- Kyllä.

34. Teetkö heräteostoksia?
- Valitettavasti useinkin, yleensä jotain syötävää.

35. Oletko koskaan ollut seksikutsuilla?
- En, mutta ollaan joskus tyttöjen kanssa meinattu järjestää. As in tuote-esittelykutsut , ei mitkään parinvaihtobileet :D

venerdì 17 luglio 2009

Asunnon metsästys

Kuulostaa niin nihkeeltä se sen yliopiston kämppäjärkkäily että päätin ruveta selvittelemään kuinka vaikeeta se kämpän löytäminen omatoimisesti nyt sit oliskaan.
Aiemmasta kokemuksesta viisastuneena jätin rakkaan Flaminion/Pariolin sekä oman asunnon saamisen haaveisiin, ja rupesin selvittelemään mahdollisuuksia huoneeseen jaetussa asunnossa tai jopa monolocaleen/studioon. Kävin tällä viikolla läpi lukemattomia, toinen toistaan mahdottomampia asuntoilmoituksia. Roomassa pyydetään helposti jaetusta huoneesta 350€. En missään nimessä aio maksaa semmoista summaa jos joutuisin jakamaan huoneen jonkun tuntemattoman kanssa (tai no äkkiäkös siinä tutuiksi tullaan.... )
Laitoin kuitenkin oman ilmoituksen, jossa lyhyesti selostin tilannetta (expateille englanniksi ja mm. easystanza.it-sivustolle italiaksi) ja laitoin esim että haluan oman huoneen tai studion ja olen valmis maksamaan max. 500€.
Olen saanut viimeisen vuorokauden aikana lukemattomia sähköposteja, osa potentiaalisia ja osa täysin mahdottomia (ei, en halua jakaa asuntoa yli 40-vuotiaan miehen kanssa joka koittaa laittaa mulle joka suunnalta viestiä ja on jo löytänyt minut myös fb:sta) Jo nyt kuitenkin vaikuttaa siltä että olen valintani tehnyt. Olen vielä ensi viikolla, kun nyt paikalle pääsen, menossa tapaamaan yhtä kivan oloista hollantilaistyttöä joka etsii kahta kämppistä ja sitten sitä tän hetkistä ykkösvaihtoehtoa. Oma studio. Pieni ja aika ruma. Mutta oma ulkoovi, oma kylpyhuone, oma keittonurkkaus. Kalusteita ja Internet. Hyvä sijainti ja sisältää myös pyörän :D hinta 500€, eli paljon mutta Rooman hinnoissa löytö. Yksityisyys priceless.

Tältä näyttäisi mahdollinen kotikatuni ensi vuodelle...



Visualizzazione ingrandita della mappa


BTW..
Eilen tuli 5 vuotta täyteen siitä kun ensimmäisen kerran matkustin Roomaan ja tapasin ton isonenän. Äkkiä menee aika. <3

lunedì 13 luglio 2009

E + F



Mitkä ovat toiset nimenne?

Aili Maria ja Otello Alessandro

Kuinka vanhoja olette?

Molemmat 22, 23, 24.

Miten kauan tunsitte toisenne ennen kuin aloititte seurustelun?

Me tavattiin heinäkuussa 2004 Italiassa, F.n kotona, kun olin tapaamassa roomalaista ystävätärtäni, jonka vanha koulukaveri F. on. Mun mielestä se juttu oli samantien siinä, mut oltiin lukiolaisia molemmat ja välimatka pitkä. Suomeen palattuani oltiin lähinnä sähköposti/meseyhteyksissä, ja molemmilla oli omat säätömme. F. kuitenkin oli saman vuoden jouluun mennessä tajunnu että ei se nyt voi elää ilman minua ;)


Kuka pyysi ketä ulos?
Ei kumpikaan.


Kumman sisaruksia näette enemmän?
Noh, asuin F.n ja sen veljen kanssa melkein vuoden joten Dodino on kuin oma veli mulle. Mun veljiäkin F. on kyllä ehtinyt näkemään runsaasti.


Onko teillä yhteisiä lapsia?
Ei vielä. Mulla on aina kauhea vauvakuume... mut vielä ei tosiaan sen aika.


Entä lemmikkejä?
Ei, eikä tule.


Mikä tilanne on teille vaikein pariskuntana?
Kaukosuhteilu on ollut aika vaikeaa.. ja olosuhteet aiheuttaneet muutenkin ikäviä tilanteita.


Kävittekö samaa koulua?
Ei.

Oletteko kotoisin samasta kylästä?

Nej. Olen Helsingissä syntynyt ja Kuopiossa kasvanut, Kotkalaisilla vanhemmilla. F. on paljasjalkainen Roomalainen.


Kumpi on älykkäämpi?
Vaikka ehkä aika tasoihin menee niin F. on ehkä meistä se älykkäämpi ja lisäksi tietää paljon esim. (Italian) historiasta ja maantiedosta, latinasta&kreikasta, sekä loputtomasti urheilusta ja autoista. Mut sitten on asioita mistä mä tiedän aika paljon, ja kertoilen sitten F:lle niitä juttuja. :)


Kumpi on herkempi?
Vaikka F. nyt onkin aika herkkis niin päihitän sen silti kyllä kevyesti. Itken helposti ja paljon, olen todella tunteellinen, ja herkkä.

Missä käytte yhdessä eniten syömässä ulkona?

Roomassa meidän lemppari on Mandarin kiinalainen, jos halutaan syödä ns. hienosti. Pizzaa käydään hakemassa aina jostain "pizza al taglio"-paikoista. Mut melkein aina syödään kotona kun molemmat tykätään laittaa ruokaa.


Mikä on kauimmaisin paikka, jonne olette yhdessä matkustaneet?
New York.


Kummalla on hullummat eksät?Menee tasan.


Kummalla on pahempi temperamentti?
Mulla kilahtelee aika usein, ihan turhista syistä. F. ei räjähdä kauhean usein, mut sillon se räjähtää sit kunnolla, ja hyvästä syystä (lue: minä) :D

Kumpi laittaa ruoan?

Tasan menee. Molemmat tykätään kokkailla. Kummallakin omat bravuurinsa.


Kumpi on sosiaalisempi?
Vaikea sanoa. F. on italialaiseksi todella epäsosiaalinen ja minä, varsinkin oikeassa seurassa erittäinkin sosiaalinen. Mutta menee vissiin siitä huolimatta tasan, koska joissain tilainteissa olen todella ujo.

Kumpi on siisteysintoilija?

Ei kauheesti kumpikaan, mut F. on kyl tarkempi.


Kumpi on itsepäisempi?
Molemmat ollaan helvetin itsepäisiä.


Kumpi vie suuremman osan sängystä?
F. vie ku se on isompi :( mut vien suhteessa kokoon ehkä enempi.

Kumpi herää aikaisemmin?

Jos ei ois menoja niin nukuttais molemmat vaikka maailman ääriin.

Missä ensimmäiset treffinne olivat?

Me ei olla koskaan oltu treffeillä... Mentiin ekan kerran yhdessä syömään ulos heti kun oltiin tavattu.

Kummalla on suurempi perhe?

Mulla on neljä pikkuveljeä, F:llä yksi. Minä olen perheeni kanssa varmaan läheisempikin kyllä ja lasken esimerkiksi tätini ja kummipoikani perheeseen.

Saatko usein kukkia?

Oon pari kertaa saanu, mut aika nihkeesti kyllä.

Kumpi on mustasukkaisempi?

Ollaan molemmat ihan hyvin. Minä varmaan enempi, tai sit toi vaan peittelee paremmin.

Kuinka kauan kesti, ennen kuin suhteesta tuli vakava?

Siitä asti F. tuli Suomeen maaliskuussa 2005. (Tavattiin siis heinäkuussa 2004, eli n. 8kk tapaamisesta)

Kumpi syö enemmän?

Me syödään saman verran... eli suhteessa kokoon minä syön ihan todella paljon liikaa.


Kumpi pesee pyykit?
Vuorotellen. Minä pesen kyllä enempi pyykkejä kun F. siivoaa muuten.


Kumpi on parempi tietokoneiden kanssa?
Minä varmaan, vaikka ei toi ikinä sitä myöntäis. :)

Kuka ajaa autoa, kun olette yhdessä?

F. yleensä, käytännossä aina, vaikka mullakin on kortti. Sillon kun ollaan Suomessa niin minä kyllä ajan useemmin.

domenica 12 luglio 2009

Mitä teen ensi vuoden Roomassa?

Tutkintoihin mitä teen, kuuluu osana 12kk työharjoittelu (60 cre / ~1600h) joka on tarkoitus suorittaa ns. kolmannessa maassa (BBA-tutkinnot suoritetaan Hollannissa ja Suomessa)
Koska F. on vielä opiskelemassa Roomassa, olen asunut siellä jo aiemmin ja luen vieraana kielenä eli ns. sivuaineena Italiaa oli valinta aika looginen. Eniten tässä nyt ehkä tietysti painoi se että halusin taas asua F:n kanssa, ja koska Rooma on mulle hirveän tärkeä enkä osaisi itseäni kuvitella muualle Italiassa.

Harjoittelupaikan hankkiminen osoittautui erittäin hankalaksi ja palkallisen harjoittelun käytännössä mahdottomaksi. Kriiterinä mulla oli se että halusin jonnekin kansainväliseen ympäristöön, jossa pääsisin työskentelemään sekä italiaksi että englanniksi. Tämmöisenä aikana, kun työntekijöitä on lähes kaikkialla jouduttu laittamaan pihalle, harva firma haluaa sitoutua vuodeksi internin kouluttamiseen ja pitämiseen. Tästä syystä lähes varma harjoittelupaikka peruuntui, eivät tänä vuonna voineetkaan ottaa internejä näin pitkäksi aikaa. Toinen paikka, hyvin mielenkiintoinen lentoyhtiö, jonka marketing&sales-puolelle olisin ollut menossa, joutuikin jälleen kerran in the middle of "big reorganizational process" eli sekin vaihtoehto meni sitten siinä. Mutta jolinat sikseen, pääsin toivomaani paikkaan.

Aloitan siis syyskuun alusta stagistana Sapienzan yliopiston Ripartizione IX Relazioni Internazionali-toimistolla. Ne järkkää kämppää ja saan lounaskortin (opintotuen ja erasmustuen lisäksi) joten kaipa sillä nyt elää, vaikka Rooma aivan prkleen kallis onkin asua. Mun työtehtäviin kuuluu esim. muualta tulevien opiskelijoiden ja delegaatioiden vastaanottaminen, nettisivujen ja tietokantojen päivitys.ym
Olen tosi innostunut aloittamaan hommat siellä :) Toimisto sijaitsee ihan Rooman keskustassa ja mulla on ilmeisesti myös mahdollisuus opiskella italiaa töitten ohessa, siis jollain niitten yliopiston kurssilla. Yliopisto on Euroopan toiseksi suurin, joten hommaa luulis riittävän. (yli140.000 opiskelijaa!)

Haha, eikä tuolla töissä oleminen luulis haittaavan, jos haetaan 2010/2011 F:lle vaihtopaikkaa. (F. opiskelee samaisessa yliopistossa arkkitehtuuria) Luulis että info ainakin löytyy.

EDIT:
Jos joku Sapienzaan tänä vuonna vaihtoon lähdössä oleva eksyy tän lukemaan niin laittakaa ihmeessä mulle viestiä. :)

Kanaa ja Grande Franco

La-aamuna loppui nutrilett-kuuri. Ne oksetus metsämarja-smoothiet sai muuten syötyä paljon paremmin puurona, believe it or not. Paino ei kyl pudonnu yhtään... eikä höyrytettyjen kasvisten siihen nyt ois pitäny vaikuttaa. Mut keventely jatkuu.

Eilen tein painonvartijoiden Nizzan salaattia, joka maistui takapihalla nauttittuna aivan taivaalliselta. Ystävättäreni oli täällä eilen yötä, ihana oli pitkästä aikaa nähdä ja päästä jauhamaan kaikenlaista turhaa jonkun kanssa kenelle ei paljon tarvi taustoja selitellä kun on pitkä historia takana. Nyt olen tekemässä sunnuntai-lounaaksi kanaa (jota olen odottanut koko viikon), odottelen sitä uunista... Ihana tuoksu tulee nyt jo. namnam.

Koko viikonlopun olen fiilistelly Franco Battiatoa, kun muistin sen taas kun F. oli ostanut veljelleen syntymäpäivälahjaksi Battiaton keikalle liput, ja pojat kävi perjantai-iltana siellä. En olis kyllä arvannut että Battiato on elossakaan enää *blush* mutta ihania biisejä tosiaan.

Franco Battiato - Voglio vederti danzare

mercoledì 8 luglio 2009

Gli occhiali

Tänään siitä sitten tuli official, tarvin lasit. Koko lukioajan mulla huonontui näkö, ja taululle näkeminen varsinkin takaa oli todella surkeeta. Tilanne ei näinä vuosina sen jälkeen ole suinkaan muuttunut paremmaksi, ja nyt viimein sain aikaiseksi käydä optikolla. Toisessa silmässä taittovikaa enemmältikin, olen siis likinäköinen.. jippii. Nopeasti selkeni myöskin minkälaiset lasit mulle ei AINAKAAN käy ja mukaan valikoituivat kotona soviteltaviksi kahdet miumiun lasit. Asialliset ja mun väreihin sopivat kulta/ruskeat joissa nätit saranat ja pirteämmät "lauantai-lasit" joissa on pinkit sangat ja glitter M. Nyt sitten oon pyöritelly niitä tässä koko päivän, yllättäen valinta taas todella vaikea. Vaikka pinkki onkin lempivärini, taidan silti kallistua noihin ruskeisiin. Mitä olette mieltä?





F. ei yllättäen ollut taas mitään mieltä, pelkää että noi ruskeet on "occhiali di zia" mut se nyt saa luvan tottua. Hintaa se myöskin kauhisteli, ja mietinkin kyllä että pitäiskö mun oikeesti sit muka katella Italiasta noita laseja vasta.. muttamutta, sit pitäis näkö mennä siellä kattoo uusiksi.

EDIT:
Valitsin sitten noi ruskeankultaiset lasit, se jälkeen kylläkin vasta kun kaikki instrut ja nissenit oli kierretty viel läpi. Nyt odottelen linssien valmistumista.

lunedì 6 luglio 2009

Heinäkuun ensimmäinen maanantai

Sain heti aamulla päivystysajan hammaslääkäriin. Klo 11 olin jo tänään pahimmassa painajaisessani, hammaslääkärin tuolissa. Yläoikeelta löytyikin paikattavaa ja alhaalta kulumaa. Enkä kuollut vaikka meinasin. Nyt on sitten puudutettu, porattu, paikattu ja hiottu. Toivottavasti ei hetkeen tarvi mennä, olihan tässäkin yli neljän vuoden tauko. Toisella puolella saattais kyllä olla reiän alku mut nyt koitan sitä hoivailla silleen että ei tarvis mennä rääkättäväks.

Hammaslääkäristä kipittelin ihmeen reippaasti poliisilaitokselle viemään ajokortin kakkoskappaleen hakemusta (hukkasin viime vuonna sen, joten johan tääkin nyt oli hoidettava)
Siellä sitten jonotin yli tunnin!!! Porukka vissiin lähdössä reissuun tän surkean ilman takia. Oletan ainakin että suurin osa odotteli passeja siellä. Mut onpahan sekin homma nyt hoidettu.

Eli kaikinpuolin toimelias päivä, mutta todellakin maanantailta tuntuu. Hyvin on myös alkanut ensimmäinen Nutrilett-päivä eikä oo tehny tiukkaakaan.. mut voi olla että rupee nopeesti tökkimään.

F:n kanssa saatiin aikatauluja sovittua ja lentoja varattua. 23.pv lentelen Italiaan ja pääsen ihanalle Ponzan saarelle makailemaan. Sitten 6. elokuuta illalla lennellään molemmat Suomeen vielä pariksi viikoksi ennenkuin mulla se duuni olis alkamassa 1. syyskuuta Roomassa.
Ihanaa ihanaa! Kun nyt vielä saisin ton Hollannin koulun parit kokeet läpi niin kaikki olisi täydellistä, ei millään haluaisi jättää kursseja roikkumaan.

Suomen kesässä



domenica 5 luglio 2009

Kuopiossa

Olen ollut Suomessa nyt vähän reilun viikon. Olen ehtinyt olla Turengissa iskällä ja Tuulalla, ja nähdä Juhaa ja Lauri-pikkaraista. Lisäksi kävin tekemässä viikolla pari Hollannin tenttiä vielä metropolialla, ja siinä samalla ehdin tapaamaan rakasta kummipoikaani. Perjantaina pääsin viimein lähtemään pohjois-Savoa kohti, ja pääsin äitille Kuopioon :)
Ihana on ollut viettää täällä viikonloppua. Pikkuveljetkin on olleet on their best behaviour. Molemmat on jo isoja miehiä, eikä meinaa tottua että pikkaraiset on sen kokoisia ja näköisiä jo.
Kuopiossa tarkoitus viettää vielä ainakin viikko ja siinä ajassa pitäisi saada hoidettua ainakin parit tapaamiset, hammaslääkäri, ajokortin uusiminen (hävitin viime syksynä sen, joten aikakin olisi jo) ja jos aika riittää niin pitäis lisäksi hoitaa gyne ja silmä- sekä ihotautilääkäri. huh huu. Tän lisäksi jos kerkeis nauttia ystävien ja perheen seurasta niin hyvä on.

Herkuttelu loppu tähän, olen hirveässä tankkikunnossa, parissa viikossa turvonnut ku pullataikina kun ensin olin 2 viikkoa kipeenä ja kotona makaamassa ja sitten jo Suomessa syömässä kaikkea hyvää. Nyt maanantaista perjantaihin Nutrilett-keittoja, että sais tän pahimman läskeilyputken katkaistua ja sitten jatkuu normaalilla, terveellisellä ruokavaliolla.
Meinasin lisäksi olla kokonaan juomatta vähintään Italiaan lähtöön, eli 23. pv asti. Pitkästä ajastahan ei tietenkään ole kyse mutta muuttaa alkuperäisiä suunnitelmia jonkun verran :D Parit illanistujaiset ja meripäivät esimerkiksi, menee tietysti varmaan myös kivennäisvesi-linjalla.

mercoledì 1 luglio 2009

New chapter, page one.

Ajattelin että nyt olisi hyvä hetki aloittaa ihan uusi blogi.
Olen palannut Hollannin kevään jälkeen Suomeen, ja tällä kertaa vain lomailemaan. 2 vuotta on käyty tätä koulua, ja 2 vuotta vielä jäljellä. 12 kk kestävä internship/stage ja sitten enää pari hassua kurssia ja thesis. Koko ensi vuoden, elokuun 2009 lopusta kesäkuun 2010 loppuun voin asua taas Roomassa. Ja kyllä tätä on odotettu!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...